8 Ekim 2019 Salı

Şenol Güneş'ten Suat Serdar konusunda özür dilemem gerekecek


Bir ön yargım vardı ki bu kırıldı. Haliyle de özür dileyerek başlıyorum. Şenol Güneş'in Milli Takım seçme durumu olan gurbetçilere karşı çok da ilgili olmadığını ve eline verilecek kadroyu oynatacağını düşündüğümü yazmıştım. O ise Suat Serdar ve ailesiyle çok daha öncesinde görüşmüş, üstelik Almanya'ya onu izlemeye giderek. Şenol Güneş'ten bu anlamda özür dilerim.

Eleştirdiğim bir nokta da var tabii. Milli Takım'ın forvet rotasyonunda sorun yaşadığını düşünüyorum. Burak Yılmaz sakatlıktan geri döndü, Cenk Tosun oynamıyor ve Enes Ünal en son ne gibi iyi bir iş çıkardı hatırlamıyorum bile. Tam da bu arada Halil Dervişoğlu ve Ahmed Kutucu gibi isimler A Milli olabilirdi. Performanslarıyla da hak ediyorlar ve gelecek açısından çok önemliler.

Şu aşamada tercihleri Türkiye gibi görünse de karar değiştirmeye hakları var. Ahmed Kutucu için Almanya ilgisi oluştu bile, Löw'ün radarında. Haliyle de bu futbolcuları A Milli yapmak ve böyle bir durumun önüne geçmek çok akıllıca olmaz mı? Üstelik performanslarıyla da hak ediyorlar. Forvet rotasyonumuzun hali ortada, orada hem gençleşmek, hem de kaliteyi yükseltmek mümkün.

Suat Serdar'ın ise bir gün bile Türkiye'yi seçeceğini düşünmüyordum. En başından bu yana Almanya'ya daha yakındı ve kayıp olarak görmüyorum. Türkiye'yi seçse bizim adımıza mutlaka büyük bir farkı olurdu ama kararına saygı duymak gerekiyor. Şenol Hoca'nın açıklamalarına bakınca da bizi b planı gibi tutmuş, istese gelirdi. Bu konuda yapılacak bir şey yok.

Kerem Demirbay konusunda tepki göstermiştim. Bizi seçmişti çünkü, belgeleri dahi yollamıştı ama son saniyede Konfederasyon Kupası uğruna Almanya için oynamak istedi. O dönemden bu yana da Milli Takım'a seçilmiş değil, hatta havuzdan çıktı. Bana sorarsanız da yanlış karar verdi. Suat Serdar adına durum daha farklı görünse de onun da önünde yoğun bir trafik var. İşi zor.

4 yorum:

  1. serdar doğrusunu yaptı. saçma sapan bir sistemin içinde işi ne. git almanya da oyna mis gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç kez giyebilecek o formayı göreceğiz, bence o kadar da doğru yapmamış olabilir.

      Sil
  2. Suat Serdar Orta sahada çok dinamik ve hareketli bir oyuncu. Almanya Milli takımı seviyesinde oyuncu olabilir mi bilmiyorum ama bizim milli takımımıza çok şey katardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark yaratırdı burada. Orada ise geniş havuz içinde zorlanacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir