28 Kasım 2019 Perşembe

Club Brugge karşısındaki performansı Seri'ye bir şans daha getirir


Seri ve Nzonzi. Üst kalitede isimler olsa da biri taca çıkacak gibi. İlk etapta ikisi gibi düşünsek de Club Brugge karşısında Seri'nin iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum. Tabii burada kötü bir kadro mühendisliği var. Pas oyunu oynayacağız ve Seri'den 6 numara olmaz üzerinden gelen bir Nzonzi hamlesi vardı. Lemina ise sürpriz oldu, kimse beklemiyordu.

Sakatlıklarla dolu geçen haftalar olsa da Lemina yerini garantiledi ve müthiş bir futbol oynuyor. Yerini de buldu, bu adam 6 numara. Hem çok tempolu, hem geriden top çıkarıyor ve topla çıkıyor, hem de hücum katkısı var. Melo'dan alıyorduk en son bunu. Lemina'nın havası da bu işte, olmazsa olmazlardan artık.

Lemina'yı 6'ya yazınca da Seri ve Nzonzi ikilisinden biri 8 olacak. Her ikisinin de hızı, temposu tartışılır ama pas kaliteleri üst düzey. Nzonzi fiziğiyle, Seri de oyunun iyi yönünü biraz daha iyi oynayabilmesiyle öne çıkıyor. İkisini birlikte kullanmak ise zor, biz o pas oyununu oynayamadık. İkisi bir arada olunca takımın temposu ve hızı oldukça düşüyor.

Club Brugge maçında birçok eksi yön olsa da 2-3 isim özelinde iyi görüntü vardı. Seri de onlardan biri işte. Oyunun iki tarafında da katkı verdi. Geçmiş maçlara göre dirençsiz değildi. Takımın pas yapısının temelindeydi de, özellikle geriden çıkarken. Maçın başındaki baskıda ise hücumu da yönlendirdi, daha çok savunma arkasına attığı paslarla.

Seri'den çıkılabilir, Ocak ayında gidebilir gibi yorumlar için biraz daha beklemeli. Club Brugge karşısındaki performansı ona mutlaka bir şans daha getirir. Nzonzi'nin şu an önüne geçti gibi. Ligin ilk yarısı bitene kadar da orta sahada Lemina / Ömer Bayram ikilisinin yeri garanti. Seri de bu ikili arasındaki pas temeli olabilir.

15 yorum:

  1. Benim düşüncem hızlı kanat oyuncularıyla ikisinin de büyüyeceği. Andone, Nagatomo, Mariano ve Belhanda gidecekse ve Luyindama'nın sözleşmesi dondurulacaksa, kiralık ücretlerini ödediğimiz bu ikiliden çıkmak mantıklı değil. Daha iyilerini bulmamız FFP çerçevesinde mümkün değil. Bu plansızlık ve sistemsizlik içerisinde özellikle N'zonzi'yi silmek adama haksızlık. Bu adam ilk 8 hafta en iyi oyuncumuzdu, 433le devam edeceksek doğru bek ve kanatlarla çok iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı kanat oyuncuları takımın temposunu yükseltir ve pas kalitesi yüksek ismin de o özelliği daha net ortaya çıkar. Seri, Adem Büyük'ü dahi kaç kez savunma arkasına sarkıttı.

      Sil
  2. seri gayet iyi bir futbolcu. şöyle düşünün. kiralık gelmişsiniz. yavaş yavaş takıma alışıyorsunuz. sonra malatya gibi zor bir deplasmanda sahanın yıldızı oluyorsunuz. gol atıyorsunuz. formayı kaptım derken fener derbisinde tribüne yollanıyorsunuz!!

    kim bozulmaz? kim üzülmez? forma adaleti yoksa herkesin motivasyonu düşer. seri de nzonzi de gayet iyi futbolcular. sorunu oyuncu kalitemizde arayanlar büyük hata ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro konusunda bir karmaşa var, benim aklım ermiyor artık :(

      Sil
  3. Seri de olmaz Nzonzi de. Nzonzi fazla statik ancak Luyindama yerine stopere Donk kaydirilirsa Nzonzi statik onlibero olarak belki kalır.

    Seri ise olmaz sert değil tempo pas kalitesi form durumu vasat.

    Jimmy gibi oyun aklı olan bir oyuncuya daha fazla süre vermek lazım. Feghouli Belhanda yaş gereği zaten satilmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nzonzi mi statik etrafı mı? sergio busquets de statik mi mesela sence :)

      Sil
    2. Nzonzi'nin etrafı statik. O statik isimlerden biri de Seri oluyor. Lemina ve Ömer'den vazgeçemiyoruz. Bu yüzden de ya Nzonzi ya da Seri taca çıkacak gibi.

      Sil
  4. Mücadele kısmı tamamdı ama top ayağımızda kalmadı ne yazık ki... Top kazanma konusunda iyiydik kazanılan topları hucumculara aktaramadik. Belhanda iyi değildi bu konuda... Kanat oyuncularımız da bu oyuna uygun isimler değildi bir de onun da etkisi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu oynamak zordu, mücadele takımı sahadaydı. Yine de kontrolü bu kadar vermemek gerekirdi.

      Sil
  5. çok iyi oynadığı maçlardan sonra da söylemiştim. galatasarayin 6 numarası nzonzi olmamalı, melo seviyesindeki oyuncular olmalı diye. nzonzi elbette iyi bi oyuncu ama ekstrası yok. lemina mesela ekstralari olan bi oyuncu. topta keser ama topta kullanir; sadece defansif özellikleri değil, çalım, topla dribling gibi özellikleri de vardır. Ve işte galatasarayin 6 numarası böyle yetenekte bi oyuncu olmalıdır. zor ama umarım lemina'nin bonservisi alınabilir ve min 3-4 sene o bölgede oynar. nzonzi ise bence sezon sonuna kadar alternatif olarak tutulmalı ve daha sonra yollar ayrılmalı. yok eğer bize nzonzi tipi bi 6 numara lazim, önündekileri ona göre kurgulayacağız denilirse o zaman iş farklı olur ve tabi daha zor bi kurgu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviye değil de tarz diyelim. Melo ve Nzonzi çok farklı tarzlar. Nzonzi de kullanmasını bilen isimler adına büyük koz. Kariyeri zaten ortada.

      Sil
  6. Ben beğenmedim. Seri bence ofansif orta saha olarak oynamalı çünkü pas özelliği ve oyun görüşü çok yüksek.Merkeze alınca hem hücumu hem defansı bir arada yapamaz. Defansif orta saha olarak kullanınca da fizik olarak süper ligdeki futbolculara karşı dahi eziliyor.Ancak dediğim gibi ofansif orta saha olarak kullansa katkısı daha da artar.Pas özelliğinin yanında şut özelliği de var çünkü ayrıca riskli işlere daha rahat girebilir ofansif orta saha olarak oynadığı zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozisyonu da o zaten. Ya da 6'da regista gibi oynayacak ve top kullanacak.

      Sil
  7. Ayrıca Lemina bence en geride olmamalı çünkü en geride olunca hücum katkısı alamıyoruz kendisinden.Nzonzi'den bu kadar kolay vazgeçmek yerine onu yine defans önünde kullanıp önünde Lemina ve Ömer ile çok daha iyi bir orta saha izlemiş oluruz.Ya da üstteki yorumda da dediğim gibi Seri en önde olup arkasında Nzonzi gibi defansif yönü güçlü ve Lemina gibi oyunun her alanında olan mücadeleci bir isimle de gayet etkili oluruz bana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina en geride olmalı, bizi orada daha dinamik ve hızlı kılıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir