22 Kasım 2019 Cuma

Galatasaray 0-1 Başakşehir, yine bir rakibe pozisyon vermedik söylemi


Pas takımı olacağız diyerek sezon başında "pas oyununa" yönelik hamleler yapıldı ve tutmadı bu. Sonra "pres oyununa" döndük, bu sefer de pres oyunu oynamak için elde yeteri alternatif kalmadı. Pres oyununa geçince de Seri ve Nzonzi gibi isimler taca çıkmış oluyor. Galatasaray'ın böyle lüksleri olmamalı diye düşünüyorum. Biz aslında sezon başında kaybettik ve transfer stratejisinde Fatih Hoca belki de geri dönülemeyecek bir hata yaptı.

3-5-2'ye dönüş ve Lemina / Ömer Bayram temelinde kurulan orta saha da "pres oyununa" yönelik. Hücum organizasyonu yok ve en azından "hareketliliği, tempoyu" arttıralım diyerek sonuç almaya çalışıyoruz. Başakşehir karşısında da bu formasyonla oynamak doğruydu, hatta bu formasyondan asla ödün vermemeli. Bugün kazanabilirdi de Galatasaray ama mesele başka. Reaksiyon verememek, 0-0'a razı yapı benim canımı acıtıyor.

0-0'a Başakşehir de Galatasaray da razıydı. Başakşehir'in yine bir planı ve hücumda imza işleri var. 0-0'ı tutalım, herhangi bir bireysel hatayla hızlı çıkar ve golü atarsak ne ala diye düşündüler. Gulbrandsen'i de Mariano'nun kanadına yerleştirmeleri müthiş bir hamleydi. Lemina'nın pas hatası, Mariano'nun alanını boşaltması derken imza gollerini atmış oldular. Hücumda planları, iyi bir ezberleri var. Peki bizim maç 0-0 devam ediyorken düşüncemiz neydi?

Bizde de ezberler var aslında. Feghouli istisnasız şekilde ilk oyundan çıkan isim oluyor. Feghouli / Emre Mor değişikliğiyle 3-4-3'e döndük gibi göründü. Oysa iş tamamen "bireysel işlere" bakıyordu. Feghouli de o bireysel çabayı gösterebilecek bir isim. 3-4-3 ile tamamen kontrolü kaybettik ve hücum hattında doğru pas yapabilecek tek isim kenara geldi. Emre Mor da başı kesik tavuk misali debelenince de sayısız top kaybı beraberinde geldi.

1-0 geriye düştükten sonrasını konuşmaya gerek yok. Reaksiyon veremedik, tamamen panik ve doğaçlama bir hal içerisinde hareket ettik. 85'de Belhanda ve Nagatomo oyuna giriyor, ne anlam buldunuz, neye dönmek, ne oynamak istedik ki. Hoca da reaksiyon vermiyor, haliyle saha içerisindeki futbolcusuna bu yansımıyor. Futbolculara bir şey diyemem, bu kadroyu kuran ben değilim. Sen kenarda reaksiyon veremezsen, saha içindeki futbolcu ne yapacak ki.

"Başakşehir'e pozisyon vermedik" yorumu mutlaka gelmiştir. Vermedin de sen ne buldun, hücumda ne yaptın? Bulduğun pozisyonlar duran top. Olay kim atarsa işine dönmüştü ve herkes 0-0'a razıydı. Galatasaray'ın ilk yarıda mücadelesi kaliteliydi ama hücumda herhangi bir organizasyonu yine yoktu. Babel ve Adem Büyük orta saha gibi oynuyorlar, rakip ceza sahası içine de kimseyi sokmuyoruz. Emre Taşdemir kaç kez bindirdi ve ceza sahası içine top çıkardı. Kimseyi bulamadı maalesef.

Galatasaray'ın hücum kalitesi düşük olsa da 3-5-2 oynamak dışında bir çaresi yok. Üzüldüğüm nokta "korkak oyun". Daha doğrusu, hocanın 0-0'a razı olması ve bu yüzden de Başakşehir'e pozisyon vermedik söylemiyle kendini haklı çıkarması. Ben de reaksiyon veremiyorum, nedense üzülemez oldum. 1-0 geriye düştükten sonra da, 0-0 giderken de kazanmaya ya da futbola yönelik bir umudum yoktu. Her şeye rağmen kazanmak gerekirken biz kırıldık.

26 yorum:

  1. Aslında herşey sezon başında oldu bitti.Şener ve Adem'le başladık transfere ikisine de 2 yıllık kontrat verdik bugün görüyorum ki büyük yanıldık.Keşke 1 yıllık verseydik sene sonu yedek sağ bek olarak Sangare'yi bağlayabilirdik.Ayrıca Adem mücadele ediyor ama asla 11 oyuncusu olamaz.Umarım sene sonu yollar ayrılır.Linnes evet o da iyi karakter ama teknik değil daha iyisini almak lazımdı.Stoper yedeği Donk-Çalık hadi Donk neyse de koca yaz alttan bir stoper(Işık Kaan,Ogün,Ercan) çıkarmadık bugün Çalık el bombası gibi geziyor sahada.Emre Mor'u zaten saymıyorum derhal sözleşmesi fesih edilmeli.Taylan aldık bir tane ama oynatmadık M.Özcan veya Berat Ayberk alabilirdik almadık.Abdussamed,Atalay,Yunus gibi gençlere de güvenmedik.Şimdi devrede bir stoper arayacağız yabancı alttaki çocuklara yine şans vermeyeceğiz.FT bunları bir düşünsün aksi takdirde bu yıl kariyerinin sonu olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem ve Şener'de sorun yok. Yerliler ve ucuz maliyetler. Onlar kullanılır. Sorun, temeli attığın, iskelet olacak diye aldığın isimlerde.

      Sil
  2. 1 aydır söylüyordum. başak maçinda içerdeki namağlup serimiz biter diye. o maçta da kaybetmezsek bi daha kolay kolay bu seri bitmez diyordum. tek üzüntüm bu serinin bitmesi oldu. yoksa takımdan bi beklentim yok zaten.

    YanıtlaSil
  3. hocaya göre durumumuz gayet normal devam ediyor. 0-1 olana kadar iyiydik falan diyor. her maç aynı şeyler. hocayı tanıyamıyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da zaten sonumuzu getiriyor. Türkiye Ligi maçında "pozisyon vermedik" söylemi Galatasaray adına başarı olmamalı.

      Sil
  4. bugün öğlen yazmıştım. bu maçı gol atamadan tamamlayacağız diye. bunu bile bile maçı izlemek o kadar acı ki. tek isteğim 0-0 bitmesiydi. 0-1'den sonra sabaha kadar oynansa 1-1'e gelmeyeceğini bildiğimiz halde izlemeye devam etmek... ben ekran başında ne kadar çaresizsem, sahada da teknik heyet ve oyuncular o kadar çaresizler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0-1'den sonra 1-1 bence de imkansızdı. 0-0 devam ediyorken de görüntü o skora razıydı ve 1-0 öne geçsek de bu büyük bir bireysel kalite gerektiriyordu.

      Sil
  5. Eksiklikler ve bence biraz da şansızlık bugün mağlubiyeti getirdi zaten efor sorunu malum kadroda bu açıdan bakınca da 352 23 41 789 VS çok komik kalıyor açık konuşayım bir önemi yok bunun. Sakatlar var ve rakip kompakt oynayabilen bir ekip bugün şmp cezalısı nzonzi net oynardı bu bir ikincisi lemina mariano yerine kanatta oynayabilirdi 3 belhanda madem sağlam kime neyi ispat içindeyiz onca fayda sonrası neden 11 değil. 4 feguli mariano yu arayıp onu topu salmaktan başka ne yapar koca 90 belki bir top gelirse ki oda geldi olduğunca vurur o işte.
    Karamsar olup konuyu sadece fatih terime yıkmamak lazım ama maalesef o da buna Bayadır ocak da ocak diye diye çanak tutuyor adeta işine bak ya artık köprüyü Bi geçelim kıvamında 2 ay önceden adam silinmez çalışacağız de geç senin kredin dünyada kimse de yok be hocam o açıklamalar yarar değil demotivasyon sadece eldeki oyuncu grubuna sanki 13 oyunculu takım misali şu maçta da hadi 11 olmadı yedek diye bile bakmıosun taylanın durmazın suratına bunlar konuşulur elbet ama avantajı mızı ligin karmaşası olarak görüyorum raya oturmada inşallah çok geç kalmayız. Bu arada fiksür de muazzam hani 2 şmp maçı sonrası veya öncesi hatta bu maçla 3 tüm dişli ist ekipleri ile maçın var gerçekten bu kadar olur yani fener paris psg bjk başak bruge ts VS vs.
    Ligin son 4 maçının 3 ü dep
    Bazıları ise son 8 maçın 7si ist olmak üzere 5 i iç sahada anlatmaya gerek yok sanırım mikemmel diyeyim.
    Önemi yok oyunu bulalım bize yeter fakat bek performanslarının çakıldığı önemli kozun bir türlü dönemediği ortamda lyundama andone derken kabak tadı normal ancak desteğe devam bölünmeye hayır maç sonu Ömer bayramın açıklamaları yeterli bu maç için.
    1 golü biz bulsak ki daha mümkündü başka türlü konuşurduk konuşmazdık hayır demesin kimse bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim adıma asıl mesele bu yazının ilk paragrafında yazdıklarım aslında. Uzun uzun tekrar yazmayayım :)

      Sil
  6. kendimi bildim bileli, 15 sezondan fazladır takip ediyorum gs'yi. ilk defa bi müddet maç izlememe kararı aldim şu an. bu kararı uygulayabilecek miyim bilmiyorum ama gerçekten bıkkınlık geldi artık. önümüzdeki maçlarin n'olacağina biliyorum artık. c.brugge ve ts maçlari en iyi ihtimal beraberlik, çünkü golümüz olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlerim, asla caymam da motivasyonum, heyecanım sıfıra indi. Ruh gibi izliyorum maçları.

      Sil
  7. Abi kulubeye baktim, Seri, Nzonzi, Belhanda, Jimmy.. Hepsi milli oyuncular. Bøyle bir kadromuz var ve yine surunuyoruz. Milli mac dønusu resmi aciklama olmustu idman hakkinda. Oyuncular 5e 2 top kapmaca calisti diye. Saka mi bu? Fatih Hoca'nin niye Avrupa'da tutunamamsi cok belli. Pirlo hakliymis. Taktik felan diye birsey yok. Yine sampiyon oluruz. O ayri. Ama zamanla fatih hoca'da zorlanacak. Guardiola, Klopp bunlar taktik futbolunu o kadar ust seviyeye cikardilarki Artik oyun konsolarinda bile 4-4-2yle 90 puanli oyuncularla kolay mac kazanilmiyor. Her oyuncuya, Her pozisyona gørevler ve taktikler veriliyor. Artik lig zorlasiyor, cunku Taktik ve analize ønem veren Erol Bulut, Okan Buruk gibi isimler geliyor. Saldir savas kelimesini kulanan teknik direktør devri az az bitiyor. Fatih hocayla ligde olur bir sure daha. Ama avrupa da bu kupa hayal. Daha ønce de belirtim. Spor dalinda Universite mezunu hic bir allahin kulu yok teknik ekip icinde. Uefa antrenør kursu felan hikaye. Onu birak ingilizce bilen yøneticimiz bile yok nerdeyse. Ben buyuk parlak gelecek beklemiyorum. Artik sag bek køtu, yeni sol bek alsak sampiyonuz gibi laflari biraktim. Bu kadroyla bahane olmaz. saglikli ve profesyonel Linnes'e maas verip kadro disi birakacak luksumuz varsa, ve hala basarisiz sonuc aliyorsak bu hic birsekilde oyuncularin sucu degildir. Gøruyoruz hepimiz, cabaliyorlar. Ama hep dogaclama. Su an birinci sorumlu Fatih hoca. Baska biryerde hata aramam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://youtu.be/rjwtu_8bEfU bu pirlo değil mi o
      İyi izlemek lazım böyle içerikleri
      Taktik maktik de güzel açıklanıyor burada tavsiye ederim

      Sil
    2. Son dönemin net şekilde en iyi kadrosu. Kullanamıyor ve doğru oyunu bulamıyoruz. Hala da Ocak ayında transfer derdindeyiz.

      Sil
  8. Bu beklerle 3lu oynamaya mecbursun. Bu kanatlarla cift forvet oynamaya mecbursun. Yani kadro yapisiyla en uyumlu formasyona gecildi ama bu kadar gec olmasi skandal. Daha buyuk skandal ise transfer edilen oyuncularla ilk planin arasindaki uyumsuzluk. Gecmis hatalari bir kenera birakip ana odaklanirsak ve Gercekci olursak takimin en dogru taktikle bile disiplinli ve kaliteli ekiplere karsi mutlak ustunluk kurma sansi yok. Ustune ustluk luyindama-sener-falcao gibi talihliszlikler sonucu potansiyelinin de altinda kaliyorsun. Dogru taktik uygulansa bile isin bir de kalite bacagi var. Artik plan buysa kaliteyi bu plana gore arttirmak lazim. Bir kere beklerin ucacak bu taktikte. Su an en iyi ikili emre-linnes gibi duruyor ama bu da yetersiz kalacaktir. En az bir tane 4 yildiz bek alinmali ocakta. Stoperlarin bu oyuna hucum anlaminda uygun olmali, oyuna girebilmeli. Luyindama bu bolgenin en onemli adamiydi sakatlik cok kotu oldu. Yerine bir transfer sart. Marcao solda idare eder. Ortadaki adam ozellikle cekismeli maclarda cok onemli. Ahmet gibi sadece defansif aksiyonu olan adamla basaksehir macina cikilmaz. Nzonzi orada hic mi olmuyor yoksa hoca gene mi gec donecek hatasindan bilemiyorum.Ic oyuncularinin da gene onemi cok buyuk. Su an en iyi opsiyon omer-feghouli. Beklere gore durum daha iyi burada ama kadorda derinlik yok. En az uc yildiz bir oyuncu da buraya lazim, iyi olan ikili oynar. Ortasi icin lemina-seri rotasyonu gayet Iyi. Forvete gelirsek buranin verimliligi diger yerlerin uyumana bagli. Arkasi duzgun olursa babel-falcao-andone gayet de yeterli hatta adem de var derdik. Ama burada da maalesef hic bitmeyecege benzeyen bir sakatlik sorunu var. Artik diagne mi doner bilmiyorum ama ozellikle falcao ve andone nin akibetlerine gore buraya da mudehale gerekebilir. Guzel bir hucum varyasyonu gorduk bugun. Donk orta cizgiye kadar yol aldi. Ademi cok da geride olmayacak sekilde topla bulusturdu ve adem tek topla marianoyu buldu cunku mariano dogru pozisyon almisti. Kendisinden sasirtci bir sekilde guzel bir orta geldi ve ceza sahasina kosu yapmis olan feghouli cok musait bir vurus yapti. Iste bu taktigin cok guzel bir varyasyon ozeti budur. Bundan her mac 4-5 tane yapacak kaliteyi tesis edersen ileride de falcaon olursa fisi Cekersin yeter ki ne yaptigini bilerek hareket et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala 3lü oynamaya devam etmeliyiz ama hücumda öyle bir organizasyon sorunu var ki gol atmak hala çok zor. İlk paragrafta yazdım, sezon başı düşünülen oyundan caydık, haliyle de Seri / Nzonzi gibi adamlar taca çıktı. Böyle lükslerimiz olmamalı.

      Sil
  9. emre mor nedir ya? abi o değil de emre mor nedir ya? sabaha kadar bu soruyu sorabilirim.

    futbolcu falan değil o çocuk. bakın hangi kelimeyi kullanıyorum. çocuk. hala oyuna almak inanılmaz.

    adem ve feghouli sahada can verseler yine çıkarmam. bi orta bi kafa olur belki derim. çünkü bu adamlar futbolcu. emre değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafası kesik tavuk gibi dolandı durdu. O dakika taktik disiplin öldü işte.

      Sil
  10. Taraftar futbolcu yönetim herkes ne yazık ki bu maç öncesi beraberliğe razıydı. Tek ümidim Fatih Hoca belki değildir diyeydi ama o da raziymis ve geriye düştükten sonrası için hiçbir planı yokmuş

    YanıtlaSil
  11. uzun zaman sonra 80.dakikada tribünler boşalmaya başladı öyle ulaşım sorunu metroya yetişme kaygısıyla degildi bu kez kaygı daha ciddiydi oyundan memnuniyetsizlik ,gelecege yönelikte bir ışık görememe, bu ışıgı yakacak elinde enerjisinin ne yazıkki olmaması taraftarın sahadaki sevdiklerinden erken ayrılıp evdeki sevdiklerine kavuşmalarını sagladı dün akşam..oyun, sistem, taktik için çok şey yazılacak elbette belki hepsi belki bir kısmı dogru olan, benim aklımda ise sadece yıllar sonra ilk kez dogru düzgün kornerler kullandık eger babel degilde adam gibi kafa vurmayı bilen bir forvet olsaydı 3 gol bulmak içten degildi üstelik rakip müdafanın kafa topu hakimiyeti bilinirken evet lemina ve ömer bayramla daha hızlı oynamaya çalıştık iyide oldu ama ya ön bölgeye araya top atacak oyuncu kalitesi bu yoktu zaten mümkün degildi bu oyuncular ile hız ve mücadele gücünüz artar ama gol atma sorunuz çözülemez,,,.n.zonzi seri,belhanda yı yedek listesinde gören takımımızı tanımayan birisi vay be galatasaray ın demek mütfiş bir kadrosu varki bunlar yedek kalabiliyor der..adına inatlaşmamı dersiniz,şansız sakatlıklarmı, yanlış sezon başı planlaması veya meşhur deyimle kadro mühendisligimi dersiniz bilmiyorum. cebindeki kısıtlı parayla kışa girerken alışverişe gidip üç pantolon alıp kazak palto almazsan üşür hasta olursun .evet bu maç özelinde yinede yenilecek bir oyun oynamadık bunuda hak etmedik ama yenebilmek içinde ömerin kornerlerinden başka hiç bir şey yapamadık kısır döngü devam ediyor günler geçiyor...[sahi ısınırken klübeye çagrılan oyuncu niye 6 dakikada hazırlanabiliyor bkz emre mor ve belhanda nagatomo degişikligi ayrıca 86 dakikada oyuna giren bu iki oyucuya elindeki taktik tahtası ile birşeyler anlatmak ise traji komik bir durumdu..]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım heyecan vermiyor, inandırmıyor. Haliyle de taraftar reaksiyon gösteremiyor :(

      Sil
  12. 11 kornerde tehlike yaratamadık. Özellikle soldan yapılan bindirmelerde ceza sahasında kalabalık kalamadık.Kulübe her zaman olduğu gibi oyuna müdahale etmede hem geç kaldı hem de yanlış kararlar verdi.Ha tüm bunlara rağmen hoca haklı pozisyon vermedik ama doğru düzgün pozisyonumuz da olmadı.Kendi hatamızla saçma sapan bi gol de yiyince küçücük bi reaksiyon dahi veremedik ve mağlubiyet geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 topa Babel vurdu aslında, duran toplarda o kadar kötü değildik. Feghouli'nin kaçırdığı da var.

      Sil
    2. Plan yok ortada.X bir takım bu kadar çok duran top kazansa bunun en az birini değerlendirirdi.Babel vurdu evet ama dağlara taşlara vurdu.Sadece Feghouli tehlike yarattı gibi ama o da net bir vuruş yapamadı mesela

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir