5 Ekim 2019 Cumartesi

Gençlerbirliği karşısında da 4-4-2'yi izlemek keyifli olurdu


Lig çok karmaşık. Futbolu ve iştahıyla çok övülen Fenerbahçe'nin bu hafta sonunda ligi nerede bitireceği meçhul. Gençlerbirliği karşısında kazanırsak Fenerbahçe'nin 1 puan önüne geçiyoruz mesela. Bu yüzden de geçen haftaları bir kenara bırakmak ve sonrasına bakmak gerekiyor. PSG karşısında futbol anlamında ilk kez umutlandık, devamını diliyorum.

Gençlerbirliği karşısında da "rotasyon" yapıda. Falcao, Lemina ve Luyindama oynamayacak. Yalnız kadro genişliği o kadar iyi durumda ki sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Mevcut kadroyla da "formasyon" anlamında birçok hamle yapılabilir. Hocanın kararını merak ediyorum. 3'lü savunmayı bu maçta imkansıza yakın görsem de çift forvetten vazgeçmemek gerekiyor.

Gençlerbirliği, 6 hafta itibarıyla ligin dibine demir attı ve futbollarıyla da eleştiriliyorlar. Kadro kalitelerini de çok yukarıda görmüyorum. Teknik direktörlerinin de koltuğu sallanıyor ki onlar adına son şans. Deplasman / iç saha ayrımı yapmıyorum, her koşulda hücumda sorun yaşıyoruz. Malatyaspor deplasmanındaki doğru oyun da aslında umut vericiydi. PSG karşısındaki oyunu da gördükten sonra Gençlerbirliği karşısında oldukça umutluyum.

Andone, Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Donk ve Emre Mor'u kesin olarak 11'de bekliyorum. Babel'in dinlendirilmesi gerekse de kesilmeyecek gibi. Ön alanda Andone / Babel iyi ikili, Andone'nin mücadelesi Babel'in hareketsiz yapısını telafi edebilir. Orta saha ve kanatlarda ise önemli bir bolluk var. Seri / Nzonzi'nin yeri de yine garanti. Kanatlarda ise Feghouli / Emre Mor beklentim var.

Belhanda bu maçta kenara gelebilir, maskeyle oynamak onu oldukça zorluyor. Adem Büyük ve Jimmy Durmaz da hazır mesela, onlar da 11 adına ciddi alternatifler. Önemli eksikler olsa da kadronun alternatifli yapısı birçok ihtimali beraberinde getiriyor. Fatih Hoca'nın yeniden 4-3-3 sarmalına dönmemesi ve çift forvetten ödün vermemesini diliyorum.

Muslera
Şener Donk Marcao Ömer
E.Mor Nzonzi Seri Feghouli
Babel Andone

Bu maçta da 4-4-2'yi izlemek bizler adına keyifli olurdu. Sorun yaşanmaması gereken bir deplasman. Biraz olsun tempodan ödün vermez ve pas hızını yükseltirsek rahat bir maç izleyebiliriz. Milli Takım arasına da 3 puanla girmek ve puan durumunda Fenerbahçe'nin önüne geçmek hava getirir. PSG karşısında oluşan umutları söndürmemek ve bundan sonrasını yükselerek devam etmek gerekecek. Kafayı saha içine vermiş bir Fatih Terim'i de kimse durduramaz.

4 yorum:

  1. sadece bu hafta değil her hafta 4-4-2 bence keyifli olur :) hocamız artık özüne dönse keşke.

    YanıtlaSil
  2. Andone adem büyük yapıp kanatkarida emre mor jimmy durmaz yaparak feghouli yide dinlendirmek te düşünülebilir. Babel de feghouli de iyi durumda değiller.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir