17 Ekim 2019 Perşembe

Kaptan, lider ve karakter


Son dönemin tartışılan konularından biri. Merih Demiral / Çağlar Söyüncü ikilisi üzerinden doğan heyecan, Bülent Korkmaz / Alpay Özalan ikilisini hatırlatıyor. Potansiyel ve yetenek yorumu yaptım, kıyas adına elbette erken. Henüz gençler, önlerinde uzun yol var. Bülent Korkmaz kariyerine ulaşmak hiç de kolay değil. Hatta tekrarı yaşanır da biz görür müyüz emin değilim.

"Merih'i benimle çok denkleştiriyorlar. Ben dönemin en iyi oyuncularından biriydim ama Merih beni geçti. Çağlar da öyle. İkisi de hem oynadıkları lig hem de yetenek olarak daha iyi."

Hoca o kadar mütevazı ki. X isim çıkar ve kendini över mesela. Bülent Korkmaz ise genç nesli öne çıkarıyor, bugün teknik direktörlük kariyerinde yaptığı gibi. Galatasaray'daki kariyerinin örneği yok. Milli Takım'da da çok büyük işler başardı ve futbol tarihimizde "kaptanlık" tanımını yapan futbolculardan. Şu açıklamayı okuyan Merih Demiral'ın çok mutlu olması lazım.

Teknik direktör olarak da büyümeye başladığını görüyoruz. Boşta olduğu dönemde kendisini o kadar geliştirmiş ve bir felsefe edinmiş ki bunun yansımasını 1.5 yıldır Antalyaspor performansında görüyoruz. Maddi anlamda sıkıntılar yaşayan, yıldızlarını kaybetmiş, zor transfer yapan bir takım. Bülent Korkmaz ise fayda / maliyet anlamında bulduğu yabancılar ve altyapıdan getirdiği gençlerle yoluna devam ediyor.

Geçen sezon ben de başta olmak üzere çoğumuzun "düşme adayı" niye nitelendirdiğimiz takımıyla Avrupa kupalarını zorladı. Bu sezon da aynı çizgi devam etmez diyenler vardı ama istikrar büyüyor. Bu sezon futbol olarak da geçen sezonun üzerindeler. Birçok genç ismi konuşmaya devam ediyoruz ve keyifli bir takım. Büyük bir Bülent Korkmaz imzası.

Bülent Hoca'nın teknik direktörlüğünü beğenmezdim, daha önce de yazdım. Bu anlamda inanmadığım bir isimdi ama boşta olduğu sürede sağladığı gelişim büyük. Tarzını da beğeniyorum, ısrarla "altyapıyı" öne çıkarıyor. Bir plan ve felsefeden bahsediyor ki ısrarcı da. Antalyaspor'la da kimyası fazlasıyla tuttu.

Günün birinde Galatasaray'ın başına gelecek, bunun önünde kimse duramaz. Dursun Özbek döneminde direkten dönmüştü bu iş, daha kısa vadeli bir düşünce vardı. Onun üzerinden belli bir zaman geçti, hoca da düşünüyor. Futbolculuk döneminde en büyük kahramanımdı, günün birinde yeniden görebilmeyi ben de çok isterim. Bugün değil, belki Fatih Hoca bıraktığında.

7 yorum:

  1. Ben Bulent Korkmaz'dan buyuk takim teknik direktøru olabilecegini pek dusunmuyorum. Belki yanilirim, son 2 senede degismis olabilir ama ben hala 2009'da Levent Tuzmen'e yaptigi aciklamasini unutamiyorum. Levent Tuzmen soruyor gecen sene neden Lincoln'u Hamburg macinda oyundan aldin? Neden ligde oynatmadin. Bulent Korkmaz cevapliyor " Turk oyuncular parasini alamiyorken o aliyordu" gibi aciklamasi vardi. Levent Tuzmen'de "Senin gørevin oyuncuyu oynatmak. Ama sen hoca gibi değil takım kaptani gibi davranıp yanlis yapmissin" demisti. Bunu Sabah'taki køse yazisinda paylasmisti. Malesef Bulent Korkmaz , Hasan Sas, Hakan Unsal, Umit Davala, Arif Erdem hepsi kabadayi gibi takiliyordu arka planda. Benim babam Norvec Turk buyukelciglinde gørevliydi. Milli takim her geldiginde resmi davetliydik maclara.O 2000'li dønem cocuktum ama Arif Erdem babamin yanina oturdu tribunde, sakati galiba oynamiyordu. Babam anlatirdi hep kabadayi harektleri, kahve usulu konusmalari vardi o grubun diye. Bilmiyorum belki Bulent Korkmaz degismistir. Yoksa ben gørmek istemem Turk oyuncu parasini almiyor diye alan oyuncuyu kadro disi birakan hocayi. Umarim degismistir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişti o dönem, sen eskileri anlatıyorsun, ben de teknik direktörlüğünün ilk zamanlarını anlatabilirim. Bülent Korkmaz daima iyi bir liderdi, 2 senedir de teknik adam olarak aşama kaydetti. Bu seviyeyi ve vizyonu iyi biliyor.

      Sil
    2. Arkadas cok guzel yere deginmis ama ben de Bulentin artik o kafada oldugunu sanmiyorum, Okan da Bulent hoca da ileride gayet Galatasaray icin potansiyel hoca adaylaridir bana göre.

      Sil
    3. Emre bey bülent korkmaz la ilgili yazdıklarıniz tabiki sizin görüşleriniz ancak kabadayılık derseniz eksik yanıltıcı bilgi olur size şunu söyleyeyim gördüğüm tanıdığım profesyonelce yaşayan türk oyuncuların başlarında gelir..zaten belki sınırlı kapasitesi ile ancak bu kadar bu yönüyle başarılı olabirdi gözden çıkarıldı bursa ya gitmesi istendi inat etti çalıştı kaldı efsane kadronun meşhur alisamiyen koridorundaki odanın en önemli karar alıcı motivasyon toplantılarının baş adamlarından biridir..eğitimli bir eşi ve ailesi vardır size şunu söyleyeyim evine misafirliğe gittiğinizde 22.30 olduğunda yatmaya gider kalan insanlar bunu bilir yatsımaz sohbete devam edilirdi. Saydığınız diğer oyunculardan kesinlikle farklıydı kabadayılık mahalle ağzı farklı bir kavram ..küçük bir not olsun istedim burak bey in yazısınin dışına çıkmamışımdır umarım.

      Sil
    4. Bülent Korkmaz, Galatasaray'ın gördüğü en büyük karakter ve liderlerden biridir. Adamlığının tartışılması gereken son isim.

      Sil
  2. İlk çalıştığı dönem takımın kadrosu çok iyi değildi. Sonra kadro biraz daha düzeldi ama Bülent Korkmaz'a şans verilmedi. Yine de diğer takimlardaki etkili oyununu Galatasaray'da oynatamadi. Yaklaşık on yıl sonra çok daha güçlü bir şekilde gelirse harika olabilir. Fatih Hoca ust akıl Bülent Hoca da teknik adam olursa harika olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka takımlarda da izlediğimde ki kıyas bu. Sadece Galatasaray yorumu değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir