27 Kasım 2019 Çarşamba

Club Brugge maçının kırılma noktası bence Belhanda'nın yapamadıkları


Club Brugge karşısında yaşadığımız 2 tane kırılma noktası var. Maç 1-0 ilerliyor, rakip skoru çevirmek adına riskler almaya başlamış ve rakip yarı sahasında açık alanlar oluşuyor. Top Belhanda'da ve Feghouli her 2 pozisyonda da bomboş durumda kalabilir. Etrafında kimse yok, topu alacak ve dikine gidip kaleciyle karşı karşıya kalacak. Ayağına da değil, topu açık alanda önüne atmak dahi işi bitirecek. Belhanda ise bu topları rakibe verdi, hatta dönüşünde atak yedik.

Belhanda'yı amansızca savunan biriydim. Hakkını yendiği zamanlar oldu ve bu da ısrarla görmezden gelindi. Bu sezon kötüydü, çenesi kırıldıktan sonra da mevzudan iyice koptu. Mümkün olan en erken zamanda sahalara dönüşü fedakarlık olsa da maskeli hali mücadele girmiyor, kafa topuna dahi çıkmıyordu. Fatih Hoca ise ısrar etti, onu sahada tuttu. Sonra da bu süreç yaşandı işte. Burada suç Belhanda'nın da değil, hocanın.

Son yuhalanma olayının ardından da Belhanda'nın Galatasaray'la ilişkisi zaten bitti. Ocak ayında gideceği belli, taraftar da memnun değil, o da kalmak istemiyor. Başakşehir karşısında oyuna sonradan dahil olması, kenardaki diğer isimlere bakınca "adaletsiz" bir hareketti. Club Brugge karşısında ise yapacak bir şey yok diyerek 11'de kullandık. Yine de bir şeyler bekliyor insan, Belhanda bunu vermedi ve oyundan çıkarken yine tepki gördü.

2 tane pas, fazla bir şey değil. Kötü oynuyoruz, hücumda kalitemiz düşük ve bulduğumuz az sayıda imkanı değerlendirmek gerekiyor. Orada o paslardan en az birini geçirmek ve 2. golü bulmak lazım. Bu da yetmedi, bir de rakibe asisti var, çok laubali bir hareketti. Rakibin maçtaki en önemli pozisyonu oldu o. Orada da maç 1-1'e gelebilirdi ve oyundan çıkarken çok daha kötü şeyler yaşayabilirdi.

İlerlemeyecek bir ilişki artık, zorlamanın alemi yok. Şans bulmasın, hatta maç kadrosuna bile alma. Gidiyor çünkü bu adam. İşin piyasa düşürmemesi falan da kalmadı, düşeceği kadar düştü zaten. Club Brugge maçının kırılma noktası bence Belhanda'nın yapamadıkları. Feghouli de kötüydü ama Belhanda öyle kritik anlarda hata yaptı ki 2-0'a gelmedi bu maç. Mücadelemiz iyiydi ama kalite göstermesi gereken bu 2 isim o kaliteden uzak kalınca sonuç kaçınılmaz oluyor.

12 yorum:

  1. Transfere hiç gerek yok Belhanda gitsin bu seneyi yok sayalım alt yapıdan oyuncular oynasın. Mustafa veya Atalay öğrenirler bu oyunu oynamayı... Taylan Antalyalı oynamadi bile halen daha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıya bence de dönebiliriz ama transfer yapılacaktır.

      Sil
  2. Açıkçası bu saatten sonra transfer şansı diliyorum takımımıza herkesin bir zamanı var senin dediğin gibi şu maçta biraz topa basıp oyunu rahatlatacak özgüveni dahi taşımıyorsa belhanda feguli artık zamanlarını doldurmuşlar demektir beklerin boy problemi eforsuz birçok ismin bir araya gelmesi VS. Bence kendine ters düşüyor hoca 1 0 iken al forvetini emreyi boş alanların bu kadar olduğu maçta dene ne bileyim muslera donk lemina Ömer ve Adem gerisi malesef vasatı aşamıyor bir türlü çünkü güvenleri de kayboldu artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın gideceği para bizim Ocak ayındaki kaderimizi belirleyecek.

      Sil
  3. tamam ama ben farklı bir belhanda görmedim. geçen sene de, bu sene çenesi kırılmadan önce de 5 metreye pas atamayıp bize atak yediriyordu, tüm takım 50-60 metre geri koşuyordu, şimdi de aynı durum var. sadece o zaman atamadığı pasların çoğu ara pas niteliğinde değil, orta sahada, standart, düz, mehmet topal'ın falan attığı paslardı. dünkü maçtaki gibi kritik yerlerde olmadığından çok dikkat çekmiyordu. (oysa ki bize böyle goller de yedirdi) yoksa bu adam 2 yıldır senin benim atabileceğim pasları atamıyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar değildi. İzlediğimiz Belhanda gitmek istiyor ve özgüven sıfır. İyi olduğu dönemde de hataları vardı ama tek sorumluluk alan isimdi. Mücadeleden ödün vermezdi, hücum katkısı gayet iyiydi.

      Sil
  4. nagatomo, mariano, nzonzi, belhanda, andone devre arası gönderilmeliler. luyindamanın sözleşmesi askıya alınmalı.

    yerlerine: kiralık olabilecek, tempolu ve dengeli iyi bir sol bek alınmalı, linnes ve maicon dönmeli. okay yokuşlu kiralanabilirse kiralanmalı, olmayacaksa zonzi yedek kalacak; andone yerine onyekuru kiralanmalı; belhanda yerine de arda düşük ücrete gelecekse gelmeli.

    son olarak babel ve feghouli de teklif gelirse gönderilmeli. yerlerine diagne geri dönmeli, irfancan ne pahasına olursa olsun alınmalı. (belhanda ve feghouli satışını irfana göm). akbaba da dönecek yeni transfer sayılır. yunusu ve birkaç genci de pişsin diye kiraya gönder.

    tüm bunlar olursa maaştan müthiş kar ederiz: yaklaşık 8 milyon. bonserviste de ffp ihlal edilmez.

    böylece kadro:

    muslera

    sol bek-marcao-donk-linnes

    lemina

    feghouli (irfan)-seri

    onyekuru-falcao-akbaba

    yedek:

    okan

    emre-ahmet-maicon-şener

    okay (zonzi)

    ömer - taylan +selçuk

    arda-diagne (babel) +adem+ emre mor+ jimmy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrfan Can Kahveci'yi hangi parayla alıyorsun? Belhanda ve Feghouli'yi sat, onu al ile olmuyor iş. Alman gereken başka isimler de var + adamlar Avrupa'dan istenen İrfan'ı sana niye bıraksın? En az 12 - 15 milyon avro konuşulacak iş. Hayal bile değil yani.

      Sil
  5. Yıllardır her sorunumuzun çözümünü transferde arıyoruz ve sonuçta gitgide kötüye giden bir takımımız var. Bizden daha kötü kadrolarla çok sayıda takım daha başarılı oluyor. Bu takımın sorunu iyi çalıştırılmaması. Bir planı olmaması. Çok seviyoruz evet hocayı ama asıl operasyonu takımda değil teknik heyette yapmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferle gün kurtarılıyor. Geleceğe dönük asla adım atmıyoruz.

      Sil
  6. Ben bilerek atmadığını düşünüyorum.Kafayı sıyırdığımı sananlar olabilir ama bence bilerek atmadı.O pası biraz top tekniği olan her futbolcu atardı çünkü.Ayrıca kimse konuşmuyor ama bi pozisyonda Brugge kalemizde çok önemli tehlike yaratırken başta Lemina olmak üzere 3 4 futbolcu resmen duvar ördü ve top yarı sahamızın son metrelerine doğru bu arkadaşın önüne geldi. Bu arkadaş orda çalımı yapıp takımı kontra atağa çıkarabilecek durumdayken 5 6 saniye bekledi ve topu geriye oynadı.Ben işte orda bu arkadaşın kötü niyetli olduğuna da emin oldum.Her ne kadar eksik olursak olalım kalan maçlarda asla oynamamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasıt aramam, kasıt arasam o gün sahaya da çıkmak istemezdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir