15 Ekim 2019 Salı

Hakan Çalhanoğlu durumu da biraz Belhanda gibi, ısrarla beğenilmiyor


Eleştiri zamanında eleştirsem de iş kalite sorgulama gibi konulara geldiğinde de bu yoruma katılmam. Hakan Çalhanoğlu durumu da biraz Belhanda gibi, ısrarla beğenmeyecek bir kesim var. Yararlı bir isim olduğunu düşünüyorum, yeter ki doğru yerde kullanılsın. Özellikle de Milan günlerinin ardından "sol kanat" kullanılma sevdasında beklenen performansın uzağında kalıyor.

Bu düşünce Milli Takım'a da yansıdı ve son dönemde ağırlıklı olarak sol kanat gibi oynuyor. O pozisyonda kat eder ve sağına aldığında şutunu atar. Rakip ceza sahası etrafında iyi bitirici, belki de bunun üzerine gidiyor olabilirler. Hızlı bir isim değildir ama, teknik özelliğini de çok ön plana çıkarmam. Kanatta oynadığında size kreatif bir etki katmaz.

Bu adamın oynaması gereken yer forvetin arkası. Bayern Leverkusen'deki çıkışı da bu pozisyonda olmadı mı? Oynadığı pozisyona göre mücadele özelliği ön plandadır, oraya hareketlilik katar. Topu iyi taşır ve dikine çıkar. Şut kalitesi de orada daha ön plandadır. Bir de duran top etkisi var tabii, an gelir ve çıkar maçı alır.

Fransa karşısındaki kırılma anı da onun oyuna girmesidir. İlk yarıda hücumda herhangi bir varlıktan söz etmiyorduk. Topu oraya taşıyan, bizi orada tutacak biri yoktu çünkü. Burak Yılmaz koşu atıyordu, duvar olmasını bekleyemezdik. Hakan Çalhanoğlu'nun oyuna girmesinden sonra ise hücumda kaldığımız süre arttı.

Ön alana hareketlilik de getirdi, bir de Burak Yılmaz'a çıkardığı müthiş bir pas var. Duran topuyla da maçı sana getirdi zaten. Seni orada tutan isimdi, performansını yerden yere vuran ve futbolculuğunu sorgulayanlar bu performansı konuşmalı. Doğru pozisyonda katkıyı alıyorsun, şu kanata atma sevdası bitmeli. Milan'da da bu yüzden olmuyor, umarım yeni teknik adamla birlikte özüne döner.

11 yorum:

  1. Ozan Tufan hakkında ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir joker. Sağ ön, sağ bek ve orta sahada kullanıyorsun. Tempo, dinamizm ve mücadele var. İyi alternatif bence.

      Sil
    2. Yedigimiz golde de Ozan'in zamanlama hatasi var ama bence bu seviyeler icin yetersiz bir oyuncu su an temposuyla is yapiyor ona katiliyorum.

      Sil
  2. Belhanda'nın şu an beğenilecek bir tarafı yok. Ligin başından beri sahada ruh gibi geziyor ve top kayıpları yapıyor. Kim beğensin böyle bir adamı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon iyi değil ama böyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Geçen 2 sezonu ortada, özellikle geçen sezonu. Mühim isim.

      Sil
  3. belhandacılar tarafindaydim. ama saf değiştirdim, mevkiisi 8 - 8,5 - 10 neyse umrumda değil ama 10 numarali formayi taşimasi bu kulübe aykırıdır. 5 giysin 15 giysin 20 giysin ama 10 numara giymesin. galatasaray'in 10 numarasi bu kadar aciz şut atamaz. topa kız gibi vuruyor. milyon eurolar kazaniyorsunuz, git bireysel olarak antrenmandan sonra ekstra sut çalışmasi yap. topa nasıl sert vurulur, ne gerekir, bacak kuvvetlendirmesi gerekiyorsa bacak kasi çaliş, topun neresine vurulmasi lazimsa bi izle öğren ... şunları yapmak çok mu zor ? ben bunlara taraftarlik hakkımı helal etmiyorum. gençlerbirligi deplasmani son anlarda sol taraftan top geldi, tam gelişine yapıştırmalik top ama belhanda paşa kontrol ediyor çünkü o topa tek vuruş yapacak yeteneği olmadığını biliyor. kontrol edip vakit kaybı yaptıktan sonra da rakip araya girdi zaten orada topu alıp şut atsa bile kaleciye pas atar gibi bişey olurdu. orada o top sneijder'e gelse ayak üstünün ortasiyla zımbalardı kaleye. podolski olsa o topu kaleciyle beraber içeriye sokardi. ayrica o topa öyle sert yapıştırmak yerine klas bi vuruşta yapilabilir, gelişine ayak içiyle sağ tarafa (kalecinin soluna) yere doğru bırakılabilir. ama işte yetenek yok ki. şu aciz belhanda'yi her arkadaşım eleştirdiğinde savundum bu adam iyi bi 8 numara diye ama yetti artık. umarım bir anca önce yollar ayrılır ve takıma şutör bi oyuncu alınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu Hakan Çalhanoğlu. Bu ucu olmayan Belhanda tartışmalarının ucu yok çok yapıldı :) Sneijder'den kopamamak zaten bu adamın ilk günden bu yana hakkının teslim edilmemesine sebep. Ucu yok bu tartışmaların, herkes gibi ben de sıkıldım. Kendi görüşünde haklı olabilir, istediğin safta durabilirsin.

      Sil
    2. Ben de Hakanin bize gelmesini isterim dogru oynatilirsa fark yaratacak bir yetenek ama su anki kadromuza uygun degil zira bu takim Hakani da tasiyacak tempoda degil.
      Belhanda konusuna gelecek olursak, Younes Belhanda, Süper Lig'in ilk 7 haftasında en fazla top kaybı yapan 4. orta saha oyuncusu olmus bence baska söze gerek bile yok, Anadolu Takiminda oynasa 1. Olacakti demek ki.

      Sil
    3. Çalhanoğlu konusunda bilmiyorum, yerli durumu avantaj olacak. Düzen değişebilir, ona takılmıyorum.

      Sil
  4. Hakan takımı üzerine kurmasam da takımımda hep olmasını isteyeceğim türde bir oyuncu. Güvenir ve dogru rolü verirseniz. Ve takımın diğer çarkları da işliyorsa sizin için fisi çekebilecek oyuncu. Fatih Hoca Milli Takimdayken sag açık oynatıyordu onu çok iyi gittiğimiz dönemde. Orda da başarılı olmuş goller atmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkeze biraz daha yakın oynadığında etkili ve hareketli bir isim bence. İyi de bitirici.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir