22 Kasım 2019 Cuma

En sakatlanmaması gereken isim sakatlandı, üstelik sezonu kapatarak


En sakatlanmaması gereken isim sakatlandı, üstelik sezonu kapatarak. Güçlü isim, mutlaka geri dönecek ama bu sezon adına tüm planları değiştirecek bir gelişme. Bu sakatlıkların da en olmadık yerlerde yaşanması beni üzüyor. Milli Takım'da, bin bir ihmal kaynaklı yaşanan sakatlık. Pazartesi sakatlanıyor, perşembe günü geri dönüyor. Sakatlığı yaşadığında da dize buz tutuluyor, adam ayakta geziyor.

Galatasaray'ın en sağlam 2. parçasıydı. Muslera ve Luyindama, şu an bu temelde yürüyorduk. 3'lü savunmaya dönüşün de temel unsuruydu ve en güçlü ismiydi. 6 gol yediğimiz Real Madrid maçını da bir kenara bırakırsak, Şampiyonlar Ligi'nde de piyasa yapmıştı. Gelecekte ciddi rakamlar kazanmak adına büyük umutlarımız vardı. Şimdi ise sakatlıktan geri dönmesini bekleyeceğiz. Güçlü dönecektir ve gelecek sezonun yaz kamp döneminde toparlanmaya çalışacak.

Ocak ayında "stoper transferini" ister istemez konuşacağız. Ahmet Çalık ve Donk'un stoperdeki istikrarına maalesef güvenmiyorum. Anlık, rotasyon içerisinde iyi performansları olsa da iş üst üste 11 başlamaya geldiğinde sorun yaşayabiliyorlar ve istikrarları sarsılıyor. Ffp de varken nasıl hamle yapılır bilmiyorum ama kira, 0 bonservis tarzında bir isim bakılacaktır. Euro 2020 derken performansını yükseltmek isteyecek ve forma şansı arayan futbolcular var. Fırsat kovalayacağız.

Bugün ise 3'lü savunmadan ödün vermemek gerekiyor. 4'lü savunmada Marcao'nun yanında mevcut isimlerden kim oynarsa oynasın sorun olacak. 3'lü savunma iyi yerleşme ve hataları en az seviyeye indirmek anlamına geliyor. Nzonzi ya da Donk stoperlerin ortasına geçecek, sağda Ahmet Çalık ve solda Marcao. Birbirlerini tamamlayacak bu isimler, o da en az 3 stoperden geçiyor.

Üzülmemek elde değil. En sakatlanmaması gereken, olmazsa olmaz dediğimiz isimlerden. Yokluğunu telafi etmek de zor. Belki bir sürpriz kazanım deneyeceğiz, altyapıya ineceğiz, bilmiyorum. Sakatlığın bu denli uzun süreceğini hiç bilmiyordum. Planlar değişiyor, yeni stratejiler üretmek durumundayız. Umarım en güçlü şekilde döner de gelecek sezonları kazanırız.

10 yorum:

  1. Menisküs ameliyatı olunca epey araştırmıştım ne oluyor nasıl oluyor diye. Öncelikle şanssız bir sakatlık yani yolda yürürken taşa takılınca da olabilir, performans yüklenmesiyle pek alakası yok. Üstelik bunlar profesyonel futbolcu, bağ güçlendirmesi yapıyorlardır. Rotasyona girmemiş olmasından kaynaklanmaz yani. Bir de sakatlıktan şüphelenilen ilk anda yapılacak tek şey buz tedavisidir, o da acıyı dindirmek bir de olursa kanamayı engellemek için. Ardından da ameliyat. MR'da bile teşhisi çok zor olan bir sakatlık.

    Transfere gelecek olursak da Merih Demiral kiralanması biçilmiş kaftan olur. Mert de olabilir. Hatta şans bulamazsa Ozan Kabak bile düşünülebilir. Euro 2020 için düzenli forma ihtiyacı olan oyuncular ikna edilebilir. Yerli hamle sol bekte elimizi kuvvetlendirir. Bekleri toparlayabilirsek mecburen santrafora da hamle gerekecek çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmanla falan alakası yok, sakatlandığı pozisyonu gördük. O kötü zemin ve ihmaller dahilinde bu durum oluştu.

      Sil
  2. allah kahretsin ya, böyle sahalarda futbol oynanmasina nasıl izin veriliyor ya ? adam resmen tarla gibi yerde oynadığı için sakatlandi.

    YanıtlaSil
  3. Abi bence Nagatomo da 3lu stoper icin bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüzde 3lü savunmalarda bek özellikli isimler kullanılıyor stoperde. Bence de alternatif ama hoca oynatmaz, bundan da net eminim.

      Sil
  4. Devre arası Semih Kaya kiralanırsa şaşırmam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ekleme de benden gelsin, Maicon da dönerse şaşırmam.

      Sil
  5. Yokluğu çok çok kritik.Maaşını kurallara göre ülkesi ödeyecek ama parası batsın adam sezonu kapattı üstelik geç gelmesi de sakatlık sürecini uzattı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Performans alamadıktan sonra ne anlamı kaldı ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir