25 Kasım 2019 Pazartesi

Asya Şampiyonlar Ligi en değerli futbolcusu ve gol kralı


Gomis'in Al Hilal performansı hiç de şaşırtıcı olmasa gerek. 54 maçta 40 gol 9 asisti var. Dün de Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken, turnuvanın en değerli futbolcusu seçildi ve gol kralı oldu. 2 sezon içerisinde müthiş bir iş çıkararak, kendisiyle alakalı tüm beklentiyi karşılamış oldu. Suudi Arabistan ya da Asya diye az görmeyin, bugün orada çok değerli futbolcular var. Takımınıza transfer ihtimali olsa "keşke" denilecek isim çok.

Gomis, Türkiye'de kalsa Galatasaray'daki görüntüsü de devam ederdi bu arada. Galatasaray'da da 33 lig maçında 29 golü vardı. 2. sezonunda 25 golün altında kalacağını düşünmüyordum mesela. Bu sezon dahi yine bu rakamlar konuşulabilirdi. Galatasaray'da kimyası tutan, aidiyeti çok yüksek bir futbolcudan bahsediyorum. Bu tarz "garanti golcüleri" bulmak zor. Biz ise o golcüyü bulmamıza rağmen süreci berbat yönettik.

Sözleşmesi devam etmesine ve iyi de bir rakam kazanmasına rağmen "zam talebiyle" kampa gelmişti. Suratı da düşüktü, hazırlık maçlarındaki görüntüsünü de beğenmiyorduk. Süper Kupa'daki Akhisar maçı da bu olayın zirvesidir. Sonrasında kenara alındı, kenardan geliyordu ve transferi de konuşulmaya başladı. Zam vermemek bence doğruydu, çünkü bu işin sonu gelmez. Yine de ikna edilebilirdi işte, bu olay çözülürdü.

Biz de satmak istedik. Satıyoruz diye de her yere reklam verdik. Suudi Arabistan piyasasında 6 milyon avro gibi komik bir rakama bu satışı yapmak ise komediydi. Kalan günlerde yeri de dolmadı. Gomis gidince 2 forvet birden alacağız diyenlerin kimseyi alamadığını gördük. Doğal olarak keşke kalsaydı diyor insan, o sezonu çok daha kolay atlatabilir ve Ocak ayında harcadıklarımız da cebimizde kalabilirdi.

Suudi Arabistan'da bitirir artık bu işi. Güzel kazanıyor, seviliyor ve başarılı da. Ortamı sevdi belli ki. Ayrıca sık sık da İstanbul'a gidip geliyor. Orada dahi Galatasaray'a gösterdiği aidiyet de çok üst seviyede. Sadece 1 sezon da olsa Gomis'i yaşamak güzeldi. Çok daha iyi ve uzun bir Galatasaray kariyeri olsun isterdim tabii.

10 yorum:

  1. Gomis'e yaptığın zammı onun şampiyonlar liginde bir maçta atacağı golerle karailayabilirdin. Sonrasında yerini doldurmak için 13 milyon verdik Diagne'ye... Falcao için verilen maaş da ortada Gomis'e zam yapmayıp bir sene sonra Falcao için verdiğimiz olağanüstü para bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor. Bence her açıdan ciddi bir kayıptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna zam yaparsan, herkes zam ister ve bu işin sonunu alamazsın.

      Sil
    2. Falcao'ya 5 milyon garanti verirsen de diğer onun 3'te 1'i para alan oyuncu da oynamaz ama 1 sene önce Gomis'e zam yapmıyorsan bu sene de Falcao'ya kulübün tapusunu yapan o sözleşmeyi vermeyeceksin.

      Sil
  2. Galatasaray'a aidiyet diyoruz da zam meselesi ile aidiyet çelişkisi olmuyor mu abi, az da kazanmıyordu yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an da aidiyet gösteriyor, bizden ne gibi kazancı var ki?

      Sil
  3. "Zam vermemek bence doğruydu, çünkü bu işin sonu gelmez. Yine de ikna edilebilirdi işte, bu olay çözülürdü."

    Geçen 2 yıldan sonra halen bu yorumu yapman garip ama.Keşke ekstradan 1 milyon euro verseydik demiyor musun?6 ay santraforsuz oynadık.Diagne ile Mitroglou'ya tonla bonservis yıllık ücret verdik.Bu sene Falcao ile Andone ye yine tonla maaş ödedik yine katkı alamadık. Gomis'in satışı bize aşağı yukarı 25 milyon euro'ya mal oldu.Yönetimin ve Fatih Hoca'nın tartışmasız en büyük hatasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonu yok çünkü bu işin. Yarın her çıkış gösteren futbolcu zam ister ve sonunu alamayız.

      Sil
  4. gomis ayıp etti. sözleşmen ortada. maaşın az değil. profesyonel hayatta kontratlar çocuk oyuncağı değildir. zırt pırt zam istenmez. ayrıca imza parası da almıştı.

    ancak bunca yaşanan sonrası biraz zam yapsaydık keşke diyorum ben de.. o zaman demedim ama bunu, dürüst olayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odaklanması ve işine bakması lazımdı. Tüm yaz boyunca yüzü düşük hareket etti ve iyi değildi görüntü. Ama ikna da edilebilirdi zam vermeden, giderken çok kötülendi maalesef. Yok topsuz oyunda yok, yok hastalığı var, yok hareketsiz. Alakasız yorumlar.

      Sil
  5. Menajerinin oyununa geldi.Hem o hem de kulüp.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir