13 Ekim 2019 Pazar

Jimmy Durmaz, Taylan Antalyalı ve Emre Mor'dan gollerin gelmesi güzel


Milli Takım aralarını U19 takımı ile taktik ağırlıklı hazırlık maçları yaparak geçerdik. Bu sefer ise İstanbulspor'la ciddi bir maç oynamak güzel hareketti. Derin bir kadromuz var ve mevcut isimlerin çoğu da Milli Takım'a gitmedi. Alternatifli kadroyu ısrarla kullanmalıyız, rotasyondan ödün vermemeliyiz diye düşünüyorum. Onları hazır tutmak zorundayız.

Florya'da oynanan bir maçtı ve yayını da yoktu. Haliyle de maç üzerinden yorum yapmak imkansız. 3-2 kazanmışız ve attığımız 3 gol de ilk yarıda gelmiş. Bu sezon için bir ilk mesela. Gol atmakta zorlanan bir takımız ki, özellikle ilk yarılarda tamamen kayboluyoruz. İlk yarıdan 3 gol gelmesi, üstelik o golleri de Jimmy Durmaz, Taylan Antalyalı ve Emre Mor gibi isimlerin atması güzel.

Bazı isimleri daha sık kullanmak gerekiyor. Gol atan 3 isim de buna örnek. Taylan Antalyalı için tüm yaz uğraşıp, son gün transfer etmene rağmen hala bir resmi maçta süre vermedin. Orta sahada çok derin bir rotasyon olsa da ilk fırsatta Selçuk İnan'a dönüyoruz. Taylan Antalyalı'nın ofansif yönü oldukça yüksek. Tabela yapar, topla dikine çıkar, şut tehdidi vardır. Şans bulursa atacağı bu gollerin sayısı artacaktır.

Emre Mor'u da bir şekilde kazanalım. Bir maçta 10 dakika oynasın, diğer maçta kadroda olmasın düşüncesiyle istikrar kazanamaz ki. Kazanmak istiyorsanız şans vermek zorundasınız. Sahada olduğunda da iyi iş çıkardığını düşünüyorum. O kısıtlı 5-10 dakikalarda takımı hareketlendiren, hız katan futbolculardan. Hatta tek başına bunu yapıyor, 2. bir ismi oraya yazamıyoruz. Yunus Akgün yapar bir de o işi ama ne kadar yeterli olur bilmiyorum.

Jimmy Durmaz da büyük bir joker. Adem Büyük, Falcao ve Andone'nin olmadığı bu maçta en ileri uçta o oynadı diye düşünüyorum. Yarın sağ açıkta da oynar, sonra sol açık, devamında orta saha, düşünürsen de sol bek. Biz ise Jimmy Durmaz'ı çok erken kesip attık. Sezon başı onunla başlamıştık, sonrasında CL listesine giremedi ve unutuldu. Unutulmaması gerekiyor ve rotasyon anında da ilk başvurulacak isimlerden.

2 yorum:

  1. Linnes böyle maçlarda neden oynatilmaz ???

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir