26 Kasım 2019 Salı

Galatasaray 1-1 Club Brugge, bugün futbol son konuşulacak şeydi


Bugün "futbol" son konuşulacak şeydi. Kazanmak gerekiyordu, bu uğurda belki de sezonun en iyi mücadelesini gösterdik ama yetmedi. Rakibin dinamizmine ayak uydurmamız zaten mümkün değildi ki anlamsız da kapandık. Topa biraz daha sahip olup, mümkün olduğunca tempoyu düşürmek gerekiyor. Biz ise geri çekiliyor, skoru korumaya çalışıyoruz. Bu tip tek farklı önde olduğumuz maçlarda da da ne zaman skoru korumak istesek, istediğimizi alamıyoruz.

Galatasaray'ın üzerinde çok fazla baskı noktası var. Kazanamamayı geçtim, şu maça kadar gol dahi atamadık. İyi futbol beklentim zaten yok, mücadeleyle ayakta kalabilirdik ki öyle de oldu. Maça büyük bir baskıyla başladık, o arada Adem Büyük'ün golü de geldi ve ilk etapta işler rayına girdi. Sonrasında kaliteli konuşmalı, tüm maç rakibin temposuna ayak uyduramazsınız. Kaliteyi de Feghouli / Belhanda ekseninde beklersiniz. Her ikisi de kötü oynayınca hücum tarafında kaliteyi konuşamazsınız.

Maçın Galatasaray adına kırılma noktası da Belhanda'nın çıkartamadığı 2 tane pas. 2 pozisyonda da Feghouli bomboş durumdaydı ve dikine gidip kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi. 2 tane ölümcül pas hatası, dönüşünde de rakibin en ciddi pozisyonuna zemin hazırladığı pas hatası tüm kaderi tayin etti. Hücumun doğal olarak kaliteli değil, iyi de futbol oynamıyorsun ve bulduğunu değerlendirmek zorundasın. 

Mücadele tarafında ise üst seviyedeyiz. Lemina'yı işin kalite noktasında da öne çıkarırız. Savunmada kusursuz, bir yandan hücuma da katkı veriyor. Seri'yle de yapabileceğini gösterdi ayrıca, Seri'yi pas tarafında beğendim. Bugün dikine oynamaya ve hızlı çıkmaya çalışan bir Galatasaray vardı. Seri de o pas hattının temeliydi. Pas tarafında tek başına kalması sorun, ne Belhanda ne de Feghouli yardımcı olmadı. 

Ömer Bayram ve Adem Büyük ise mücadelenin diğer temeli. Adem Büyük'ün hareketliliği ve rakip ceza sahası içindeki etkisi iyiydi. Ömer Bayram da takımı öne taşıyan isim, sahada ayak basmadığı yer yok. Düşüşü ve oyundan çıkması doğal, yürüyecek hali kalmadı. Soldan sizi taşıyor, sizi orada tutuyor ve faul alıyor. Ömer Bayram çıkıp Selçuk İnan girdiğinde ise vitesi tamamen geri alıyorsunuz. Öne oynama umudu tamamen bitti ve geri çekildik.

Hamle şansı olmaması handikap olsa da gençler konusunda hatalı hareket ediyoruz. Selçuk İnan / Emre Mor ikilisi bir şey vermiyor ve vermeyecekleri de artık net. Bu maçta oyuna girecek ilk 2 ismin onlar olacağını bilsek de gençler düşünülebilir. Gökay Güney'i 6'ya alırsın, Lemina biraz öne çıkar gibi hamle imkanların var. Rakip 9 kişi kalmasa ve maç 1-1'e gelmese Erencan Yardımcı oyuna girmeyecek bile.

Yapacak bir şey yok, bu saatten sonra ne konuşulabilir ki? Şu maç kazanılmış olsa ilerisi adına gerçekten de daha farklı konuşulabilirdi. Geçen sezon Porto maçı bu anlamda kırılma noktasıydı, bugün de Club Brugge maçı aynı etkiyi verebilirdi. İyi oynamadığımız ama sezonun en büyük mücadelesini gösterdiğimiz maçı şu noktaya getirdikten sonra kazanmak gerekiyordu. Avrupa hedefi bitti, artık şampiyonuz söylemi de beni pozitif kılmıyor.

23 yorum:

  1. Emre Mor ve Selçuk'tan birşey beklemek hata Emre'nin kontratı feshedilsin Selçuk'ta kadroya falan alınmasın diye umuyorum.Abilik falan yapsın bugün tamamıyla mücadele ettik herhangi bir organizasyon yoktu.Seri bence kapanan takımları açmak için çok iyi anahtar ancak mücadele isteyen maçlarda Lemina/Ömer tercih edilirse orada iyi bir rotasyon oluşur.Belhanda kafada bitmiş zaten.Babel ve Feghouli'den de umarım tez zamanda kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abiliği falan yok işin, gereksiz yer tutmaya başladı.

      Sil
  2. Bugun benden uzun yorum yok Burak abi. Senin yazidklarina katiliyorum. Øzelikle Gøkay ve Efecan konusuna. Yoruldum artik :(

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhalelik bir durum yok, ben hoca tarafındayım işin.

      Sil
  4. hala lemina şut açısını kapamalıydı diyen var yahu herif gebermiş. müthiş oynadı daha ne yapsın.

    belhanda yerine lemina seri arkada nzonzi olsa kazanırdık bence.
    çok ağırmış ya nzonzi :) orta sahada böyle istasyon ararsınız işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi daha Lemina ne yapsın :( Asrın futbolunu oynadı ve tek başına, destek yok.

      Sil
  5. lafa gelince tüm dünyada aynı idmanlar yapılıyor. millet nasıl koşuyor bi de bize bak. şu maçın analizi sadece tek kelime. kondisyon!

    çok üzüldüm. böylesi can yakıyor. daha erken yeseydik keşke diyeceğim ama bu sefer de sahadan puansız ayrılabilirdik. git gide ezilmeye başladık çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60-70. dakikalar düşüyor takım. İdman da problem, kondisyon da, taktik de.

      Sil
  6. Topu ayağında tutabilmek için dinamizm lazim biraz. O bizde hiç yok. İkinci yarı oyuna giren genç çocukla orta sahayı tamamen aldılar ve bizim de orta sahada tutunma sansimiz kalmadı. N'zonzi'nin bu maçta olması bizi biraz daha rahatlatabilirdi.en azından orta sahada bir hamle fazladan şansımız olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişimi de buradan dolaylı söylüyor hoca. Keşke yazın görülseydi bu.

      Sil
  7. avrupa hedefi ütopik değil mi? yani ne bekliyorduk avrupa'dan anlamadım. şu gruptan 3. çıkmak gs için başarıdır. çıksan da avrupa liginde bir tur geçsen başarıdır. hedef süper lig olmalı. sen sürekli şampiyon ol ligi domine et ki. sürekli şampiyonlar ligine katıl veya avrupa'da ol. maddi açıdan öyle kendini dönderebilirsin ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından 3. olmak ve Avrupa Ligi'nde de 1-2 tur atlayabilmek. Galatasaray adının markası Avrupa, biz bunu öldürdük.

      Sil
  8. sanırım bu sezonun en olumlu dogru oyununu oynadık yardımlaştık hele birde sakatlıkları ve maç kadrosu ffp kıskaçı kuralları düşünüldügünde ancak bu kadar olabilirdi şu oyunu ligte bile oynayamamıştık.. galibiyet büyük moral ekonomik getiri, takıma özgüven, taraftara yeni bir heyecan getirebilirdi belki ama olmadı, son vuruşlar ara pası ve arkaya atılmaya çalışılan toplarda biraz dikkatli yada becerili olsak bugün daha güzel şeyler konuşabilirdik birlikte, buldugumuz her şartta şartlı reflekse takımı hocayı gömmek pek dogru olmasa gerek, mutlaka birşey buluyoruz şimdide selçuk, emre girermi tartışması üzerinden yürüyecek birkaç gün bu durum, trübünde maça gelenlere kendi adıma teşekkür ederim konbinesi zamanı ve istanbulda oldugu halde gelmeyen 20 bin kişi ise evde tv tlf başında gelen taraftara takıma hocaya eleştiri yagmuru yaparken onlar herşartta takımın armanın yanında oldular. elbette hermaç eleştiri kaldırır tıpki bu maç gibi ama dogru durum tesbiti yaparak sürekli kötülüyerek takıntımız olan kişilere rövanşist duygularla saldırarak degil bu başlıkta yazdıgınız yorum dogru sade ve güzel sagolun ..lemina seri ömer ve kısacık boyuyla tüm kafa toplarını alan gol atan adem büyük seyretmek gecenin olumlu iyi tarafıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru ama iyi olmayan oyun, bol mücadele diyorum. Bu kadar oynardın ve oynadık da.

      Sil
  9. Bu oyuncularla devre arasına kadar devam edersek ligden koparız. Sezon başında belki de istemediğimiz iki oyuncu, Ömer ve Adem, takımın en iyi dört oyuncusundan ikisi haline geldi. Artık hocanın radikal kararlar verme zamanı geldi, geçiyor. Madem yarıştan kopacağız en azından gençlerle yapalım bunu. Şu saatten sonra hazır olsun olmasın önemli değil.

    Belhanda'ya çok saydırıyoruz ama biraz daha sessiz sakin diye Feghouli'ye hiç laf görmüyorum çevremde. Aynı derecede laubali oyun, defansa yardım etmeme, kendi çevresinde dönüp atak öldürme. Adem rakip ceza sahasından koşup kendi ceza sahasının önüne gelip atak kesip faul aldı. Feghouli bey ise belki bir iki defa Mariano'ya yardıma geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edeceğiz de, yapacak bir şey yok. Feghouli de eleştiriyi hak ediyor ama herkesin aklında o toparlar düşüncesi var.

      Sil
    2. Feghouli toparlasa dahi bu takımda yeri olduğunu düşünmüyorum.Yeter artık her sezon aynı terane.İlk yarı ortada yok, ikinci yarı top oynayıp yıllık 5 milyon euro al. Oh ne ala memleket.Ne teklif gelirse yollanması gerekiyor Aralık oldu hâlâ beyefendi toparlayacak diye konuşuyoruz

      Sil
  10. Genç isimsiz scout işi yabancılar alınmalı tabu Marcao karakterinde olmamalı Marcao bu mantaliteyle zor gelişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da araştırılmalı tabii de hep kumar bu işler.

      Sil
  11. Her şey bizim elimizdeydi çünkü erken gol bulduk ama buna rağmen tempoyu biz ayarlayamadık. Burda tüm suç Feghouli, Belhanda ve Seri'nin. İndirin topu yere, ayağa pas yapın, düşürün tempoyu.Zaten takımda dinamik oyuncu sayısı az ve skor avantajı da varken çek rakibi üstüne ve arkada oluşacak boşluklar sayesinde de farkı aç.Bu kadar basit yani bunu da yapamıyorsak golü son dakikada yememizin pek önemi kalmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Tempoyu belirlemesi, pas yapması gereken isimler onlar ama kontrolü elde tutamadılar. Ben yine de Seri'yi fena bulmadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir