31 Ekim 2019 Perşembe

İhaleyi tamamen Babel'e bırakamıyor ve hayal kırıklığı olarak adlandıramıyorum


Babel konusunu ne kadar konuşsak da yine bir şeyler yazmak gerekiyor. Daha önce de yazmama rağmen, konuya biraz daha detay verelim. Sezona fena başlamasa da şu an kötü durumda. Takımın hızını düşürdüğünü düşünüyorum. Babel'i çok alakasız şekilde kullanıyoruz. Hiç olmaması gereken bir yerde ve yalnız başına. Hücum da organizasyondan o kadar uzak ki ısrarla Babel'e uzun oynayıp, topu alakasız bir noktada veriyoruz.

Muslera'nın uzun pas istatistiğini paylaştım. Orta saha çizgisinin sol tarafına isabet oranı daha yüksek, bu da Babel sayesinde. Top ister istemez Muslera'ya geliyor, geriden oyun kurulumu diye de bir şey yok. O da sola doğru topu şişiriyor ve Babel'i buluyor. Babel'i fizik olarak ön plana çıkarırım, sırtı dönük topu iyi alır ve kolay bırakmaz. Önemli bir özellik tabii, Babel biraz da bu yüzden transfer edildi.

Tabii bu özelliğin önemi o topu rakip ceza sahasına ne kadar yakın aldığınızla alakalı. Orta sahada bu topu aldığınızda verebileceğiniz bir şey yok. Çok hızlı, patır patır adam geçecek bir futbolcudan bahsetmiyoruz. Pas oyununa yatkın, oyunu rakip yarı sahaya yıktığınızda etki gösterecek, ceza sahası etrafında da bitiriciliğini konuşturacak bir futbolcu. 

Mevcut oyun tarzımızda katkı vermesi imkansız. Her hafta da Babel'in kötü durumundan bahsederiz. İhaleyi tamamen Babel'e bırakamıyor ve hayal kırıklığı olarak adlandıramıyorum. Ayrıca Babel'in de 4-3-3 sol kanadından çok, 4-4-2 adına ideal bir 2. forvet olacağını düşünüyorum. Biraz daha serbest oynamalı ve topla rakip ceza sahasına mümkün olan en yakın noktada buluşması lazım.

Hepsinden önce de dinlendirmek gerekiyor. Üst üste 90 dakikalar oynadı ve Milli Takım da dahil olmak üzere dinlenme fırsatı bulamıyor. Şu aşamada daha mücadele, boğuşma gibi özellikler arıyorsak doğru seçim Adem Büyük olur. Babel daha klas ve kaliteli bir isim, kalitesini göstereceği zamanlar olacak. Bitirmemek ve doğru kullanmak gerekiyor.

6 yorum:

  1. çok zarar veriyor takıma. tam el freni.
    topu alıyor illa vuracak. vuramazsa pası düşünüyor.
    ama o sırada zaten pas alacak adamlar sıkışmış oluyor.
    bu yaşta bu adam bu kontratı verdik. inanılmaz.

    feghouli ile beraber tam lüks.
    sağda feghouli varsa solda hızlı bi tip olmalı.
    iddia ediyorum nkoudou bizde olsa aynı ekolün devamını sağlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nkodou yorumun doğru. Bu tarzda bir isimle aynı ekol devam ederdi ama hoca bu ekolden vazgeçti. Babel tercihi bundan. Daha pas ve set oyunu oynamak adına bu tercihi yaptı. Bence de tutmadı tabii, solda hızlı isim gerekiyordu.

      Sil
  2. Babel oynayayacaksa eldeki sol bek alternatiflerine göre Ömer Bayram da oynamak zorunda. Böylece savunmada Ömer ortaya, Babel sola kayar 4-3-3'ün savunma yerlesimininin ekmeğini yeriz. Hücuma çıktığımızda Ömer sola açılarak alan genişletir, Babel de Raumendater oynar. Bu durumda sağda kanat özellikli, patlayıcı, çizgi oyuncusu (Jimmy /Emre) gerekiyor. Haliyle de sağ bekte Mariano'nun Şener karşısında şansı kalmıyor. Özetle Feghouli +Babel aynı anda lüks. İkisinin yüksek maaşı + Babel'in yeni kontratı derken Feghouli yolcu gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel bir yere kaymaz, sorun da o. Forvet oynaması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  3. Alsın versin istiyorum ben.Alıyor etrafında dönüyor ve pas atabilecek durumdayken bile yakınına oynamıyor sorun bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar uzakta oynarsa yapacak başka bir şeyi kalmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir