12 Ekim 2019 Cumartesi

Keşke pilot bir takımımız olsa ve onu da alt liglerde mücadele ettirebilsek


Kiralık olarak gönderdiğimiz futbolcular çok iyi durumda diyemem. Ali Yavuz Kol, Mutlu Aksu Doğan, Metehan Mertöz gibi isimler istikrarlı forma giyse de Ozornwafor ve Recep Gül gibi isimler için bu durum geçerli değil. Recep Gül'ün Westerlo formasıyla sadece 12 dakikası var, Ozornwafor ise Almeira formasıyla ise sadece 25 dakika oynamış.

Almeira, La Liga'ya çıkma mücadelesi veriyor. Aslında takım olarak iyi bir yere gitti gibi dursa da forma bulamıyor işte. Kiralama yöntemimiz yanlış, maalesef futbolcuları şans bulabilecekleri, doğru takıma yollayamıyoruz. Avrupa adına da bu geçerli, oraya giden de oynayamıyor. Ozornfawor neyse de, Recep Gül benim için hayal kırıklığı oldu.

Beklentimin olduğu bir isim çünkü. 2000 grubunun en değerli futbolcularından biri. Galatasaray'da önü tıkalıydı, bu anlamda kendisini kanıtlayıp geri dönmesini doğru bulmuştum. Bugün önünde Yunus Akgün dahi vardı ki o da maç kadrosuna giremez durumda. Aynı pozisyonun futbolcuları. Yine de en azından hazırlık kampı olabilir mi diyordum.

Westerlo da kendisini bir hedef dahilinde transfer etmişti. Sahibi Türk ve mesela Berke Özer her maç 11'de oynuyor. İkisi de aynı jenerasyonun futbolcuları. 80 bin avro'luk komik bir opsiyon bedeli de var bu arada. Sonraki satış karının yüzde 35'i karşılığında sattık diye düşünün. İlk sezonu kiralık olsa da bu opsiyon karşılanır diye düşünüyordum. Şu tabloda ise zor.

Ozornwafor'u ise yaz dönemi denedik. Ham bir futbolcu, henüz 6 aylık A takım kariyeri vardı. Deneme yanılma futbolcusu diyelim, zarar etmeyiz. 200 bin avro kira bedeli aldık mesela, bonservisi için 300 bin dolar ödenmişti. 1 milyon 850 bin avro'luk da opsiyonu var. Bu opsiyon için de "düşük" diye yorumlar olsa da görünen o ki futbolcu geri dönecek.

Kayserispor da kendisini kiralık olarak istiyordu. Abdennour var diye şans bulamaz diyordum, oysa orada daha sık oynayabilirmiş. Emirhan Civelek de Kayserispor'a kiralandı bu arada, o da şans bulamayan diğer isim. Gençlerin kiralanması noktasında zorlanıyoruz, keşke pilot bir takımımız olsa ve onu da alt liglerde mücadele ettirebilsek.

9 yorum:

  1. Pilot takım da tutmuyor Türkiye'de onun yerine a2 takımların alt liglerde mücadele etmesi daha doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezerv lig diyorlar, keşke kurulsa o zaman..

      Sil
    2. Evet. Keske rezerv lig kurulsa. Amatör liglere de bir el atılsa mesela. Ciddi bir yapılanma gerekiyor aslında ama bunu yapabilecek federasyon nerede!

      Sil
    3. Hollanda örneği gibi takımlarımızın alt liglerde 2.takımı olması bana doğru geliyor. 2 sene önce kendi liginde şampiyon olan ajax2 takımına bakın. A takımda o hafta oynayamayacak tecrübeli isimler ile gençleri aynı anda oynattılar. Hem gençleri kazanıp hem de tecrübeli oyuncuları her zaman hazır tutabiliyorsun.
      Tabi ki bu düzeni bizde anlayacak kaç yönetici vardır o da muallak

      Sil
    4. Direkt Galatasaray ismiyle olur o. X yeri satın alınca, orada da beklenti oluyor ve takım ligde kalsın diye 30 yaşındaki isimler oynamaya başlıyor.

      Sil
  2. Daha basit bi çözüm :
    Sözleşmelerine maç sayısı şartı konulsun.

    YanıtlaSil
  3. Bence takımları yanlış seçtik oynamayan isimler konusunda.Bu oyuncular henüz ham ve daha çok oynayabilecekleri takımlara gitmeleri gerekiyordu.Oynayan futbolcular 2.ligde olduğu için oynuyorlar mesela ama Recep, Ozornwafor ve Emirhan keşke bu takımlar yerine daha net forma şansı bulacakları takımlara gitmiş olsalardı çünkü bu üç futbolcunun da doğru düzgün a takım seviyesinde maçı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gözden çıkartıyor ve pek ilgilenmiyoruz. Sorun bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir