20 Ekim 2019 Pazar

Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir'le en azından tempo diyebilirsiniz


Rotasyonu konuşurken en çok üzerinde durduğumuz pozisyonlar sağ ve sol beklerdi. Mariano ve Nagatomo düşüşte olduğu gibi ileriye dönük iyi izlenim vermeyen futbolcular. Yaşlar ilerledikçe tempo da düşüyor. Fatih Hoca'nın futbolunda da beklerin önemi oldukça önemli. Mariano / Nagatomo ikilisiyle de hem kalite, hem tempo olarak çok noksan kalıyorduk.

Bek rotasyonumuza bakınca "en azından tempo" diyebileceğimiz isimler var. Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir'le en azından tempo diyebilirsiniz. Tüm kanadı kullanırlar, mücadeleden asla ödün vermezler ve takıma hareketlilik katarlar. Sivasspor karşısında yaptıkları da buydu işte. O hareketlilikleri sayesinde oyunu biraz daha hızlı oynayabildik.

Yeterlilikleri yine tartışırız. Kalite tarafında noksan kaldıkları yerler olacak ve Ocak ayında o pozisyonlar adına transferi konuşacağız. Şu anı konuşuyoruz ve bek konusunda rotasyon gerekiyor. Sol tarafta maçına göre yine Nagatomo'ya dönülebilir ama sağ bekte Şener Özbayraklı üzerinde ısrar etmek gerekiyor.

Tüm kanadı gayet iyi kullandı. Israrla bindirdi, dar alandan çalımlarla da çıktı ve oyunu hızlandırdı. Mariano'da ise bu tempoyu görmek imkansızdı. Pas kaliteniz, geriden oyun kurmanız değil, tempolu oynamanız daha büyük ihtiyaç. Geriden bir şekilde çıkıyoruz ama oyunu kanatlara yayıp hızlı olamıyoruz. Şener Özbayraklı bu anlamda iyi sınav verdi ki Malatyaspor deplasmanında da vermişti.

Emre Taşdemir de biraz daha teknik özelliğiyle ön plana çıkacak bir bek. O da fena değildi, hücum katkısı ve ön alanda baskısı vardı. Sol ayaklı bir sol bekin de artısı ister istemez var, topu al ve sağa çek derdi yok. Fizik gücü ve dayanıklılığı tartışılır ama kötü alternatif diyemem. Bu tarz maçlarda onu da kazanmak gerekiyor.

Ömer Bayram'ın sol beke geçmesi hata yalnız. Ben de bazı maç önü 11'lerinde Ömer Bayram'ı sol bek olabilir gibi düşünüyordum ama bu saatten sonra imkansız. Malatyaspor deplasmanının 2. yarısında da bu hataya düşmüştük. Orta sahada görüntüsü gayet iyi ve tekmeye kafa uzatıyor, mücadele özelliği çok yukarıda. Onu oradan almak ve maç içinde sol beke çekmek tüm takımın dengesini bozuyor.

8 yorum:

  1. Hatadan ziyade mecburiyetmis galiba Ömer i beke çekmek, hoca basın toplantısında söyledi diye biliyorum Ömeri artık orta saha olarak gördüğünü ama Emrenin ufak bir problemi olup devam edemeyince çıkarmak durumunda kaldığını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo da kenardaydı, o an kullanılabilirdi. Futbolcunun pozisyonuyla oynandı, oraya takıldım.

      Sil
  2. Uzun zamandır sıfıra inip orta yapan bek görmüyorduk özlemişiz.Keşke Emre biraz daha hazır olsa da solda devre arasına kadar hep onu izlesek ama dediğin gibi maçına göre Yuto oynayacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanda da baskı, pres yapıyorlar, bu çok kıymetli.

      Sil
  3. Hata ettiğimiz başka bir konuda şu, biz bu oyuncuların yeterliliğini hep sorguluyoruz ama hickimse alt yapıdan bu seviyeye uygun şekilde hazır halde gelmiyor ki Emre de Şener de oynaya oynaya her açıdan yüzde yüz olmasa da belli oranda yeterlilik sahibi olabilirler. Mariano ve Nagatamo'yu rakip ceza sahası etrafında gördüğümüzde şükür için kurban kesecek hale getirecek hale gelmiştik. Bu oyuncuların temposu çok mutlu etti beni o yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır olan ya da iyi durumda biri olsa hoca kullanırdı diye düşünüyorum hala.

      Sil
    2. Hayır nagatamo ve Mariano'ya hep son bir şans daha vermek istedi hoca. Diğerlerinin form düzeyine bakmadan

      Sil
    3. Ben gençler üzerinden düşündüm, Süleyman Luş gibi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir