30 Kasım 2019 Cumartesi

Beklenmeyen sakatlıklardan da olumlu çıkarım ancak bir şekilde gerçekleşir


Luyindama'nın sakatlığının saha içi performans dışında da ekstra bir getirisi oldu. Sattığın kadar al kapsamında yapılan 2 iyi işten biriydi. Gelecekte çok daha büyük paralar kazanabileceğiniz bir isimdi ve belki de Ocak ayındaki değişimin en temel parçasıydı. Sezon içinde de yazmıştım, 20 milyon avro yakınlarında bir parayı rahatlıkla konuşabilirdik.

Şampiyonlar Ligi'nde genel anlamda kötü bir performans göstermemize rağmen, Luyindama'yı ayırmak lazım. O belli bir piyasa yaptı çünkü. Takım biraz daha ilerlemiş olsa eminim ki rakamı da artacaktı. Premier Lig takımlarının ilgisi vardı ve ciddi bir teklife de satışı düşünülecekti. Şimdi ise yaz aylarını bekleyeceğiz, umarım Luyindama iyi döner ve takıma katkısı büyük olur.

Luyindama'nın sakatlığı sonrası ister istemez transfer konuştuk. Luyindama'nın varlığında dahi yeterli bir stoper rotasyonumuz olduğunu düşünmüyordum. Ahmet Çalık'ın ekstra performansı şu dönem için iyi gelse de orada bir yeterlilik yok. Luyindama sonrası da boşluk daha da büyüdü. Transfer de sorun tabii, sattığın kadar al var ve hangi pozisyon için yetişebileceksin ki.

Maicon'un dönme ihtimali varsa yok diyememem bundan, en azından senin futbolcun. Ligin 2. yarısında da orayı sayısal anlamda doldurabilir. Donk, Ahmet Çalık gibi isimler de mutlaka daha fazla süre bulacak. Kaan Ayhan gibi hayalleri ciddi bir satış yapsak dahi kurmamak lazım. Bir de işin altyapı boyutu var, oraya inmek gerekiyor.

Fatih Hoca da altyapıdan Emin Bayram'ı A takım idmanlarına alıyor ve maç kadrolarında da yer veriyor. Kendisi 16 yaşında ve çok ciddi bir potansiyel. Yeni bir Ozan Kabak hayali de hayal olmanın dışına çıkabilir. Kupa maçlarında izleyeceğiz diye düşünüyorum. Oradaki olası iyi performans da A takım adına ışık yakar. Fizik olarak sıkıntı yaşamaz, çok ciddi bir potansiyel.

Bir de Işık Kaan Arslan var. Onu da bir süredir "geliyor mu" üzerinden konuşuyoruz. Yine A takım idmanlarında yer alan ve geçtiğimiz Club Brugge maçının kadrosunda yer alan bir futbolcuydu. Yine fizik olarak yaşıtlarının üzerinde ve A takım seviyesinde sırıtmayacağını düşündüğüm bir isim. O da 18 yaşında ve kupa maçları bir ışık yakacaktır.

Bu tarz durumlardan olumlu taraf ancak böyle çıkarılır. Eğer şans verirseniz bir fırsat doğar. Böylesine beklenmeyen sakatlıklardan da olumlu çıkarım ya altyapıdan çıkardığınız isimlerle, ya da hesapta olmayan futbolcuların doğuşuyla olur. Türkiye Kupası'nı biraz da bu yüzden iple çekiyorum. Kazanılması gereken gençler olacak.

5 yorum:

  1. çok yazık oldu çok. büyük paraya gidecekti luyindama. şimdi eskisi gibi olur mu o bile belli değil :)

    YanıtlaSil
  2. 1-paranın diagne ye bağlanması
    2-emre akbabanın sakatlıgı
    3-muriq in kaptırılması
    4-falcao olayı
    5-sezon başı hakem faciaları
    6-pro kötülük&hocanın cezası
    7-serinin seriye bağlayamaması
    8-nzonzinin giderek ağırlaştığının zannedilmesi
    9-madrid faciası
    10-luyindamanın sakatlığı
    11-brugge maçındaki sondakika şoku
    12-yarınki muhtemel kötü sonuc
    13-alanya maçında olabilcekler
    14-onyekurunun 2.devrenin ilk maçına nazar boncuksuz çıkma ihtimalinin futbol oyunundaki "ilahi"yapay zeka tarafından cezalandırılma ihtimali :)
    altyapıdaki genç oyuncuların hepsi niye oynatılmıyoruz diye birleşip toplu beddua ayini yapsalar yada saracoglu&vodafone parkta 30bin kişi elele verip anti cimbom totemi yapsalar,haitiden voodoo büyücülerinin bu sene tek derdi gsaray olsa,sinan engin babel büyük oyuncu daha açılmadı deyip ertesi hafta sakatlanırmıki pembe kafalı yada ahmet çakar çıkıp herşeye rağmen bana futbol tanrıları diyorki yine de gsaray bu sene yine ve tekrar şampiyon olcak diye ters totem demeci verse derin futbolda başamıza bu kadar çok kötü şeyin üstüste gelmemesi gerekirdi.biri bana herşeyin rüya olduğunu söylesin yarın sabah kolombiyalının 13 golle gol kralı takımın lider olduğu,i love you fatih hoca diyeceğim bir sabaha uyansam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noktasız, virgülsüz öyle bir paragraf yazdın ki anlamadım konuyu :)

      Sil
  3. bu oyuncumuzun eksikligini belki bu akşam daha çok hissedecegiz sanırım rakibin bütün ön oyuncuları iyileşti oynayacak durumdalar bu kez sınav çok zorlu geçeçek çünkü hepsi farklı yapıda fiziksel üstünlük, kuvvet, mücadele gücü bitiricilik olarak bu lig için degerli oyuncular var rakibimizde. biz evet bu sene çok şükür ligte az gol yedik rakiplere olabildigince az pozisyon verdik sayılır bunda luyindemanın önemli katkısı vardı bu akşam sakatlıgından beri ligte en önemli test maçı olacak o bölgenin hoca içinde kimi koyar oynatırsa o oyuncu içinde..yapabilecegimiz birşey yok bu maç özelinde, dediginiz gibi tuzla maçları her nekadar ölçü olmasada bize bir şeyler anlatacak genç kardeşlerimizden kısa dönemde ekmek yermiyiz acaba diye..inşallah bu akşam donk ahmet kim oynarsa oynasın takım halinde tepki koyar olası saha içi provakasyonlarına gelmeyerek oradan mahçup olmadan inanmayanları istemedende olsa kırararak başımız dik ayrılır önümüzdeki maçlara bakarız....[maicon nasr da tüm maçlarda oynadı form ve takıma uyum açısından belki sorun olmaz ama oyuncu yarım sezon için istermi biraz zor gibi yada başka bir soru ile hoca istermi acaba..]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadığımız her maçta hissederiz. Savunmanın en güçlü yanıydı. Fizik olarak sağlam, ağır zannedilen ama aslında gayet hızı da olan bir isimdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir