31 Ekim 2019 Perşembe

Talisca & Galatasaray, Çin'den mutsuzluk haberleri geliyor


Forvet özellikli 10 numaraların hastasıyım. Hatta direkt olarak forvet diyeyim, bu adamların oynadığı oyun bu. Alex De Souza işin zirvesiydi mesela, 10 numara özellikli bir forvetti ve gol / asist sayısıyla da her şeyi konuşmuş oluyor. Beşiktaşlı Talisca da böyleydi, 10 numara özellikli bir forvet daha. O da gol / asist rakamlarıyla ön plandaydı.

Takımın merkezi, oyunu kuran en önemli isim diyemem. Fizik avantajıyla da farkı vardı. Babel için söylediğim gibi, Talisca'nın bu avantajını kullanmanın yolu onu mümkün olduğu kadar ceza sahası etrafında kullanmak. Beşiktaş bu işi 4-2-3-1 oynayarak çözüyordu. Orta sahanın biraz daha derinlerine geldiğinde ise etkisi düştü. 

Galatasaray'ın 4-3-3'ünde olmaz yani, o kadar geride oynayamazdı. Talisca'yı yazdığınız an ya 4-2-3-1 ya da 4-4-2 oynamak zorundasınız. Tek başına maç kazandıracak ve sizi sürükleyecek bir kalite. Muazzam bir sol ayağı var, golün de her türlüsünü atar. Ceza sahası dışından attığı golleri unutmayız. Ceza sahası içine girip, kafayla attığı da birçok gol var. İleri uçta tek olduğunda da düşüyordu bu arada, daha serbest oynamalı ve mutlaka onu tamamlayacak bir forvetle kullanılmalı.

Talisca konusunda Çin'den haberler var. Geçen yıllarda daha çok çılgın gol sayısıyla konuşuyorduk. Çin Ligi'ni sallıyordu, bu sezon da rakamları oldukça iyi ama takımından ayrılabileceği söyleniyor. Kendisiyle alakalı bir huzursuzluk olduğu yazılıyor, kafa olarak takımdan kopmuş gibi. Çılgın bir kontratı var, kazandığı rakam çok büyük. Bu yaşta ve yetenekte bir ismin Çin'e gitmesi de başka nedenle olamazdı.

Karakter olarak zor bir isim. Tamamen para için oynuyor ki bu duruma saygı duyulmalı. Ödeme geciktiği an biter, tüm motivasyon düşer. Çin'e de bu yüzden gitti, yarın geleceği takıma da bu yüzden gelecek. Çok yararlı, kaliteli bir isim ama takım kimyası adına düşünülmesi gereken noktalar var. Talisca'yı Çin'den kiralayabilirsiniz ancak, gerçi o da zor. Maliyet yüksek, o maaş nasıl karşılanacak ki? Talisca'nın Şampiyonlar Ligi ve daha iyi futbol sevdasına Avrupa diyeceğini düşünmüyorum.

Çin'den mutsuzluk haberleri geldiğinde de neredeyse tüm takım taraftarları yazmaya başlamış. Beşiktaşlısı geri dönsün istiyor, Trabzonspor adına haberler var ve tabii ki Galatasaray taraftarı da eksik kalmamış. Böyle bir ismi elbette isterim, oyun düzenini de onun en iyi olabileceği şekilde değiştirirdim. Böyle bir adam çünkü, uğruna değer. Alabilir miyiz dersek ise hiç sanmıyorum.

5 yorum:

  1. Öyle Çin'den bedavaya oyuncu kapma dönemleri geride kaldı artik. Geçen yıl Alan, Pato ve Modeste transferlerinde ne kadar zorlandigimiz ortada... O çılgın paralara çıkmamız zaten imkansız.

    Ayrıca mevcut yabancı sayısı zaten aşırı fazla kadroya dahil olması çok zor.

    Bu dakikadan sonra temmuz ayına kadar yabancı oyuncu transferine karşıyım ben. Çözüm içimizden bulunmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamayız zaten, bunu belirterek yazdım :)

      Sil
    2. Keşke yönetim de bizim gibi düşünse :)

      Sil
  2. all star kadrosu mu kuruyoruz kardeşim. babel nzonzi ve falcao hariç takımda yüksek maaşlı kimse kalmamalı.. full asker kadro kurmalıyız.

    zıpkın gibi ucuz maaşlı dinamik adamlar. babel i de çok sevdiğimden yazmadım feghouli gider o kalır diye yazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, farklı noktada değilim ama Talisca da çok özel isim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir