23 Ekim 2019 Çarşamba

Galatasaray 0-1 Real Madrid, niye amansız bir pas takımı olmak istiyoruz?


PSG karşısında gösterilen mücadelenin altını çizmiştim. O mücadelenin gösterilmesi halinde Real Madrid karşısında kazanma şansımız olduğunu düşünüyordum. Özellikle ilk yarıda girilen pozisyonlar da bunu gösterdi. Real Madrid ne kadar kötü durumda olursa olsun belli bir hücum kalitesi var, o anlamda verilen pozisyonlara çok takılmıyorum. Galatasaray'ın bulduğunu atması gerekiyor, bu rakipler karşısında başka şansınız yok.

İyi oynadığımızı, hatta PSG maçındaki mücadelenin sahada olduğunu söyleyemem. Real Madrid'in de savunma tarafında sorunları var, bu yolla pozisyonlar bulduk. 10. - 15. dakikalar arası üst üste 3 pozisyon bulduk mesela, o an öne geçmen gerekiyor. Muslera seni bir yere kadar ayakta tutar, o golü her şartta yiyorsun. Benzema tek başına senin tüm savunmanı bitirebiliyor ve özellikle de Donk'u gezmeye çıkarıyor. Hazard'ı, Rodrygo'su da ne kadar gol kaçırsa bile o pozisyona giriyorlar.

2. yarıda 4'lü savunmaya döndüğümüzde savunma direncimiz daha da düştü mesela. Risk aldık, savunma öne çıkarken arkada bir sigorta yoktu ve orta sahanın orada Benzema'yla her verkaç sonucu pozisyon oluştu. Ofsayt taktiği ya da yerleşim, hepsi hatalı. Neticesinde de 12 kurtarışla Muslera rekor kırmış oldu. Tabii bu aldığın riskin neticesi. 1-0'ı bulabilsen görüntü değişir, ya da geriye düştükten sonra atacağın golle rüzgarı arkana alabilsen.

Pas takımı diyoruz ama ısrarla "basit pas hataları" yapıyoruz. O kaptırılan toplar da kalende kontra oluyor ve pozisyon veriyorsun. Ya da rakip yarı sahaya kadar gidiyorsun, en basit anda pas hatasıyla atak sonlanmıyor. Belhanda ve Seri felaket halde. İkisi de pas oyununun temelinde olması gereken isimler ama en çok hatayı onlar yapıyor. Bu tabloda iyi bir pas takımı değilsin işte, hücumda işler nasıl yolunda gidebilir ki?

Babel mesela fena değildi bugün, fiziğiyle bizi hücumda tutmaya çalışan isimlerdendi. Andone yine iyi, hareketliliği kıymetli. Nzonzi ve Muslera bu sezon hep iyiler, aksi yorum yapılamaz. Nagatomo da geçen maçlara göre bir tık daha iyiydi diyeyim. Yine de bu bireysel performanslarla bir yere gelirsiniz, Takımın odak noktası pas, o pası yapacak isimler ise felaket halde.

Hamlelerle de bir şey değişmiyor. Feghouli'nin oyuna girmesinden sonra klasik düzen 4-3-3'e döndük. Ömer Bayram / Belhanda değişikliği sonrası ise hücumu tamamen kaybettik. Ömer Bayram, bu seviyede maalesef sırıttı. Emre Mor da son hamle, hücum adına başka koz yok. 3-5-2'den 4-3-3'e dönüş çok iş görmedi maalesef, 4-4-2 konusuna yine geleceğiz. 

Bu maçı en kötü ihtimalle kaybetmemek gerekiyordu. Maç içinde o imkanı da bulmamıza rağmen bitiremedik. Çok fazla sorun var, sadece Belhanda'yı keserek bu iş düzelmeyecek. Şu an ihale ona kaldı ama Belhanda da dahil olmak üzere, oraya kadar konuşulması gereken şeyler var. Fatih Hoca da formsuz, bu sezon pek tanınmayacak halde. Sürekli bir radikal karardan bahsediyor ama bu kararın arkasında durmadı, yine aynı isimleri izliyoruz.

40 yorum:

  1. Ne ilginctir ki elestirdigimiz yasli beklerimiz bugun iyiydi,Gs ciddi anlamda hucum savunmaya gecis konusunda s.liginin en kotusu yani sonlandiramadigin her atak pozisyon olur mu bir takimin kalesinde,tarihin en kotu realine 27 sut attirmak,adamlar o kadar kotu ki merkeze dogru en az 7-8 kritik pas hatasi yapmislardir,bu kadar kotu takima karsi hicbir sey yapamdik 2.yarida

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sırıtmadılar ama kalite tarafında sorun maalesef, orayı süpürebilecek, bizi kenardan taşıyacak isimler değiller.

      Sil
  2. taraftarla inatlaşmanın sonu budur. adam kötü işte kardeşim kötü oynuyor.

    o ıslıklar ve öfke biraz da terim'e. oynattıkça olay büyüyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, Belhanda günah keçisi gibi. Hoca da Belhanda'yı kendine kalkan yapmış.

      Sil
  3. hak edenler değil hak etmeyenler oynuyor. haksızlık varsa o ahlar bi yerden çıkar. en başta da linnes'in ahı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes sence ah etmiş midir. Eğer ettiyse Ocak ayında geri döndüğünde ne olacak, geri mi alacak bunu.

      Sil
  4. 0 golle bitireceğiz galiba 6 maçı. büyük skandal olur.
    hatta bence 0 puandan daha büyük skandal olur bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0 gol skandal olur, grup ne olursa olsun. Katılıyorum.

      Sil
  5. sinirden başım ağrıyor şu an...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazıyı çok geç yazabildim bu yüzden.

      Sil
  6. benim yerim tam çıkış tünelinin arka sağ tarafı veya rakip yedek klübesinin en köşesi. aramda 3 sıra var sadece. bu akşam belhanda çıkarken olanları televizyon gösterdi mi bilmiyorum fakat belhanda çıkarken baya ıslıklandı ve oda tribünlere dönüp küfretti. klübeye de gitmedi direk soyunma odasına gitti. bunu yaparkende el kol hareketleri yaptı. seyircinin tepki göstermesine sinirlenen albayrakta millete oturun diyip tribün ile tartışmaya girdi.

    babele iyi demişsin ama babel sahada gezindi. savunmaya yardıma gitmedi. bir ara tribünden çay gönderelimmi diye espirler yapıldı. hiç bir ikili mücadeleyi kazanamadı.

    defans inanılmaz pas hataları yapıyor. senin diğer yazına yazmıştım nasıl oynamamız gerektiğini. belhande ömer bayram değişikliği ile ne kazanmayı planlıyoruz. ömer bayram belki lig için yeterli ama şampiyonlar ligi için böyle deli dana gibi koşan adamı ne yapacağız bir tane pas atamadı ikili mücadele kazanamadı. Fegouli zaten yok topu aldığını bile göremedim.

    çok severim ama fatih terim malesef çok çok kötü durumda. 2 hafta önce kendisi dedi hak edenler oynayacak diye. bir tek selçuk mu hak etmedi. şu takım o günkü takımın aynısı ne sistem ne taktik ne oyuncu hiç birşey değişmedi. babael feghouli belhanda mariano nagatomo hatta marcao düşünülmeden gönderilmesi lazım. seri için sezon sonuna kadar denenmeli lemina geldiğinde pozisyon olarak yerini bulursa belki değişir. birde seri için problem nzonzi nin defansa daha fazla yardım etmesi. nzonzi seri hücüm da ikili paslaşmalar yapabilecek adamlar ama biz nzonzi yi bir registra olarak kullanıyoruz ki aslında bu formuna rağmen adamdan gerçek verimi alamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın küfürleri ekrana da yansıdı. O konuda detaylıca yazdım, yarın blogda olacak.

      Babel'e iyi dedim. Çünkü bizi hücumda tutabilen belki de tek isimdi. Fiziğini iyi kullandı ama yalnız, destek yok ki.

      Hoca maalesef bence de iyi durumda değil, o konuda da detaylı bir yazım var :)

      Sil
  7. Real Madrid'e bir sıfır yenilirsin bu sorun değil ama üç maçta sıfır golümüz var şampiyonlar liginde bu ciddi bir sorun. Bugün ilk yarı oyunumuz iyiydi. Kanatlarımız olsa da islemeyeceklerdi hoca da doğrusunu yapmış hücum kanatlarıni iptal etmiş. İkinci yarı tekrardan 4-3-3 e dönmek dönerken de hic olmazsa Emre mor'la dönmemek hataydı. Artık hedef UEFA..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol yok, hücum çok iyi işlemiyor ve bu sorun çözülebilmiş değil.

      Sil
  8. Ilk 11 icin pek lafim yok, ama ben birseye takildim. Belhanda-Ømer yerine Babel-Adem degisikligi yapilmasi gerekirdi diye dusunuyorum. Ømer Bayram'i severim ama bu seviyenin oyuncusu degil. Bu rakibe karsi degil. Pas kalitesi cok dusuk. Oraya buraya kosuyor tamam ama kalite farki cok belli oluyor karsidaki Casemiro-Kroos olunca. Belhanda sahada kalmaliydi. Sahada ara pasi vermesini bilen tek oyuncumuz. Babel-Adem degisikligi demem Babel fena oynamasa da her mac 90 dakika oynuyor. Ikinci yari yoruldu. Zaten temposuz biri, yorulunca daha da køtu oluyor. Takimin en temposuz ve hareketsiz ismi oluyor. tempo ve pres isteyen Fatih hoca nasil oluyorda takimin en hareketsiz oyuncusunu her mac 90 dakika oynatiyor? Adem Buyuk 60'ta girecekti , hem forvete hemde sol tarafa hareketlilik getirirdi. Ømer Bayram'a fazla odaklandi hoca. Adem'den bu mac yararlanabilirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel kötü değildi, sahada kalmasını anlarım. Ben 3-5-2'den 4-3-3'e dönüşü çözemedim, artı sağlamadı çünkü.

      Sil
  9. atalanta dinamo zagreb ya da lokomotiv moskova kadar da kadromuz var herhalde? bahanelerden bıktık. artık futbol oynayan takım görmek istiyoruz. sürekli "dış mihraklar" savunması sıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalanta iyi takım yalnız :)

      Sil
    2. Bizle yan yana koyunca of be takıma bak diyor muyuz?

      Sil
    3. 15 milyon avro verip forvete Muriel'i alabilecek bir güç, ben derim. Maddi olarak bizden öndeler. Ben derim.

      Sil
    4. biz de 15 milyona falcao aldık.

      Sil
  10. CL'de gol atamayan tek takimiz, ortasahanda Belhanda Seri ikilisi 30'dan fazla top kaybetmis, beklerinde hala sezon basindan beri katki vermemis Mariano ve Nagatomo oynuyor kisacasi bu takimda en ufak bir hoca dokunusu yok, hoca olmasa da bu kadar oynar zaten. Benim anlamadigim eskiden Fatih Hoca taktikle, hatta yaptigi degisikliklerle maca etki ederdi ne oldu acaba o adama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas takımıyız diyorsun, pas yapacak 2 ismin isabetli pas yapamıyor. Bu bile her şeyi açıklar :)

      Sil
  11. Fatih Terim'i bu sezon tanıyorum maalesef. Belhanda'ya tepki gösterenlere taraftar değil seyirci demiş. Hem top oynamayan gol özürlüsü bir takım yarat, hem de oyunculara tepki gösterenlere seyirci diyip işinden içinden çık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıyamıyorum olacaktı

      Sil
    2. Özürlü lafı güzel değil bence :(

      Sil
    3. Taraftara sadece tepki gösterdi diye seyirci demek de güzel değil bence

      Sil
    4. Özürlü lafı güzel değil, Allah kimsenin başına vermesin :( Ben başka bir şey anlatıyorum.

      Sil
  12. Hadi ikinci yarıda toparlanan Seri, risk alıp da hata yapıyor, ya Belhanda; o ne yapıyor? Yanındakine pas vermekten, baskı yokken topu kocaman bir kalenin ölü noktasına ayak içiyle göndermekten aciz.
    Havalarsa bin beş yüzken, performansı sıfırın azıcık üzeri.
    Galatasaray taraftarını çileden çıkaran kötü oynaması değil, burnundan kıl aldırmayan ve sadece Feghouli'ye endeksli oyunu.
    Serkan Korkmaz'ın maç yazısından alıntı. 100% katılıyorum. daha önce de yazmıştım zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri, risk alıp hata mı yapıyor :) Seri 2. yarıda da toparlanmadı, kötüydü. Belhanda da kötüydü. Belhanda o riski geçen 2 yılda tek başına alırken tepki alıyordu, o gün bir destek göremiyordum :)

      Sil
  13. Rahmetli başkan canaydın taraftara müşteri demişti "müşteri herzaman hakĺıdırı" benimseyenler endüstiriyel futbolun gereğini yapıyorlar para verdim para oyna ulan oyna diye..dün akşam can acıtıcı küfür kafir vardı trübündeki büyük kitlede teknik taktik sorunlarımızdan daha önemli çünkü bunları bir şekilde düzeltirsin ama kaybolan trübün ruhunu kültürünü asla geri getiremezsin elbet her dönem trübun öfkesi oldu zaten olmalıda tribünün ortak akĺıda olmaz ama dün kan, diyet isteyenlerin sesi hakimdi ne yazıkki belhanda ve seri özelinde. . artık diğer oyuncularda bundan etkilenecek bu bir travma olacak ya bana da sıra gelirse diye yeni ciddi mental sorunlarımız oldu ..futbol bu maç başında belhanda harika iki asis yaptı gol olmadı sonra oyundan düştü tepkiler daha 15 dakikada başladı seri yede aynı şekilde. hoca zaten kötü oynuyor seyirci tepkisini de duydu devrede belhanda'yı çıkarsa idi iyi olurdu bunlar yasanmazdi şimdi cam vazo kırıldı ..oyuna gelirsek ilk yarı madrit e karşı cl seviyesinde olması gerekenden daha çok pozisyon bulduk sadece avuntumuz bu oldu 3 lu mudafada iki kanat mariano ve nagatomo ile bu kadar olur yada aslında olmaz. Set oyunu beşyüz bilmem kac pas bir sey ifade etmedi bir takım kendi attığı taç atışından bir gol yer ve aynı hatayı bir kaç kez daha yaparmı hele bu seviyede. Öyle gözüküyorki kazancımız ikikişi su anda andone ve n zonzi..diğerleri ne zaman teşrif edecekler ne zaman hangi oyunu oynayacağımızı karar vereceğiz hiçbirimiz bilmiyoruz karar mercininde durumu malum....hafta sonu belkide çok şeyi test edeceğiz bu sezonun geri kalanına dair..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı dokunuş lazım, ezberden hareket ediyoruz maalesef. İşlemeyen bir oyunu oynatmaya çalışıyoruz. Hoca inat ediyor bazı yanlışlarında, bu da bizi iyi kılmıyor.

      Sil
  14. Hocanın kredisi ne olursa olsun şu aşamada eleştirilecek, hatta hizmetlerine teşekkür edilip sezon sonu gönderilebilmelidir belki de. Kötü kadro mühendisliği, yetersiz teknik ekip (Şaş-Davala nedir yahu ?) Sıfır kadro adaleti vs... Şu durum oyunculara yazmaz, hocaya yazar 100%. Şu an F.Terim değil de başka bir hoca olsaydı ne konuşurduk bir düşünmek gerek. Galatasaray'dan daha mühim değil hiç bir isim. Benim maalesef şampiyonluğa inancım da kalmadı, bu gidişle zor, umarım yanılırım.Ha bir de grubu sıfır golle tamamlarsak ben de şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir hoca yok işte, 2 yıldır şampiyon olan hoca var. Eleştirilecek konuları ben de yazdım, farklı düşünmüyoruz.

      Sil
  15. Futbolcunun kariyeri ne olursa olsun,ruhu gittiyse,heyecani bittiyse fazla zorlama,gerets zamanunda m.topal,mehmet guven,ferhat oztorun,ugur ucar gibi genclere şans verdiyse f.terim dr vermeli,daha hazir olmadigi soyleniyor genclerin,koy abi en azindan oyuncu kazanjriz,taylan bekliyor,atalay bekliyor,en azindan heyacan var genclerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte orada yanlış yapılıyor. Durumumuz yok de, at genci sahaya, herkes arkasında durur.

      Sil
  16. Real Madrid ölüm kalım maçına çıkmıştı ama ilk dakikadan baskılı olmalarını da beklemiyordum.Real bence iyi oynamadı evet çok pozisyon buldular ama o pozisyonları genel olarak Seri ve Belhanda'nın kritik yerlerde yaptığı saçma sapan pas hatalarıyla buldular. Defans kısmını geçtim Seri ve Belhanda denen arkadaşlar hücumda da yoktu bence. Öyle yerlerde öyle paslar atmadılar ki öne doğru yani ben izlerken deliye döndüm.Golü yiyene kadar aslında fena değildik ama gol bizi moral olarak çökertti ve kaybettik.Feghouli sonradan girmesine rağmen hiç ama hiç hazır değil. Belhanda ve Seri rezalet durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Madrid, yaptığı kaliteli pres ile bizi müthiş çözdü. Yine de ilk yarıda iyi durumda değillerdi.

      Sil
  17. Top bizde kalsin diye orta sahada yaptigimiz basit paslarda hata yapip kalemizde bu tehlikeleri gorecegimize defans arkasina direk oynayalim madem. Varsin top bizde kalmasin en azindan rakip bizi bu kadar eksik yakalamaz. Bu top kayiplarina hata dedim ama onemli bir kismi da organizasyon sorunu elbette ki. Maci izlerken rakibin bir sure sonra bizden bir yol olmayacagini anladigini ve pozsiyon oyununu birakip net prese basladigini goruyoruz. Psg ve madrid heralde en cok bizim gibi organizasyon eksigi olan pas oyunu tercih eden takimlarla oynamak isterler. Hizli adamlariyla suruyle pozisyona giriyorlar. Bu iki mac ozelinde oyun tercihimiz bence yanlisti. Isin kotusu daha zayif takimlara belki tercih edilir bu oyun ama onlari acacak kadar da oynayamiyoruz skor yapamiyoruz sonuc yok. Saniyorum direk forvet sayisini arttirmadan ligde de sorun yasamaya devam Edecegiz. Bence ligdeki takimlar bize daha kalabalik savunma yapiyor gecen senelere gore. Hoca soylemese de rakipler bireysel kalitemizin arttigini fark Ettiler. Bu oyun anlayisi ve taktik devam ederse gol isi cok zor. Belhandaya gelirsek buyuk mac performansi her zaman kotuydu simdi bir de yere saglam basmama mucadele etmeme durumu cikti arkadasin. Sakatliktan once de boyleydi. Bu sene fayda saglar mi bu saatten sonra bence zor. Taraftarla arasi da duzelmez artik. Fatih hocaya gelirsek birkac basin toplantisinda oyunsal sorunlara karsi dogru tespiterini paylasti bizimle. sorun tespiti muhim ama cozum uretmek de lazim bana gore basta hocanin bu seneki oyun anlayisi yanlis. Bir de basarisizlik sonrasi aciklamalari celismeye, algi kasmaya yonelik olmaya basladi. Zeki adamdir insallah boyle devam etmez sempati kaybi yasiyor. Taraftar profilimiz bu yorumlara bakip ana mevzudan kopacak kadar yerlerde degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, hoca felsefeyi değiştirmeli. Gerçi defans arkasına direkt oynayalım dediğinde de elinde bir Onyekuru yok, büyük eksiklik :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir