19 Ekim 2019 Cumartesi

Lemina takımla çalışmaya başlamış, Falcao'dan da nihayet fotoğraf var


Sakatlıklarla alakalı doğru bilgilendirmeleri yapmıyoruz. Haliyle de kafalarda sorular oluşuyor ve bilgi kirliliği yaşanıyor. Taraftarın bu anlamda panik olması ya da endişe duyması doğal. Bu paniğe yönelik bir açıklama yok çünkü, yalanlama gelmiyor, doğrusu şu denilmiyor. Lemina'nın sakatlık durumu, Falcao'nun çim üzerinde dahi görüntü vermemesi doğal olarak konuşuldu.

Lemina'nın geçen yıllarda da sakatlık kaynaklı sorunlar yaşadığını biliyoruz. Özellikle de geçen sezon büyük ayrılıklar yaşadı. Yaz döneminde iyi çalışamamış, doğal olarak da inişler çıkışlar yaşıyor. Seri'ye oranla daha çok güveniyor hoca, ilk fırsatta yine Lemina'yı sahaya atacak. Bu istikrarsızlık problem işte, ağızlara bir parmak bal çaldıktan sonra ortadan yine kaybolacak.

Sevgili @kesedibi 'nin Whatsapp grubumuzda güzel bir tespiti vardı. Fatih Hoca'nın kafasında Lemina / Ömer Bayram rotasyonunun oturduğunu söyledi ki sonuna kadar katılıyorum. Aralarında kalite farkı olsa da aynı tarzda futbolcular. Orta sahadaki tempo, mücadele, topu önü taşıma hadiselerinde öne çıkan isimler. Orta sahada da bu ikili dışında bahsettiğim tarzda 3. bir isim yok. 

Lemina önemli yani, hatta hocanın kurgusunda Seri'den dahi daha önemli. Real Madrid maçında da oynayacak duruma gelmesi bizi kalite olarak öne taşır. PSG maçının temposu iyiydi mesela, belki sahada Lemina olsa bizim adımıza daha da iyi olacaktı. Real Madrid karşısında da tempo olmazsa olmaz olacak ki Lemina'nın varlığıyla daha iyisini yapabiliriz.

Andone'yi de işin içine katarak bir "forvet değerlendirmesi" ayrı olarak yaparız. Falcao adına yine de kısa bir yorum yapalım. Onda da Lemina gibi hazır olmama durumu var. Yaz dönemini tamamen transfere odaklı geçirdi ve idman dahi yaptığı şüpheli. Biz de o gazla kendisini hazır olmadan oynatmak durumunda kaldık. Beklenti yüksek çünkü, herkes bir anda sahada görmek istedi. Doğal olarak da sakatlandı, istikrar sağlayamadı.

Hakkında açıklama gelmemesi sorun. Çıkın yazın, şu sebepten yok diyin. Tüm Milli Takım arasını boş geçti ve ancak dün itibarıyla çimlere kendini atmış. Fotoğrafını dahi yeni gördük. Andone'nin mevcut performansının bir güzelliği "formanın aslanın ağzında olduğu" mesajı. Bu da Falcao'yu biraz daha hareketlendirir ve bir an önce geri döndürmek zorunda bırakır. Andone'nin performansının bir önemi daha olacak ve Fatih Hoca'yı çift forvet konusunda ikna edecek diye düşünüyorum.

6 yorum:

  1. lemina takımla çalışmış ama falcao olayı ayrı. tamamen taraftarin gazını almak için foto koymuşlar; takımdan ayrı fizyoterapistler eşliğinde çalışmış.

    YanıtlaSil
  2. Real madrid maçında Lemina'ya çok ihtiyacımız var. Andone ile birlikte yoğun pres gücümüzü en çok artıracak iki futbolcu. Bana kalirsa sağda da Feghouli değil Emre Mor oynamalı. Bekte de Şener oynamali. Sol için aynısını diyemem Emre Taşdemir o seviyenin çok altında kalabilir. Ama ciddi bir maçta Feghouli ve Mariano'ya mesajı vermek gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temponun yanında kalite de katacak. Ömer Bayram, kalite tarafında sorun yaşıyor mesela, mücadelesi ne kadar büyük olsa da.

      Sil
    2. bence ömer bayram orta sahada gayet kaliteli duruyor

      Sil
    3. Kalite tarafında sorun oluyor, bu da doğal. Yeterliliği belli çünkü, Lemina daha fazlasını vaat ediyor. Ömer Bayram, topla dikine çıkma, tempo, mücadele olarak var. Lemina daha fazlası olacak. Ama o rotasyon bu ikili arasında dönecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir