24 Ekim 2019 Perşembe

Nzonzi dahi maç başına 11 km'nin altında kalıyor, oysa takımın en iyisi


Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde koşu mesafeleri geçen sezon da yetersizdi. Takımın fizik gücü hiç iyi durumda değildi ve oldukça hareketsiz kalıyorduk. Bu sezon da tablo çok farklı değil. Yine Şampiyonlar Ligi'nin en az koşu mesafesine sahip takımlarından biriyiz. Hareketsiz kalıyoruz, PSG ve Real Madrid gibi yüksek efor sarf edilen maçlara rağmen de bu değişmedi.



Takımın bu konudaki en iyi ismi Nzonzi olmasına rağmen o dahi maç başına 11 km'nin altında kalıyor. Gerçi kendisinden olağanüstü bir hareketlilik beklemiyordum, özelliğinde yok. Pas alış verişi oldukça iyidir, geriden oyunu iyi kurar ve defansif aksiyonlarıyla da farkını yaratır. O ise şu an kendini de aşmış durumda, takımda en çok koşan futbolcu. Tüm takımın yükünü çekmekte.

Seri de 2. sırada yer almış. Onun da özelliğinde müthiş bir tempo yok. Yine pas ilişkisiyle ön plana çıkacak bir isim. PSG karşısındaki temposu da iyiydi gerçi, özelliğinin önüne geçmişti. Real Madrid karşısında ise hiç beğenmedim. Maalesef, Lemina ve Ömer Bayram dışında orta sahada tempo yapacak futbolcularımız yok. Belhanda'nın 1 maç eksiği olsa dahi, 1 maç daha oynamış gibi görünse beklentinin altında çıkacak.

Sürekli 11 oynayan isimler içinde Babel'in de koşu mesafesi oldukça kötü. Bu anlamda oldukça geride kalıyoruz. Pas oyunu oynuyoruz, topa sahip olmak istiyoruz da orada iyi bir etki yok. PSG ve Real Madrid karşısında zaten bu oyunu istenilen gibi oynayamazsın. Topa sahip olmak mutlaka bu koşu mesafesini etkiler ama topu geri kazanma hızı da düşük. Pres bizi dağıtıyor, top rakipdeyken de ortada yapabildiğimiz bir pres yok.

6 yorum:

  1. Nzonzi defansın önünde daha stabil oynuyor. O mevkinin top class seviye oyuncusu Kante'ye bakarsak mevkisi aynı olmasına rağmen tüm sahayı parselliyor. Bizim takımın genel sorunu bu işte tempozsuzluk ayaklarin gitmemesi herkes kendine ait bölgede bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunu aşan tek isim Andone oldu şimdiye kadar.
    Oysa futbol artık mevkiler oyunu değil. kağıt üstünde oyuncunun adı orada yazılı olabilir ama topla oynarken özellikle pas alternatifi oluşturmak adına sürekli hareket etmek zorunda futbolcular. Bizde bu eksik ne yazik ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kante farklı ama, 6 değil, 8 numara. Defansin önünde oynamıyor, aksine 8 gibi kullanılıyor. Çok yanlış kıyas.

      Sil
    2. Jorginho gelene kadar defansın önünde oynuyordu ama sahanın her yerindeydi. Şimdi kante ile Nzonzi'yi karşılaştırmak saçma olur haklısın ama oyuncularımızın mevkilere ve futbola bakış açısını anlatmak için söyledim. Artık üst düzeydeki hiçbir oyuncu mevkisine bağlanıp kalmıyor. Özellikle hücumda sürekli hareket edip yer değiştirmek zorunda futbolcular.
      Casemiro diyebiliriz, henderson diyebiliriz kağıt üzerinde o mevkide görünseler de sahanın her yerini geziyorlar nerdeyse...

      Sil
    3. 8 gibiydi daima Kanter, 6 olmaz zaten. Haklısın o ayrı da Nzonzi de böyle bir futbolcu. O da geziyor, gezmiyor değil. Çok fazla hücuma çıkışı olmaya başladı.

      Sil
  2. hocam sana bi soru:diyelim bu sene bitti..seneye beşindenden sadece birini seçicen diyelim hangisini seçerdin:sezonda 45maç 90dakika oynama koşuluyla,maç başına:
    a)11 km koşacak nzonzimi?
    b)14 km koşacak serimi?
    c)18 km koşacak babelmi?
    d)22 km koşacak belhandamı?
    e)ceza alanının içinden hiç çıkmamak koşuluyla 500metre koşacak falcaomu??
    hocam her şıkkı takıma ne getirebiceğiyle beraber yorumlayıp seçimini sebebiyle birlikte analiz etmeni merakla bekliyorum,gece boyu sitedeyim,iyi akşamlar burak abi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorudan bir şey anlamadım. Ya bana troll ya da tuzak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir