24 Ekim 2019 Perşembe

İlk 11 ısrarı Babel'e de zarar vermekte


Babel konusu da içinden çıkılamayan tartışmalardan biri. Performansıyla şu aşamada beklentinin altında kaldığını söyleyebilirim ama süreci konuşmak gerekiyor. Hazırlık kampının ve ligin ilk maçlarının Galatasaray adına iyi isimlerinden biriydi. Üst üste 90 dakikalar ve Milli Takım süreci gelince doğal olarak düştü. 

1 ay sonra yaşı 33 olacak. Fizik durumu ne kadar iyi durumda olursa olsun fark etmez. Şu tempoda düşüşünden daha doğal bir şey yok. Biz ise kurduğumuz bu alternatifli kadro içerisinde Babel'i bir türlü dinlendiremedik. Rotasyon dediğimiz maçlarda da Babel ilk 11 ve genellikle 90 dakikanın tamamında sahada.

Babel'in transferine olumlu bakıyordum. Saf kalite çünkü, takımın seviyesini öne taşıyacak bir isim. Beşiktaş dönemindeki Şampiyonlar Ligi performansı da ortadaydı. Şampiyonlar Ligi'nde var olmak, ligde de tıkandığın anlarda maçı kazandırması anlamında çok kaliteli bir isim. Bu katkıyı almak da onu ekonomik kullanmaktan geçiyor.

İlk 11 ısrarı şu an zarar vermekte. Tempo bekleyemem, zaten çok hareketli bir futbolcu değil. Babel'i iyi kılan fiziği ve oyun kalitesi. Fiziği düştükten sonra da o oyun kalitesinin anlamı kalmayacak. Şu derin ve alternatif sahibi kadroya rağmen Babel'i dinlendirmemek büyük hata. Bu da hocanın en büyük hatalarından biri.

Babel'den yana beklentimi kesmedim. Onun üzerinden dönen bir linç kültürü olsa da şartları, mevcut durumu konuşmak gerekiyor. Babel'i bu kadar kolay silip atamazsınız. Zaten böyle bir lüksümüz de yok. Hem kadro kalitesi açısından kıymetli, hem de 3 yıllık sözleşme bağladık. Öyle kolay vazgeçemeyiz. Daha fazla ne alırız bunu düşünmek gerekiyor.

Real Madrid karşısında beğendim bu arada. Fiziğiyle öne çıktı ve bizi hücumda tutmaya çalışan belki de yegane isimdi. Geçen 2 Şampiyonlar Ligi maçında kaçırdığı gollerle alakalı çok eleştirdim, hatta o golleri atması için takımda olduğunu yazıyordum. Yine de bu adamın kalitesi belli, Sivasspor maçında attığı gol gibi. Gollere her şekilde etki edecek, yeter ki ekonomik ve doğru kullanılsın.

8 yorum:

  1. falcao 3 yıllık sözleşme sahibi.. babel de öyle. muslera'mız var. nzonzi de 1 yıl daha kalacaktır. bu 4 adam hariç diğer tüm herkes düşük maaşlı, koşan, aç adamlar olmalı. başka çare yok!

    2 bek de ocak ayında gitmeli, gidecektir. linnes sağa geçer. benzer maliyette bir sol bek alınır.

    belhanda kesinlikle satılmalı. çok sevmeme rağmen feghouli de.. kale hariç 3 papaz yeterli. gerisi genç ve ucuz olmalı. deniz bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, tempo ve atletizmi yükseltmek adına biraz daha tempo sahibi, genç isimler gerekli. Takımda herkes general ve asker yok. Asker olmaya niyetli isimler de tempolarıyla fark yaratabiliyor. Ömer Bayram, Şener en büyük örnekler.

      Sil
  2. Bende çok eleştirmeye başlamıştım ama sivas maçında durdum. yine kalitesini gösterdi. özellikle ilk yarı bilmiyorum dikkat ettiniz mi , hep basit oynamaya çalıştı ve verimi artti. bazen zor olani deniyor ve yapamıyor, yaşı da elvermiyor artık. kendini ekonomik kullansa, basit oynasa, sadece oyun aklıyla bile çok yararlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına maç alabilecek bir isim. Ama ekonomik ve doğru kullanmak gerekiyor.

      Sil
  3. İlk onbir başlaması hata olsa da hadi onu da kabul edelim ama bu adam çoğu maçta 65 sonrası düşüyor ve hiç çekilmiyor.Tamam en güvendiğin oyuncuların başında olabilir de bari düştüğü zaman çıkar oyundan hocam.Hayır alternatif yok da denilemez.Jimmy, Emre, Adem hatta Ömer Bayram falan yani yerine girecek oyuncu da çokken neden bu adam her maçı 90 dakika tamamlıyor anlaması güç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenara al o zaman. Ya da bir süre kenardan oyuna al. Alternatifin var, sen ekonomik kullanmıyorsun maalesef.

      Sil
  4. Real Madrid maçında bir pozisyonda topu carvajal'in arkasına atti koşup gecti... Daha dinlenmiş bir Babel birebir aynısı olmasa da benzer işleri daha fazla yapardı. Bence de bu kadar çok alternatif varken en azından şampiyonlar ligi öncesi dinlendirilmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın yine 11 mesela, sonra yine. Yanlış yerde kullanılıyor bir de, bence direkt en önde oynamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir