11 Ekim 2019 Cuma

Linnes konusunu ajite edemesem de, tabloyu sonuna kadar eleştiririm


Linnes konusunda ısrarla belirttiğim 2 görüş var. İlki bu kararın hatalı olduğu, diğeri de "keşke benim de yıllık 1.4 milyon avro aldığım" dertlerim olsun düşüncem. Linnes yüksek kazanıyor, hatta Norveçli futbolcular sıralamasında ilk 3'ü zorlayabileceğini düşünüyorum. Parasında değilim tabii, yararlı futbolcu, ondan ne alacağınızı az çok biliyorsunuz.

Donk da böyle. O da x alternatif futbolcuya oranla yüksek kazansa da adam yararlı işte. Yedek kalır sorun yaratmaz, orta saha / stoper oynar ve katkı verir. Linnes de sağ / sol bek fark etmeden o katkıyı veriyordu. Transferin son gününde o kadar doğaçlama ve fırsatlara dönük hareket edildi ki Linnes'in lisansını apar topar iptal ettin.

Açık yazayım, Mariano veya Nagatomo'dan biri gitmeliydi. Maalesef ki son 2 günde teklif bulmak imkansız. Bu ikili de etiketleri ile günü kurtardı ve ihale Linnes'e kaldı. Yine sesi çıkmıyor ve sorun çıkarmıyor, Ocak ayında da geri dönecektir. Geri döndüğünde de iyi katkı alırız. Keşke bu süreç böyle ilerlemeseydi.

Ben sadece "ah aldık" yorumlarına katılmam. Sözleşmeli futbolcusun ve hayallerinin üzerinde bir rakam kazanıyorsun. Linnes'in bu parayı da İstanbul dışında x yerde bulabileceğine inanmıyorum. Haliyle de "ah aldık" demem, yarın yine katkı alacak. 6 ay futboldan uzak kalması handikap olacak olsa da Allah başka dert vermesin.

Durumu ajite edemem yani, saha içini eleştiririm. Bugün, 3-5-2 gibi bir ihtimalden bahsediyoruz. Linnes de temposuyla tam da bu düzenin bekiydi. Çünkü ısrarla hücumu deneyecekti ve 3'lü stoperde arkası toparlanacaktı. Mariano'nun temposu yetmiyor, teknik özelliği ne olursa olsun. Linnes konusunda hata yaptık ve hoca da bu hatasının farkında.

15 yorum:

  1. biz 1 haziran'dan itibaren neden mariano'ya alıcı aramadık gerçekten aklım almıyor bunu. yaz bitti kış geliyor hala anlamadım. mariano'nun bu sene böyle olacağı o kadar belliydi ki. ülkesine dönmeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıcı arasak da bonservis bedeli beklentisi olunca satamadık ya da.

      Sil
  2. ah alabilirsin. bunun para ile alakası yok. dünyanın en zengin adamının da ahını alabilirsin. mevzu haksızlıkla alakalı.

    bu adamın kontratı bitiyordu. "seni düşünmüyoruz" desen, kendine takım bulur giderdi. bunu demedin.
    1. kamp dönüşü "senle uzattık ama kusura bakma olmuyor" diyebilirdin. demedin.
    2. kamp dönüşü "2 kampta da seni beğenmedik. ayrılman en iyisi" diyebilirdin. demedin.

    bu arada adam sporcu ahlakı, kişilik gibi konularda da sana 1 gün bile sorun çıkarmamış. ne zaman görev versen elinden geleni yapmış.

    bi ailesi bir hayat planı var. 3-4 yıl bile imzalamamış yeni sözleşmeyi. 2 sene yapmış ki ülkesine dönmek için. dürüst davranmış her zaman.

    e sen bu adama son gün tam şımarık bir çocuk gibi "sen gitsene yea" deyince ayıp oluyor. hadi ah demeyelim ayıp edildi diyelim.

    linnesîn bize kırılması normal. "sus otur parana bak" desek eminim daha çok kırılır. öylesine ahlaklı bir sporcu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah almazsın, almak için bir neden yok çünkü.

      Sil
    2. Sence bu yazılan uzun mesajda belirtilen her şey yanlış mı.. Onca satıra bu mu cevap?

      Sil
    3. Yazıda senin yorumundan daha uzunca yazdım. Tekrara dusmus olmaya gerek yok :) yazıda anlatmak istedigim mevcut yorumunfan uzun.

      Sil
    4. Bence de ayıp edildi, o kısma karşı değilim. Ah aldık, lanetlendik gibi şeylere karşıyım, profesyonel dünya. Ayrıca bu dünyada da çok daha büyük dertler var. Zaten yazdıklarım da bunlar, tekrara düşmüş olurum, yazdım çünkü :)

      Sil
  3. Mariano kampta iyi görüntü verdi bi ara ve acaba dedik.Transferin bittiği dönem ise 4 maç oynamıştık ve hem Mariano hem de Nagatomo güven vermiyordu.İkisinden biri gideceğine ihale Linnes'e kaldı. Linnes efendi, saygılı, işini yapıyor desek bile son gün yapılan şey çok büyük ayıptı bence. Hiç değilse 1 hafta önceden haber verilmeliydi orda hata yaptık.Çoğumuz devre arası döner desek bile devre arası ben gitmek istiyorum dese hiç şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena değildi gerçekten de, biraz daha gücü yerindeydi.

      Sil
  4. Umarım Fatih hoca Hollanda - Kuzey İrlanda maçını seyretmiştir. Çıkaracak ders, öğrenecek çok şey var.

    YanıtlaSil
  5. Linnes'e durum makul bir şekilde anlatılmıştır bence ve o da buna isyan etmedi ve ocağa kadar beklemeyi kabul etti. Mariano'nun çok yiprandigi bu dönem sonrası daha güçlü gelecek olması onun adına avantaj

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü dönecektir, üstelik eskiye oranla çok daha iyi şekilde.

      Sil
  6. Bu olayları bu şekilde yorumlamak yanlış. Profesyonel bir futbolcunun 6 ayi haksız yere linç edildi. Yıla 1,4 milyon euro alıyor olması birseyi değiştirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linç edildiğine inanmıyorum, sonuçta Galatasaray forması giyiyor ve geri dönecek. Bence de yanlış karar verildi ama durumu da çok fazla ajite edemiyorum. Ah falan diyorlar, yorumum bunaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir