1 Aralık 2019 Pazar

Falcao ve Babel'in olmadığı ortamda forvetin yükünü tek başına sırtladı


Blog'u takip edenler, Adem Büyük için yaptığım yorumu hatırlar. Bu adamın Galatasaray formasıyla kötü bir maçı yok diyorum. O iyi maçlar içerisinde de Club Brugge performansı zirveydi. Şampiyonlar Ligi'nde henüz gol atamayan Galatasaray'ın ilk golünü atmasının yanı sıra, Falcao ve Babel'in olmadığı ortamda forvetin yükünü tek başına sırtladı.

Golü de usta işiydi. Kendinden çok daha fizikli savunmacıyı yıktı ve kendi dengesini asla bozmadı. Topa da yere düşmeden vurarak golü attı. Usta işi bir bitiriş bu. Milan Baros'un zamanında IBB'ye attığı gol gibi. Falcao şu golü atmış olsa günlerce konuşurduk. Bu açıdan bakınca da Adem Büyük'ün hakkını vermek gerekiyor.

Tüm maç boyunca etkisi yüksekti. Rakip ceza sahasında etkiliydi mesela, başka pozisyonları da var. Hücumumuz kısır, rakip ceza sahası içerisinde etkimiz pek olmaz. Adem Büyük ise o unuttuğumuz etkiyi gösterdi. Ayrıca tüm uzun topları aldı ve rakip savunmanın üzerinden vurmayı başardı. Galatasaray'ı hücumda tutmaya çalışan en önemli isimdi.

Club Brugge maçını mücadeleyle açıklarız. Mevcut oyuncu grubuna göre doğru bir oyun oynadık ve mücadeleyle ayakta kalabilirdik. Maça baskılı başladık, presimiz ve hızlı oyunumuz etkiliydi. O baskıdan da gol çıkarmayı çalıştık. Sonrası biraz daha rakibin etkisi oldu, topu tamamıyla bıraktık. Geriden attığımız uzun topları da Adem Büyük tek başına toplamaya çalıştı. Bir de Ömer Bayram'ın topu alıp dikine çıkışları var.

O mücadelenin önemli ismi işte. Babel konusunda "forvet oynamalı" diyorum ya, orada da yanıldım. Babel o hareketliliği ve mücadeleyi göstermez çünkü. Adem Büyük hem hareketli, hem çok çalışkan, hem de teknik / bitiricilik gibi özellikleri iyi. Forvette oluyor, kanatlarda oluyor, iyi bir joker. Şampiyonlar Ligi'nde de sırıtmadan oynayabiliyor işte.

28.11.2019 tarihli yazı..

10 yorum:

  1. lemina-ömer-adem-muslera. bizi ayakta tutan adamlar bunlardı bugüne kadar. Allah sakatlık, ceza vermesin.

    YanıtlaSil
  2. Ömrü kiralık ve bedelsiz transferlerle geçti adem buyuk'ün ama bize içinde bulunduğumuz malum bu dönemde iyi katkı veriyor kendisi ve falcao aynı boydalar (1.77) ama adem kafa topuna çıkarken vururken denir ya allah vergisi bir yeteneğe sahip..son maçta gördukkü kendisinden bir hayli uzun ve atletik savunmacılardan topları aldı indirdi değerlendirecek yardım edecek oyuncumuz olmaması bilinen hep konuştuğumuz bir durum..ben ayrıca lemina ve ademin aidiyet duygusunu oyuna isyanını üzüntü ve sevinç hallerini degerli ve önemli buluyorum bazı gamsızları düşününce. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep yetenekli bir isimdi ama sorunlar yaşıyordu. Geç de olsa potansiyeline ulaştı gibi.

      Sil
  3. Galatasaray'in bu sezon en cok mucadele gøsterdigi macti bu mac. Ve bu Babel yokken oldu. Tesaduf Degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tesadüf değil. Bir yazıda daha detaylı yazacağım.

      Sil
  4. Her zaman katkı verebilecek yararlı bir oyuncu... Sezon başı kanatta oynamıştı orda da faydalı olmuştu bir iki maç

    YanıtlaSil
  5. En önde tek başına savaştı resmen ve asla sinmedi.Takımda ona yardım eden tek kişi de Ömer oldu.Oysa çıkıp bu tarz maçlarda ağırlığını koymasını beklediğimiz futbolcular sahada yürüdü resmen.Adem'e bir iki kişi daha yardım etmiş olsaydı maç son dakikaya kalmazdı.İnsan şu tabloyu görünce de keşke 2 yıl önce falan gelseydi diyemeden edemiyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir