11 Ekim 2019 Cuma

Layvin Kurzawa & Galatasaray, sol bek profilindeki ihtiyaç da belli


Şimdiden transfer konularıyla kimseyi meşgul etmek istemem. Devam eden bir sezon var ve takımın yükselmesini bekliyoruz. Belli sorunları olsa da ligin en iyi kadrosu olduğunu düşünüyorum. Ligde başarı adına da mevcut kadronun da iş bitirmesi lazım. Yine de Ocak ayında belli başlı bir değişim olacak. Transfer konusunda önceliğin de sol bek olduğundan herkes hemfikir.

Bu işin planı projesi mutlaka yapılmıştır. Geçen yılın Ocak ayını düşünün, Marcao / Luyindama konusunda nokta atışı vardı. Bu sezon da bekler anlamında büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Hoca da mesajı vermişken hareketlenme hızlanmıştır. Sol bek adına da özellikle Güney Amerika kaynaklı birçok isim konuşulur. Bazı isimlerin satışıyla kaynak da oluşturulur.

Diğer ihtimal de sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcular üzerinde. Nzonzi, Seri ve Lemina gibi transferlerle ciddi hamleler yapabileceğimizi kanıtladık. Haliyle de PSG'li Kurzawa'nın ismi anıldığında "imkansız" diyeceğim bir iş olmaz. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve ağırlıklı olarak kulübede bekleyen bir futbolcu oldu.

Sezon sonuna kiralama, sezon sonunda da sözleşme ihtimalini düşünüyorum. Ya da PSG'yle sözleşme uzatır ve yeniden kiralanabilir gibi. 27 yaşında, Ligue 1 adına ciddi bir kariyer ve Fransa Milli Takım'ına kadar yüksekmiş bir isim. Nzonzi de Fransa Milli Takım'ına çağrılıyordu, o havuzun içinde aldık. Kurzawa adına asla imkansız demem.

Sol bek profilindeki ihtiyaç da belli. Tempolu, teknik özellikli, geriden iyi oyun kurabilecek ve o çizgiyi bütünüyle kullanabilecek bir isim arıyoruz. Savunma aksiyonunu da beğenirim ayrıca, bir bek adına fizikli bir futbolcu. Galatasaray da bu tarz ihtimalleri oluşturabileceğini kanıtladı. Haliyle de neden olmasın diye sorulur.

Bu işin Nagatomo'yla gitmeyeceği net. Ömer Bayram / Emre Taşdemir ikilisi dahi mevcut temposuyla daha yararlı olabilir diye düşünüyoruz. Jimmy Durmaz da diğer ütopyam ama o da alternatif gibi. Sol bek transferi olmazsa olmaz, Ocak ayında mutlaka kaynak oluşturulmalı. Mümkünse sağ bek de isterim ama sol bek ihtiyacı daha önde.

6 yorum:

  1. Hele bir oyun felsefesini, ana stratejileri ve bunlara dayalı olarak oyun düzenini oturtalım da sonra transfer yapılır gerekirse.

    Hatta bence dediğim şeyleri oturtsak belki transfere de ihtiyaç kalmaz. Jimmy'den 3-5-2'de sol kanat oyuncusu yaratırsın. Geçmişte Riera'dan yaptığın gibi. Sağa Lemina'yı koyarsın. Belki Nzonziyi 3lüde göbeğe çekersin ve 3-4-3 oynarsın. Merkeze Seri-Belhanda'yı koyarsın.

    Önemli olan doğru oyunu doğru oyuncularla kurabilmek. Sadece pas yapan değil, atılan pasa koşacak adamları da koyman gerek mesela. Şu anda herkes statik. Emre Mor, Jimmy, Andone gibi doğru düzgün faydalanamadığın oyuncular var. Bunları kullan önce. Bakın Adem bile bir etki yarattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bek için yine hamle gerekecek, orada kaliteyi mutlaka yükseltmek gerekir. Şu aşamada durumu idare ederiz sadece.

      Sil
  2. şağ beke gerek yok diye düşünüyorum. linnes gelir oraya. linnes-şener iyi kötü götürür artık. nagatomo hücumda sıfırladi ama savunmasi halâ şağlam ve bu özellikle ucl'de gerekli. ligde ise daha ofansif verim almak için jimmy durmaz düşüncesi olsa çok güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek şart, Nagatomo'nun savunması da iş görmez oldu.

      Sil
  3. Şampiyonlar Ligi'nde olursak olabilir bu transfer başka türlü zor baska talipleri çıkar diğer liglerden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Yine de sözleşmesi biteceği için para kapıyı açabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir