23 Ekim 2019 Çarşamba

Sadece sonuç da değil, bu kalitede bir kadronun futbol oynaması bekleniyor


Saha içi problem de, hocanın bazı açıklamaları daha büyük problem gibi. Futbolcusunu korurken aslında onu daha da ateşe atan bir Fatih Terim var. Daha da kötüsü transfer konusunda. Israrla "mazeret" öne sürüyor ve bu konuda haksız gibi. Son dönemin en iyi takımı kuruldu, maalesef futbol oynamıyor, bu yıl sonuç da alamıyoruz. Bu takımı eleştirelim de, "transfer" en son vurulacak nokta.

Ffp'nin mazeret olduğunu da düşünmüyorum. Kullanmasını bilen takım adına ödül hatta. Belli sınırlarınız var ve o sınırlar içerisinde akıllı işler yapmak zorundasınız. Nzonzi mesela, bu sayede 2 yıl kiraladın. Bugün saha içindeki tek farkını o yaratıyor, bu hamle mi eleştirilecek? Seri, Lemina, Andone, Falcao, Babel diye uzatırız listeyi. Son dönemin en alternatifli kadrosu bu değil mi?

Fizikler kötü, iyi bir taktik yok, idmanlar tartışılır. Takımın düzensizliği "idman" konusunu da gayet sorgulatır. Geçen sezondan farklı olarak sakat vermiyoruz ama mücadele de etmiyoruz. Ayrıca bu takımı kuran da Fatih Terim. Alamadığı isimler olsa da, aldığı isimlere bakınca ortada önemli bir kadro kalitesi var. 

Bu kadar kolay vazgeçme ve işi transfere bağlama görüntüyü 2. sezona bağlar. O dönem de Felipe'si, Cristian'ı, Almaguer'i, Sarr'ı birkaç maçta silinebiliyor ve Ocak ayında sil baştan kadro kuruluyordu. Sonuç gelmedi tabii, şampiyon olamadık, Şampiyonlar Ligi hayal kırıklığı oldu. O gün "ben Milan'dan geldim" diyen bir Fatih Terim vardı. Bugün de geçmiş başarıların arkasında, onları ön plana çıkarıyor.

Hocaya saygım sevgim sonsuz. O devam etmek istediği kadar da onunla yola devam diyorum. Ayağa yine Fatih Hoca'yla kalkarız ama konu bu değil. Saha içi de eleştirilir, bu açıklamalar sonrası saha dışı da konuşulur. Hocayı bu noktada haksız buluyorum ve maalesef açıklamaları çok çelişkili. Birbirini tutmuyor söylemler, bugüne yansıması hiç olumlu değil.

Özellikle de transfer konusunda. Daha bu işin "hakkaniyet, adalet" gibi tarafları da var. Tercihleri de düzensiz, bazı ısrarlar neticesinde krediyi bitirmek üzereyiz. Ne zaman hazır olacağız, Şampiyonlar Ligi'nde havluyu attık gibi bir şey. Ligin ilk haftalarında da tonla puan kaybedildi, geri dönüşü nasıl olacak? Sadece sonuç da değil, bu kalitede bir kadronun futbol oynaması bekleniyor.

15 yorum:

  1. kötü oyun, kısır oyun, mağlubiyetler filan hepsine eyvallah da basin toplantısında topu taca atan teknik direktörler vardır ya işte fatih terim öyle artık. hep bi mazeret, hep bi mağduriyet, hep bi şikayet... La Fontaine'den masallar anlatıyor. 1,5 dakikada 3 pozisyon yakalamışız da falan filan. E rakip 10 tane yakaladı onlar nolcak ? beni en çok üzen de hocanın tanınamayacak derecede kötü olması. saha içi yine halledilir de saha dışında hoca taraftarı kandirmaya çalışarak çok ayıp ediyor. pardon taraftar demişim, seyirci olacak !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bitirmek zorundasın, takımlar arasında seviyeler farklı. Ama hoca suçu başka yerlerde arıyor, mazeretler çok. Orada haklısın. Belhanda tepki konusunda hocaya katılıyorum yalnız.

      Sil
  2. Taktik calismasi yok bence. Tahtaya yazip taktik bu denilip anlatilip idmanlarda cift kale ve 5'e 2 kapmaca oynaniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Ayak tenisi ile geçiyor idmanlar. Yoksa bir takımın en az 1 adet duran top organizasyonu olurdu. Uzun oyuncularımız var.

      Sil
    2. Ben de idmanlarda yeterli hazırlık yapıldığına inanmıyorum.

      Sil
  3. İşler iyi gitmiyor takımın iyi çalışmadığı antrenman yapmadıgi ortada... Bunların düzeltilmesi gerekirken biz Ocak ayını bekliyoruz transferle takımı düzeltmek için.
    Aslına bakılırsa tek sorun beklerde gibi görünüyor. Burda mantıklı olan bu isimler olmuyorsa yedekte bekleyen diğerleri ile bu sorunu çözmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kafada gitmeye devam edersek daha çok Ocak ayları bekleriz.

      Sil
  4. Acik ara Turkiyenin en iyi kadrosu bizde ama hoca halen transfer diyor zira sen kendi icinde cözüm üretemiyorsun su ana kadar ligdeki her takim sana kafa tutmus hadi bir mac iki mac anlarim da puan kaybettigimiz hangi takim bize yakin kadroya sahip, suc tamamen teknik ekipte. Bana göre hoca nasil Bartaliyi getirdiyse acilen bir de teknik yardimci getirmeli bu sekilde sezon sonunu göremez aksi halde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru eleştiri, üzerine yazabileceğim bir şey yok.

      Sil
  5. Sürekli bütçe ve ffpyi öne sürmesi, sezon başı kampı, milli takım vs bahaneleri sonrasında keşke hocaya biri sorabilse.. Olympiakos, Zagreb, Slavia Prag gibi takımlar hangi butceyle hangi takımlara takır takır top oynayarak nasıl kafa tutuyor. Bu takımların oyuncuları milli takimlara gitmiyor mu? 5m transfer bütçesi olan Zagreb içerde dışarda Shaktar City gibi takımlarla nasıl dişe diş oynayabiliyor? Galatasaray daha gol atamamış gol! Son iki sezonda Avrupa'da oynanan 11 maç 1 galibiyet 3 beraberlik 7 mağlubiyet! 11 maçın sadece 3ünde gol atabilmişsin. Bu ayıbı kim göğüsleyecek Taraftar mı seyirci mi. Bir kısır döngüde düğüm olmuşuz çözecek adam bir de üstüne tüy dikiyor çok üzücü. Yanlışta yapılan israrlar daha üzücü

    YanıtlaSil
  6. Tek başına bir yere kadar. Artık o eski heyecanı yok gibi hocanın. Etrafını, asistanlarını yenilemesi lazım. Davala ve Şaş yerine daha olgun, oturaklı, altyapısı sağlam asistanlara ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekibi değiştirmez, bundan adım gibi eminim. Ama daha iyi bir ekip gerekli.

      Sil
  7. Net bir oyun planı yok şu an.Hak eden oyuncular oynayacak deniliyor ama sonra yine rezalet oynayan futbolcu forma giyiyor.FFP etkiledi ama bunu da oyuncu satarak çözmek mümkün.Satarsın daha gencini bulursun.Ayrıca yönetim hocayı yalnız bıraktığı için hoca bi türlü saha içine dönemiyor ve bazı isimlere gereğinden fazla tahammül ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp'den aşılır, hatta o zorluğa rağmen iyi takım da kuruldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir