14 Kasım 2019 Perşembe

Bu yorumun ardından Ocak ayında ne kazanmayı bekliyorsunuz?


Diagne konusundaki hata devam ediyor. 5 ay önce 10 milyon avro verip aldıkları ve Türkiye Ligi'nde oynadığı 45 maçta 42 gol atan adamı nasıl yerin dibine soktuklarını izlemiştik. Taraftar da buna çanak tuttu maalesef ve Diagne gibi bir isimden beklediğimizi alamadık. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yaptıkları ortada, nasıl futbolcu sattıkları.

Biz ise medya önünde futbolcuyu kötülemek ve onu aşağı çekmekle uğraştık. Satacaksın, sorunları var, beklediğini alamadın ama futbolcunun da bir piyasası, cv'si var. Arap ülkeleri kimleri alıyor, bu istatistiğe mi kayıtsız kalacaktı. Yürüttüğümüz yanlış stratejiyle futbolcuyu satamadık, üstelik zararı da göze almamıza rağmen. 

Son gün zorla kiraladık işte. Orada da sorun çıkardı ki Ocak ayında geri dönüşü kimseyi şaşırtmasın. Andone'nin de uzun sakatlığında, Diagne'nin kadroya dönüşü beni şaşırtmayacaktır. Maalesef bunun bir ders olmasını beklerken aynı yoldan yürüdüğümüzü görmek beni üzüyor. Ocak ayında para kazanma umudun olan Belhanda'ya karşı da medya önünde aynı yanlış strateji uygulanıyor.

"Maalesef bu aralar 10 numarayı tutturamadık."

Galatasaray Başkanı'nın yapmış olduğu açıklamaya bakar mısınız? Bu yorumun ardından Ocak ayında ne kazanmayı bekliyorsunuz? 8 - 10 milyon avro arası bekliyorum derken şu tavrı hayal dahi etmiyordum. Yine futbolcunun piyasası aşağı çekilmiş. Yarın bu sözü toparlamaya çalışırlar ama iş işten geçiyor. Belhanda'dan ne bekleyeceksiniz ki bu saatten sonra.

Başkanın son dönemlerini yaşadığını da eklemem lazım. Ben bu yazıyı yazdığımda mahkeme kararı açıklanmamıştı ama oradan çıkacak sonuç kaderlerini direkt etkileyecek. Baskı büyüyor, başkan da bu açıklamalarıyla duruma iyice çanak tutuyor. Yanlış strateji yürütmeye devam ettiği için de bir noktadan sonra seçim baskısının altından kalkamayacak.

Divan Kurul'una katılmayıp, günün akşamı GS TV'den açıklama yapmak çok büyük bir hata. Divan'a katılsa seçim kararı aldıracaklarını bildiği için gitmedi belki de. Bu tarz bir monolog yapılan yerde "kendi ayağına sıkmış" olmuyor mu? Fatih Hoca'nın da an itibarıyla yönetimden çok memnun olduğunu düşünmüyorum. Yaptıkları birçok iyi iş olsa da artık kontrolü kaybettiler ve mahkeme süreçleriyle günü kurtara kurtara önümüzü göremeyiz.

12 yorum:

  1. Mustafa Cengiz yönetiminin çok mükemmel olduğunu düşünmüyorum ama o giderse yerine Fatih Terim'i yiyecek bir liseci gelecek o yüzden devam etsin istiyorum. Ama dediğin gibi bu şekilde mahkeme kapılarında mevcut yönetimin görev yapması zor. Bence Mustafa Cengiz seçime gitsin ama daha güçlü bir listeyle kendisi de aday olsun ve o şekilde devam etsin. Özellikle transfer işlerini yapabilecek bir yönetici elzem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek isimlerin hocadan görüş aldıklarına inanıyorum ben, kimse şu aşamada hocaya dokunamaz.

      Sil
  2. Belhanda 10 numara yerine 8 numarali formayi giyse yemin ediyorum elestiriler yari yariya inmisti. Cahil insan cok , forma numarasindan elestiri yapiyor. Melo 10 numara giydi dønem 10 gol atmasa ayni insanlar onu da elestirmisti.
    Mustafa Cengiz ve Albayrak benim icin forvet skandali basladiginda bitmisti. Yillardir Albayrak bu isin icinde, tecrube diye birsey de mi yok? Diagne'ye verilen para Onyekuru ya verilirmis. Daha iyi bir yatirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusundaki yorumları geçtim artık, o işin içinden çıkmak mümkün değil.

      Sil
  3. diagne'de olduğu gibi belhanda'yi da değersizleştiriyoruz evet ama sen oyuncuyla ilgili hiç olumsuz bi şeyler yansitmasan bile adamlar o oyuncularin takımımizdaki konumlarını zaten çok iyi bi şekilde biliyorlar, a'dan z'ye araştırıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuyu satıyorum diye kapı kapı gezmenin sana getireceği bir artı yok :)

      Sil
  4. malımızı parlatmak konusunda uzun süredir beceriksiziz. podolski kaç paraya gitti düşündükçe gülesim geliyor.

    ancak hayatında su topu görmemiş insanları 40 bin tl maaşla su topu şubesinde çalıştırıyor liseliler. bu yüzden mustafa cengiz'in sonuna kadar arkasındayım. şu an kopan kavga da bundan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısım konuşulur tabii, haklısın. Ama böyle mahkeme süreçleriyle ilerleyiş sağlıklı değil.

      Sil
  5. Her şeye rağmen güzel işler yapıyordu yönetim maddi anlamda küçük de olsa bir iyilesme vardı. Ayrıca amatör sporlarda da üst üste güzel sonuçlar alınıyordu dar bütçeli kadrolarla... Yeni yonetim olmasını istemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi işler mutlaka var ama bugün itibarıyla bataklığa girdik ve işin içinden çıkamıyoruz.

      Sil
  6. Gereksiz açıklama.Mahkeme süreci ertelendi yine.Şubat'ta seçim kararı çıkacağını düşünüyorum ben öyle ya da böyle. Yeni gelecek başkan ise kesinlikle liseli olmamalı.Tam mali açıdan toparlanırken yine birileri çalıp çırpmasın yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertelendi ama orada da yine karışıklık var. Mart ayında mali kongre var ve ibra edilmeyecek gibi duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir