16 Ekim 2019 Çarşamba

Kadroda hız unsuruyla öne çıkarabileceğimiz tek isim Emre Mor


Galatasaray'da hızlı oyuncu eksikliği büyük bir sorun. Geçtiğimiz sezonlarda ana planda Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi isimler vardı. Bu sezon ise böyle bir futbolcumuz yok. Fatih Hoca her ne kadar "iyi bir oyun planımız" var dese de, transferde böyle bir futbolcu tercih etmemesi aslında o planın çok da güçlü olmadığına işaretti.

Babel tercihi de biraz daha pas ve set oyunu oynamaya çalıştığımızın göstergesi. Set hücumunda Babel'in oyun aklı ve fizik özelliği artı sağlar. Geçiş oyununda koşturabileceğiniz bir isim değil, Babel'i açık alanda kullanamazsınız. 4-3-3 / 4-1-4-1 sarmalında da Babel'i yanlış kullanıyoruz. Üstüne bir de yorgunluk, formsuzluk derken çekilmez hale geliyor.

Kadroya baktığımızda da "hız" unsuruyla öne çıkarabileceğimiz tek isim Emre Mor. Kendisinden yana da beklentim var. Şu ana kadar geçen süreçte beklentimin yakınından geçmese de bir noktada o formayı alması gerekecek. Maalesef şu ana kadar çok dengesiz kullanıldı. İlk etapta kenardan geliyordu, sonra 11'e geçti, devamında maç kadrosuna giremedi.

İdmanlarda ne yaşandığını bilmiyorum. Emre Mor, şu ana kadar ki kariyerinde hayal kırıklığı olmuş olabilir ama yükselecekse de bu Galatasaray'la olacak. Sorunlu hareket ettiğine inanmıyorum, bildiğimiz Emre Mor'a oranla oldukça sakin. Takım içinde de bu tarzda başka bir isim olmayınca daha sık kullanmak gerekecek.

Bir istatistik var mesela. Emre Mor'un oynadığı maçlarda oyuna girmeden önce ve girdikten sonraki dripling sayılarını paylaşmak gerekiyor.

Kayserispor | 4-9 
Fenerbahçe | 3-6 
Brugge | 4-8 
Gençlerbirliği | 1-4

Emre Mor oyuna girdikten sonra dripling sayısı doğal olarak artıyor. Son Gençlerbirliği maçı da iyi bir örnek. O ana kadar takım hücumda herhangi bir varlık gösteremezken, Emre Mor sonrasında en azından biraz hızlandı ve farklılık yarattı. Şu an bence de oyun ve taktik disiplin anlamında sorun yaşasa da takımı hızlandırıyor.

Takımın acilen tempoya ihtiyacı var. Biz ise bu takımı mümkün olduğu kadar yavaşlatmaya çalışıyoruz. Mücadele edecek, daha tempolu isimlere dönelim. Emre Mor'un da şansı hak ettiğini düşünüyorum. İstikrar kazandırmak gerekiyor. 1 maç var, 2 maç ise kadroda dahi yok gibi hamlelerle boşa gerçekleşmiş bir transfer gibi görünecek.

07.10.2019 tarihli yazı..

11 yorum:

  1. Takimin teknik kaliteye degil fizik kaliteye ihtiyaci var,o yuzden sener,omer,emre mor,taylan gibi isimlerin ciddi anlamda sans bulmasi lazim,artik sıkıldim teknik ama savasmayan adamlardan,hatirlarsan 15-16 donemi falan da boyleydi o sneijderlerin donemi,cok yaratici ama top rakipteyken eli belinde gezerlerdi,insallah genclerbirligi maci hocanin donusu olmustur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo, atletizm, buralarda çok eksiğiz. Hızlanmamız gerekiyor.

      Sil
  2. Bartali ayrildi mi acaba haberiniz var mi zira iki sezon arasindaki fizik kalitemiz arasinda daglar kadar fark var, Bartali ilk geldiginde Selcuk bile ilerleme kaydetmisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılmadı, devam ediyor. Fizik olarak sorun yok, bence mesela oyuncu yapısı ve onlara uygun oyunu oynamama.

      Sil
  3. kontrolsüz hız hız değildir hocam
    emre mor hızlı ama ne yaptığını bilmiyor.
    karar verme mekanizması yok.pas al-verleri yok.10 tane denemede 1 kez başarılı olur.takım bu düşük yüzdeyi kaldırmaz.

    emre mor un büyük gelişim kaydedeceğini sanmıyorum kariyerinde.kafa yapısının değişmesi oldukça zor.alt yapı eğitimi sıkıntılı maalesef.hem taktiksel olarak hemde mental olarak.
    tipik halı saha topçusu diyebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenecek işte, o disiplini kazanmaya geldi buraya. Öğrenemezse de düşüşünün önünde kimse duramaz, bu son şans.

      Sil
  4. bu arada emre mor u gary ve onyekuru ile kıyaslamak doğru değil.gary ve onyekuru pro kariyerlerinde istatistiksel olarak gol ve asist yapmış oyuncular.yani bu iki oyuncunun tek özelliği hız ve dripling değil.gol ve asist yapıyorlar hocam.emre mor un çalım özelliğinden başka bişey görünmüyor an itibariyle.topsuz oyunda yok.topu sürekli ayağına istiyor.oysa onyekuru defansın arkasına sarkıyor topsuz.misal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyas değil bu. Mevcut takım içerisinde bir durum tespiti aslında.

      Sil
  5. Katiliyorum. Bana kalirsa Emre hizli degil fakat cabuk bir oyuncu. Ustune de calim ozelligi var. Emre'ye Onyekuru'ya attigin gibi uzun top atip 60 metre depar atmasini beklemek bana pek dogru gelmiyor. Onyekuru ve Gary Emre'den iyi atletler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mevcut takım içinde bir yorum yaptım, kıyas değil :)

      Sil
  6. Oyunumuzu çok değiştiriyor girdiği anda etki eden bir oyuncu ilk onbir baslmasa bile sonradan girdiğinde 55'te filan girmeli en gec

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir