28 Ekim 2019 Pazartesi

Taylan Antalyalı mesela, henüz 1 dakika bile süre vermedik


Galatasaray'ın iştahı ve coşkusu düşük. Hatta düşük de demeyelim, bu olgular yok. Olmadığı için de Ömer Bayram gibi isimler 11'e girdiğinde ön plana çıkabiliyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde belki sırıtıyor ama ligde gayet iş görüyor. Galatasaray'da bu yok işte. Mücadele etmiyorlar, coşku ve iştah yok, çok durağan takım.

Bazı isimler özelinde de anlamsız bir ısrar var. Değişim deniyor, ertesi hafta değişecek isimler yine 11. Ocak ayında gideceği belli isimler dahi sahada. Geniş kadrodan kesinlikle faydalanamıyoruz, hatta bazı isimleri sildik gibi bir şey. Nerede Jimmy Durmaz mesela, neden bu kadar kolay vazgeçildi? Sivasspor maçının iyileri Şener Özbayraklı ve Emre Mor neden kenarda?

"Bu ülkeye birçok oyuncu yetiştirmiş insan olarak, Türk oyunculara zaten bakış açım çok açık. Belki bazılarına haksızlık etmiş olabilirim. Ama bundan sonra daha çok göreceksiniz, hatta 17-18 yaşındakileri görebilirsiniz."

Hocanın açıklamalarını konuştuk. Bu kısmı ise ayrı olarak yorumlamak isterim. Yabancı sınırı konusu değil, burada konu forma adaleti. 11 yabancı da oynar, sorun değil. Kural ortada ya da Milli Takım'ın geldiği nokta. Galatasaray'daki konu forma adaleti, bazı isimler üzerindeki ısrar. Kenarda kalan futbolcular da doğal olarak yerli oluyor ve çoğunun iştahı daha yüksek.

Selçuk İnan'dan bahsetmiyorum tabii. Taylan Antalyalı mesela, henüz 1 dakika bile süre vermedik. Seri düşünülmüyor diyelim ya da Belhanda'nın son haftalardaki görüntüsü. Taylan Antalyalı gayet denenebilir, düşünülsün. Sen daha ona forma vermedin, 17-18 yaşındakileri görebilirsiniz diyorsun. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı'dan kasıt, ya da Süleyman Luş. Oynayabilirler elbet ama bu kadar beklemenin gereği var mıydı?

Israrla yazdım, hoca "ışık görse" forma verirdi diye. Şimdi ışık mı görmüş olacak? Veya takımın kötü hali mi onu buna itecek. Futbolcu konusundan da çok takımın formasyonu, oynadığı oyun mesela. Farklı bir formasyonda belki de elindeki kötü isim biraz daha iyiye yönelecek. Keşke oynatsa, keşke değiştirse. Yapacağına da inanmıyorum, Gençlerbirliği maçı sonrası bunları konuşmadık mı?

12 yorum:

  1. şu ana kadar yüzüne bile bakılmayan ama ilk 11'de çok rahat oynayabilecek oyuncular mevcut. kadro o kadar ki geniş yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Biz de bunu kullanmıyoruz işte, takıldığım nokta bu.

      Sil
  2. Eşiği aşamadığını söyledi takımın aşmak için ısrar ettiğini de söyledi.Hoca bu sefer ısrar etmeyip hak edene formayı verir bence,vermeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmadı maalesef, düşündüğü oyun tarzı yürümüyor. Vazgeçmesi lazım.

      Sil
  3. Fatih Terim'in bu seneki yanlışlarını sıralarsak:

    1)Mariano, Belhanda, Nagatomo, Babel ısrarı.
    2)4-1-4-1 ve 4-3-3ısrarı
    3)Selçuk ile sözleşme uzattırması.
    4)Linnes'i kadro dışı bırakması.
    5)Taylan, Şener ve Jimmy Durmaz'a şans vermemesi.
    6) Kendi bildiği doğru oyundan vazgeçip pas oyununa yönelmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan ile sözleşme uzatırsın ama bu sembolik olur, onu 11 oynatması hata.

      Sil
  4. Gençlerle alakalı mesele ışık ya da yetenek meselesi değil. Çocukların kalitesinde bir şey yok ya da formayı alsalar simdikilerden daha kötü oynamazlar. Mesele sözleşmelerle alakalı diye biliyorum. Yeni sözleşme imzalamadiklari için Fatih Hoca da onları oynatmıyor.
    Taylan ve Jimmy'e gelirsek onların hakkı yeniyor. Sener'i de ekleyebiliriz buraya...

    YanıtlaSil
  5. Hocam saygılar
    3-5-2 oynadığımız takdirde, Taylan kimlerle oynamalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina ve Nzonzi kalıyor geriye :) Ama Lemina sağ kanatta, Seri ortada da olabilir.

      Sil
  6. Jimmy ve Taylan gibi isimlerin antrenmanda rezil olduğunu varsayalım. (bilmediğimiz için varsayım ile ilerlemek zorundayız çünkü) O kadar maç geçmiş oynattığın isimlerden katkı aldığın yok.Kenara al da şunlara şans ver kim ne diyebilir sana?Oynat bakalım onları görelim eğer onlar da kötüyse o zaman başka başka şeyler konuşuruz ama sen o şansı ver hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeden bilemezsin ki. Jimmy iyiydi mesela denendiğinde, bir anda kesik yedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir