2 Kasım 2019 Cumartesi

Andone de şimdiden olmazsa olmazlar arasında


Galatasaray'da mücadele içinde olan futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Haliyle de kalite anlamında "zayıf kalmasını" beklediğimiz isim dahi büyük fark yaratabiliyor. Çok hareketsiz bir takım olduk ve bu hareketsiz takım içinde kıpırdanan futbolcunun önemi büyük. Ömer Bayram, Adem Büyük gibi isimler buna örnek mesela.

Andone de şimdiden "olmazsa olmazlar" arasında. Falcao döndüğünde de Andone'den vazgeçmek mümkün değil. 4-4-2'de partner mi olurlar, amansız 4-3-3'de sola mı atarsınız bilmem. Her iki tabloda da iyi performans verir ve mücadelesiyle ön plana çıkar. Ön alanda bu denli mücadele edecek ve kalite katacak başka bir futbolcunuz yok çünkü.

Rizespor karşısındaki pas isabeti yüzde 100, rakip kaleye de 5 şut çekip 3'ünde isabet sağladı. Pasın değil ama şutun altını çizerim, nedeni de bu anlamda ligin en kötülerinden olmamız. Şut atmıyoruz, Rizespor karşısında da şut atmadık. Andone'nin vurdukları, bir de Emre Mor'un 2-3 şutu var. Denemiyoruz bile, ilginç olan bu.

Şu tabloda Andone'den nasıl vazgeçebilirsiniz ki? Forvetinizi topla buluşturmakta zorlanmaya devam ediyorsunuz. Bugün sahada Falcao olsa yine yokları oynayacak. Andone, hareketli bir isim ve ekmeğini taştan çıkarmaya çalışıyor. Top taşıyor, ön alanda mücadelesi, yine pozisyonların içerisinde o var.

Maçın son bölümünde atılan iyi kornerde kaçırdığı goller oldu. Oradaki hırs patlamasını izledik. Maç 2-0 ve bize bakarken ki görüntü o. Maç boyunca yürüyerek oynayan, hırs ve istekten uzak birçok isim vardı. Bu tarz futbolcuların arasından da Andone gibi bir ismi görmek mutlu ediyor. Bu yorumum Ömer Bayram ve Lemina gibi isimler için de geçerli.

6 yorum:

  1. Andone'nin mücadelesi harika ve Falcao ile oynarsa onu da yükseltir Falcao daha çok topla buluşur ve bitirir. İkisi birbirini çok güzel tamamlar gibi geliyor. Ama andone kanat değil direkt ikiliden biri olmalı ileri uçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 olur, 4-3-1-2 olur. Oynayabilirler dediğin gibi.

      Sil
  2. aman burak bey ne yapıyorsunuz allah aşkına...tehlikeli suya giriyorsunuz hiçbir şeyi begenmeyen sürekli kusur arayan oda,buda galatasaray ın topçusumu diye elinde sosyal medya linç tuşu ile bekleyen bazıları bunu hiç sevmeyecek belhanda vs örneginde yaşadıgınız gibi size dönecekler burada , işte, kahvede gördünmü senin andoneni diye bir iki kötü maçı oldugunda..yeni nesil bir kısım taraftarımızda bir terazi oluştu bir beki sabri, bir forveti umut bulut ile tartıyor yeni oyuncuyu karşı gözüne koyarak tartıyorlar. andone tüm bu algıların dışında şu anda tahmin ettigimiz katkıdan daha fazlasını vermeye çalışıyor üstelik yanlız kalıyor ama yanlızlaşmıyor taktire şahan...bazen bir oyuncu kalitesi yetenekleri ile enerji verir bazen elmander gibi yılmayan direnen mücadelesi ile sonuçta ikiside degerlidir ..aidiyet duyan oyuna takıma katkı veren her oyuncu sevapları günahları ile bizimdir kıymetini bilelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladı zaten. Mücadele etmesin, gol atsın diyen tayfa türedi :)

      Sil
  3. Bu maçtan sonra Andone hakkında o kadar garip yorumlar okudum ki.Sivas maçında Ibrahimovic benzetmesi yapan tipler bu maçtan sonra böyle futbolcu mu olur diye yazmış.Andone Falcao dönünce sistem değişmeyecekse solda olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an da solda oynar, Babel en önde oynayabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir