1 Ekim 2019 Salı

Gruptan lider çıkmak istiyorlar ve Galatasaray deplasmanı da onlar için önemli


Hangi açıdan bakarsak zor. Galatasaray'ın olduğu her yerde umut olsa da durumumuz çok iç açıcı değil, PSG de zor bir rakip. Artık bir Şampiyonlar Ligi klasiğimiz oldu, maç öncesi sevgili Furkan Buğra Yolcu'yla konuştuk. PSG'nin durumu, onların karşısında nasıl duracağımız ve bu maçta kimlerin ön plana çıkabileceği noktasında.

Galatasaray'ı şu an iyi haliyle anıyor olsak dahi çok zor bir maç ki çok kötü durumdayız. Tuchel'in açıklamalarına bakınca da Galatasaray'a bilendiklerini ve özel olarak hazırlandıklarını düşünüyorum. Bu maçı düşünerek rotasyon da uyguladılar. PSG karşısında bizi neler bekliyor dersin?

Furkan Buğra Yolcu: Her büyük takımın hedefi bu arenada zirveye çıkmaktır. O yüzden PSG gibi ekipler bu tarz grup maçlarından en az hatayla çıkmak ister ki Tuchel de kendini bu seviyede kanıtlamak istiyor. Çünkü ciddi maddi güçlü olan ve çeyrek final gibi seviyenin mutlu etmeyeceği bir takımın antrenörü. O yüzden gruptan lider çıkmak istiyorlar ve Galatasaray deplasmanı da onlar için önemli. Gruba da net bir Real Madrid galibiyeti ile başladılar ve buradan alınacak 3 puan liderlik için büyük adım demek. PSG tarafında eksikler var bunlar Galatasaray için avantaj tabi. Çünkü Neymar, Cavani gibi oyuncular durdurulması çok güç isimler ve bu isimlerin sayısı arttıkça Galatasaray’ın işi biraz daha zorlaşabilirdi. O yüzden bu eksikleri avantaj olarak görebiliriz. Ben öyle kolay geçecek bir maç beklemiyorum açıkçası. Galatasaray takımı da hafta sonu oynanan kötü oyunu hafızalardan silmek için bir fırsat olarak görüyordur bu maçı. Burada oynanacak etkili ve puan getiren bir oyun her şeyi unutturabilir ve gelecek adına iyi işaretler verebilir. Bu yüzden zorlu ve en az hata yapanın önde götüreceği bir mücadele bekliyorum.

Şu an ligde lider olsalar da bildiğimiz etkilerinde diyemem. Neymar'ın sürüklediği bir takım ve Mbappe, Cavani gibi futbolcuların sakatlıklarıyla da uğraştılar. Real Madrid karşısında aldıkları sonuç ise bir gövde gösterisi gibiydi. PSG'nin bu sezonu için ne söylersin?

Furkan Buğra Yolcu: Ligde çok hızlı bir giriş yapmadılar hücum noktasında. Tabi bunda süper yıldızların eksiklikleri büyük etken. Neymar yeni yeni forma buluna başladı, Mbappe ilk kez geçen hafta oynadı. Icardi fizik olarak hala hazır değil deniyor. Ancak burada dikkat çeken en büyük yükseliş savunma tarafı. Oynadıkları 8 maçta sadece 4 gol yediler. 6 maçta kalelerini gole kapattılar. Tuchel ile bu sezon işin savunma kısmını çok daha etkili yapmaya başladılar. Özellikle Gana Gueye yaptıkları ile Paris taraftarının sevgilisi olmuş durumda. Ben yine ligde zafere ulaşacaklarını düşünüyorum. Kadro kalitesi olarak çok öndeler ve bir şekilde şampiyon olurlar. O yüzden asıl hedeflerden biri burası Şampiyonlar Ligi. Avrupa’nın kulüp düzeyinde en önemli organizasyonu olan bu turnuvada zirveyi hedefleyen bir ekip olacaklar. Ancak ben bu sezon onlar için yarı final büyük başarı olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü turlar ilerledikçe oynanan oyun ve seviye bayağı üste çıkıyor. Paris ekibi de bu turlarda baya zorluk yaşıyor. Ben o yüzden bu turnuvada yarı finali başarı olarak görüyorum.

PSG karşısında kaybetmeye çok takılmıyorum diyebiliyorum, yeter ki mücadele olarak ayakta kalalım ve "kaybederken dahi gururlu olmak" söyleminin altını dolduralım. PSG'i durdurmak zor olsa da nasıl bir Galatasaray sahada olmalı ve Fatih Hoca'dan beklediğin değişim nedir?

Furkan Buğra Yolcu: PSG karşısında öncelik hedef puan almak olmalı bence. Rakibin her yönden senden üstün. Kadrosunda dünya yıldızları ve her sezon harcanan çok yüksek bonservisler. Galatasaray’ın ciddi konsantre olması gerekiyor. Orta saha ve savunma arasında ciddi bir iletişim olması gerekiyor ve birbirilerinin açıklarını kapatmaları lazım. Kanatlarda oynayan Di Maria, Mbappe gibi oyunun rengini her an değiştirecek isimlere istedikleri alanı vermemek gerekiyor ya da onlara gelecek topları kesmek gerekiyor. Kanayan yara beklerin bu maçta standartlarının 1-2 basamak üstüne çıkması gerekiyor. Oyunun iki yönünü de götürmeleri gerekiyor. Eğer orada bir direnç koyarsa Galatasaray belki bir şansı olabilir diye düşünüyorum. Maçın sırrı yüksek konsantrasyon ve rakibini bozarak oynamak olmalı. Merkezde topu çok iyi kullanan, çalışkanlığı üst düzey olan isimler var. Ön alan oyuncularının da orta alana sık sık destek vererek oyunu daraltmaları lazım. Böylece rakibini az da olsa bozabilirsin. Fatih hocadan bu noktada Andone eklemesi bekliyorum. Pres yapacak, rakibi zorlayacak bir isim olduğunu düşünüyorum. Yine Lemina kadroda bulunmalı. Orta alanda sertliği ve dikine oynama becerisi ile fayda sağlayacaktır.

Galatasaray adına kim ön plana çıkar dersin, hangi futbolcuların varlığı bu maç adına olmazsa olmaz olacaktır?

Furkan Buğra Yolcu: Galatasaray’da merkez oyuncularının ön plana çıkmasını bekliyorum. Oyunun kaderini belirleyecek isim onlar olabilir. Tempo ve kaliteli top kullanma noktasında ne yapacakları Galatasaray’ın bu maçtaki durumunu belirleyecektir. Ben bu kez Seri - Lemina - Nzonzi 3’lüsünün başlamasını bekliyorum. Belhanda olmazsa da Feghouli merkezde oynayabilir. Aslında kadro noktasında şu isim öne çıkar diyemiyorum. Bir ismin öne çıkacağı değil de takım halinde bir standart tutturulması halinde bu maç özelinde -skordan bağımsız- olumlu konuşabiliriz. İlerisi için bize Mesajlar verecek bir mücadele olacaktır. Bana göre şu maçta olmazsa olmaz isim Florin Andone! Rakibin geriden çıkarken az da olsa bozmak için bu tarz isimlere ihtiyaç var ki zaten kadroda Andone dışında bu işi yapacak bir isim yok. Sağlıklı bir Belhanda olabilir belki ancak Andone bu maçta 11’de olmalı. Umarım maç sonunda güzel skoru ve alınan 3 puanı konuşabiliriz. Çünkü hem takımın hem taraftarın iyi bir oyuna, skora cidden ihtiyacı var. Çünkü derbide oynanan oyun her kesimde büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Bende bu vesile ile Galatasaray’a Avrupa’nın en büyük sahnesinde başarılar diliyorum.

2 yorum:

  1. psg ve real karşısında hiçbir şansımız yok biraz gerçekçi olalım 4maçta 0puan alırız.bizim için esas hedef belçika takımını burda yenmek olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brugge maçı bence de önemli hedef ama bir durun bakalım, ne olacak görelim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir