9 Ekim 2019 Çarşamba

Sol bekte yaşanan sorunun, Süleyman Luş için fırsat olması gerekiyor


Mariano ve Nagatomo gibi beklerin elle tutulur tarafı kalmadı. Mariano'nun performansı kaynaklı da Linnes'in Ocak ayında döneceği söyleniyor. Mariano da sözleşmesinde son 6 aya girerken bedelsiz olarak ülkesine dönmesine izin verilecek. Bu konuda yanlış yapıldığı yaz döneminde de yazılıyordu. Mariano'nun elle tutulur tarafı pek kalmadı.

Yine de asıl sorunu sol bek tarafında görüyorum. Ocak ayında o pozisyona mutlaka transfer yapılacak. Bu uğurda da Belhanda / Feghouli ikilisinden birinin satılıp, kaynak oluşturulmasını bekliyorum. Nagatomo'nun da elle tutulur tarafı kalmadı. Savunma için bir şeyler yapabiliyor desek de hücumda tamamen sıfır. Oysa ilk geldiği dönem bu kadar da değildi. Maalesef ki yaşadığı ciğer sönmesi onu çok geriye attı.

Kağıt üzerinde sol bekteki alternatif sayısı çok daha fazla. Şu an sağ bek için Şener Özbayraklı var derken, solda ise Emre Taşdemir / Ömer Bayram ikilisini konuşuruz. Yeterlilikler tartışılır tabii, bence de Galatasaray'ın kalitesi bambaşka şeyler istiyor. Yine de hücumda biraz olsun tempo, o kanadı bütünüyle kullanabilmek dahi artı sağlayacak. Çünkü Nagatomo o kadar kötü durumda.

Emre Taşdemir'i geçen sezon beklediğimden iyi bulmuştum. 2 yıl neredeyse futbol oynamamasına rağmen forma giydiği maçlarda o kadar da sırıtmadı. Bu sezon ise hazırlık maçlarındaki görüntü iyi değildi. Ömer Bayram ise çıkışını orta sahada yaptı, sanki orada kullanmak daha mantıklı. Sol beke geçtiğinde ise tempoda sorun yok ama savunma tarafı alarm veriyor.

3-5-2 gibi dizilsek Ömer Bayram'ın solda daha etkili olacağını söylerim. Çünkü tam da o düzenin sol tarafı diyebiliriz. Çok tempolu, bence sol ayağını da iyi kullanıyor ama işin mücadele tarafında yok. Emre Taşdemir ise ona göre biraz daha dengeli olsa da hücum / savunma dengesi güven vermiyor. Bu da yeni bir dokunuşu gündeme alabilir.

Fatih Hoca'nın böyle durumlarda altyapıda iyi görüntü veren ve beklenti duyulan ismi kadroya attığını biliriz. Geçmiş yıllarda böyleydi mesela, son örneği de Ozan Kabak. Sol bekte bu sorun varken de Süleyman Luş ismi gündeme girebilir diye düşünüyorum. Hücum kalitesi yüksek, tempolu, yine sol ayağını iyi kullanan bir potansiyel. Hata yapacaksa da o yapsın diyebiliriz, hatalar onun gelişimine artı sağlar. 

Savunma tarafında sırıtır mesela, hücumuyla çok fazla öne çıkıyor. Fiziğini de tartışırsınız ama mevcut beklerin de çok büyük farkları yok. Haliyle de potansiyel olanı görmek mantıklı olabilir, en azından Sivasspor maçında bu şans verilir ve görülür. Bu tarz durumlar fırsat da olabilir. Bunu da bize Fatih Hoca öğretmişti.

7 yorum:

  1. bence tam zamanı yuto kötü bir oyuncu değil ama profil olarak uygun değil süleyman hücumda fark yaratır savunma istediğin zaman yutoyu oynatırsın mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de zamanı, hatta bugün değilse ne zaman :)

      Sil
  2. Emre Taşdemir neden hiç düşünülmuyor sakat mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık kampında görüntüsü hiç iyi değildi. Şu an ne durumda bilmiyorum.

      Sil
    2. Nagatamo da iyi değil ama oynuyor sürekli. Bir şans da Emre hak eder bence

      Sil
  3. Böyle bir hamle diğer oyuncuların da gözünü korkutur ve daha iyi çalışırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, mesaj net verilir. Altyapı için de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir