1 Ekim 2019 Salı

Zaman isteyen bir teknik direktör değilim dese de açıklamaların temeli bu


Hocanın varlığı başlı başına umut sebebi. "Benim olduğum yerde Galatasaray taraftarının karamsarlığını kabul edemem" demesi dahi benim için yeterli. Hep söylüyorum, izin verin de bu kredisi olsun. Her söyleminin altını doldurmuş, başarmış bir teknik direktör. Yeter ki saha içine odaklansın. Sorun da bu, saha içine odaklanabilmesi. Umarım bundan sonrasında sahada kalır.

Yine de hocanın yapmış olduğu açıklamalar pek hoşuma gitmedi. "Zaman isteyen bir teknik direktör değilim" dese de açıklamalarının temelinde bu vardı. Israrla uyumun altını çizdi ve zaman gerektiğini söyledi. Yeni futbol terimlerini, formasyonları, farklı kalıpları kullanarak da bunu süsledi. Oysa sahada olanı herkes görüyor, eminim ki hoca da memnun değil.

"2 sezondur gelen güçlü bir oyun yapımız var" söylemine de takıldım. Şampiyonluklar, kupalar geldi, final haftalarından güçlü çıktık ve maçları da kazandık ama futbol olarak kimse tatmin değil. Bence hoca da tam anlamıyla memnun değildi ki değişim yaşıyoruz. Seri, Lemina, Nzonzi ve Babel gibi tüm düzeni direkt olarak değiştirecek futbolcular geldi. 2 sezondan gelen güçlü bir oyunumuz yok ve aynı formasyonda ısrar etmeyi anlamıyorum.

Fenerbahçe maçını da çok kötü oynadık, hatta futbol olarak iflasımız oldu. Hoca ise kötü bir oyun görmediğini ve maçı sonradan 2 kez izlediğini söyledi. Burada Levent Şahin'i de korumak istemiş olabilir ama bu ısrarları da hocayı oldukça yıpratıyor. Bu ısrarların içine birçok konuyu dahil edebiliriz. Değişim gerekecek, bu konuda da duygusal hareket etmemek gerekiyor. Bu değişimi de Fatih Hoca yaşatacak.

Uyum tarafına ister istemez takılıyorum. Birçok yeni isim katıldı, maalesef çoğu da kamp görmedi, transfer döneminin sonuna kaldı ama büyük bir mazeret olmamalı. Çok kaliteli isimlerden bahsediyoruz ve bu iyi isimleri kadroya katabilmenin yolu da son günlere kadar beklemekti. Hoca da bu riski aldı. Milli Takım arası yaşadık, 6. haftaya da geldik ve artık uyum, zaman lazım gibi kavramları konuşmamak lazım. Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasına çıkıyoruz.

PSG maçı mutlaka zor olacak ama umut sahibiyim. Fatih Hoca'ya inanıyorum ve bu maçların havası da farklı olacak. Kaybetmesinde değilim, yeter ki maç sonunda gururlu konuşalım, futbol bize umut versin. Dokunuş bekliyorum, çok şey değil. Hoca "formasyonlara" takılmayın dese de şu ana planı 4-4-2 gibi görelim, eminim ki başka olacak.

8 yorum:

  1. Oz elestiri yapmiyor hoca zaman lazim falan filan diyor,bugun fb de cok daha yeni bir takim kurdu ama bizden cok cok daha iyi oynuyorlar,eger uyum lazim deyip herhangi bir dokunus yapmazsak hersey cok gec olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, hala kötü oyunun nedenini anlatmadı. Zaman lazım diye hoca değilim diyor ama zaman lazım olduğunu söylüyor.

      Sil
  2. bize aptal muamelesi yaptı hoca. gol kralı bizden çıktı unutmasın kimse dedi. yahu diagne 20 golü kasımpaşa formasıyla attı. bizde 10 tane attı ve penaltılar dahil bu rakama. ayrıca diagne iyi beslenemedi. tıpkı falcao gibi.

    falcao da yakında hayata küser. ha ama bu sefer yemez taraftar :) böyle bi yatırımı çöpe atanı da eleştirir. eren kötü diagne kötü herkes kötü sistem iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne / Falcao yorumunu ben de ısrarla yazıyorum, son günlerde de çok yazdım.

      Yalnız şu kısım farklı, penaltılar dahil derken penaltıları da alan o. Sana karşı olmak için yazmıyorum, bu kısım nedense atlanıyor :) Diagne çok başarısız değildi ama hem karakteri hem de algısının kurbanı oldu.

      Böyle bir yatırım derken, bu yatırımlar da biraz hoca sayesinde geliyor. 2 yıl şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi gelirleri bu kapıyı açıyor. Fatih Hoca öncesi buhran dönemi de unutulmamalı asla.

      Hocayı oyun anlamında ben de eleştiriyorum, söz uçuyor yazılar kalıyor zaten. Kötü tablo elbette ona yazacak, bunu da biliyor elbette. Umarım düzelir, saha içine odaklanır.

      Sil
  3. Trabzonspor Besiktas'i 39-41% top oynama yuzdesiyle yendi. PSG'ye karsi topu evirip cevirmek olmaz. Pas pas olmaz. Ozan Tufanla Tolga Cigerci degil karsimizda. Di Maria bizden kaptigi tek topla gol atar. Biz direk skor aramaliyiz. Abdullah Avci inadi yuzunden dustugu hale bak. Fatih hocanin her ne kadar kredisi sonsuz olsa da pas oyunu inadini birakmali. Hizli ve direkte futbol oynanmali ve Andone-Falcao baslamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunundan ziyade dikine, hızlı futbol benim de tercihim :) Sorun şu, dikine oynayacak futbolcu sayımız o kadar az ki. Bu takım pas oyunu harici bir şey oynayamaz :(

      Sil
  4. bu takım idmanlarda duran top bile çalışmıyor. o kadar belli ki. sahada gördüğümüz her şey doğaçlama. taktik sıfır. langırt takımı gibi. statik.

    5 e 2 top kapma çalışması ve çift kale maç dışında hiçbir şey yapmıyoruz. biraz çalışsak zaten bu kalite ile 100 puan falan alırız bu ligde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmanları izlemediğim için yorum yapamam ama sorun olduğunu ben de düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir