22 Ekim 2019 Salı

PSG karşısındaki mücadele, Real Madrid karşısında umutlandırıyor


Real Madrid ve Beşiktaş. Şampiyonlar Ligi / Türkiye Ligi ekseninde kaderimizin çizileceği haftaya geldik. Rakibin adı Real Madrid olunca "kazanmak" cümlesi ne kadar gerçekçidir demeyin, hedef kazanmak olmalı ve bu da imkansız değil. Real Madrid'in mevcut durumu ve eksikleri umutlandırıyor. Galatasaray da iyi durumda değil ama rağmen PSG karşısındaki mücadele umut vericiydi. 

Real Madrid de bu maça olmazsa olmaz olarak bakıyor. PSG ve Club Brugge maçlarında büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Şu an grupta sonuncular ve Real Madrid adına alışık olmadığımız bir görüntü. Ligde de istenilen düzeyde olmadıkları için Zidane'nin varlığı sorgulanıyor, teknik direktör değişimi ufukta. Galatasaray maçını da çıkış olarak görüyorlar.

Galatasaray adına da çıkış maçı olabilir. Grupta ilk 2 adına bir iddia olacaksa da o yol bu maçı kazanmaktan geçer. Kazanmamak adına da sebep olmadığını düşünüyorum. PSG karşısındaki kurgu ve maça hazırlık beni umutlandırdı. Real Madrid'e de özel olarak hazırlandık ve hocanın mutlaka farklı bir taktik dokunuşu olacaktır.

Yine 3'lü savunma bekliyorum mesela. Bu tarz maçlarda 4'lü savunma bizim adımıza zafiyet yaratıyor ve altından kalkamayız. Luyindama / Marcao ikilisi risk almayı seviyor, Mariano ve Nagatomo da dağılmaya oldukça müsait. Oraya bir sigorta lazım ki o isim de Donk. PSG karşısında Donk'un oradaki varlığıyla hem bekler hücum adına daha güvenliydi, hem de Luyindama / Marcao ikilisinin çıkışları o kadar da can sıkmadı. Hatta Marcao bir ara sol bek gibiydi, çok da işe yaradı.

Falcao yok, bu sefer önde Babel / Andone ikilisi olası. Andone'nin varlığı da hem geçiş hücumunda, hem de pres tarafında önemli. Falcao döndüğünde de Andone şart olacak, Falcao / Babel ikilisine oranla daha ideal. Orta sahadaki tercihi ise merak ediyorum. Hocanın basın toplantısındaki mesajı "orta sahadaki basit top kayıplarını yapmamalıyız" üzerineydi. Bu da Belhanda için bir soru işareti demek.

Gerçi Seri'nin de Sivasspor maçında oyuna girdikten sonraki görüntüsü iyi değildi. Kısa zamanda çok fazla pas hatası yaptı ve az daha maç rakibe gidiyordu. Yine de Seri'nin özelliği ve PSG maçındaki görüntüsü Real Madrid karşısında da avantaj. Lemina da oynayacak durumda diye düşünüyorum, 11 oynaması şaşırtmaz. O yoksa da Ömer Bayram'ı görürüz, bence o rotasyon oturdu. Seri mi Belhanda mı sorusu gelecek sanki.

Muslera
Luyindama Donk Marcao
Mariano Lemina (Ömer) Nzonzi Seri (Belhanda) Nagatomo
Babel Andone

Feghouli de idmanlarda ama sakatlıkla alakalı sorunu var. Kamp kadrosunda olsa da 11 başlamasını beklemem. Kendisini koz olarak düşünebiliriz. Emre Mor'un formu da önemliydi, açık alanı iyi kullanacak bir isim ve bu sefer maç kadrosunda olmasını bekliyorum. 

3 yorum:

  1. ligde haftalardır sergilenen berbat futbol bana umut vermiyor.
    psg maçı da 0-3 bitecekti allah korudu.
    umarım bu akşam da allah korur.

    YanıtlaSil
  2. Real Madrid kötü zamanlarinda evet ama biz de iyi değiliz hiç ve sanırım kendi liglerinde 2. Siradalar Barcelona ve Atletico Madrid'in olduğu ligde biz ise bizim ligde daha gerilerdeyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir