1 Kasım 2019 Cuma

Galatasaray 2-0 Rizespor, belli ki hocanın amansız pas futbolu değişmeyecek


İlk 18 dakikada 2-0'ı bulmasak başka şeyler konuşabilirdik. 18 dakikada 2-0 da net pozisyonlarla gelmedi. Baskılı başladık, biraz olsun hızlı oynamaya çalıştık derken sağ ve soldan 2 ortayla rakibin hataları gol oldu. 2-0 da Galatasaray adına "maçı kazandık" skoru değil, geçtiğimiz haftalardan iyi biliyoruz. Yine de duruyor Galatasaray, hücum yapmak istemiyor. Değerlendirmek isteyene açık alan olmasına rağmen.

Lemina ve Ömer Bayram harici kimse hareketli değil ki. Gollerin geldiği dakikalarda biraz da Babel iyiydi derim. 2-0 sonrası da çok fazla boş koşusu var, sonrası ise yok. 2. yarıya bakınca da takımı yavaşlatan 1 numaralı isim deriz. İstikrar yok yani. Lemina, Ömer Bayram ve Andone gibi mücadele eden isimleri konuşsak da hücumda herhangi bir organizasyondan söz edemeyiz.

Rizespor'a pozisyon vermedik diye bir yorumu kabul etmem. Sen de bir şey oynamadın, futbol bu değil. Belli ki hocanın asla vazgeçmeyeceği bir amansız pas futbolu var ve 4-3-3'den de ödün vermeyecek. Sorun futbolculardan bağımsız, rotasyon yapmak biraz olsun mücadeleyi yükseltir. Futbol olarak ise şu kötü görüntüyü konuşmaya devam ederiz. Rizespor karşısında izlediğimiz de bu, biraz olsun mücadele ama kötü futbol. 

Şut atmıyoruz, çok basit bir yorum yapayım. Galatasaray'ın 80. dakikaya kadar "net bir pozisyonu" yok. Topa sahipler, amansız ve ağır bir pas trafiği. Bu sefer basit top kayıpları da yapmayınca rakibe pozisyon vermediler ama rakip de kötü durumda. Hücumdaki hareketli tek isim Emre Mor desek, onun da düzenle pek bir alakası yok. 2 tane iyi korner attı ama, net pozisyonlardı.

80. dakikadan sonra ise oyuna Adem Büyük ve Jimmy Durmaz girince hareketli bir Galatasaray izlemeye başlıyoruz. O vakit pozisyonlar gelmeye başladı ve şut atar olduk. Hücuma hem hız, hem de hareket kattılar. Genele baktığımızda da Galatasaray'da en çok hakkı yenen 2 isim olduklarını söyleyebilirim. Mesela Adem Büyük'ün Galatasaray formasıyla henüz kötü maçı yok. Rizespor karşısında neden Babel de Adem Büyük değil?

Ortada gelişecek bir futbol yok. Hoca da bu gelişmeyecek futbolda ısrar etmeye devam edecek gibi. Yine aynı yere geldik, her hafta konuştuğumuz gibi. Eminim ki Real Madrid karşısında da klasik düzene geri döneceğiz. Sonra ligde yine rotasyon gelir ama futbola yönelik bir gelişim olmadığı için aynı şeyleri konuşuruz.

26 yorum:

  1. Rizeyi 2-0 yendik diye her şey güllük gülistanlık oldu diye bir şey düşünülmez umarım camiada...
    Oyun hiç iyi değildi... Ömer Bayram ve Lemina hariç tempo yapan yine yok. Seri kendisine sadece oyun kurma işi kalınca başarılı gibi durdu. Andone'nin mücadelesini ve azmini de ayakta alkışlarim.
    Oyuna sonradan Jimmy girdi nasıl hareketlendigini gördük hucumun.Orta saha iyi olduğu için bugün Taylan'i sormuyorum. Ama Babel niye biraz dinlenmiyor? Nagatamo niye bu maça da 11 başladı anlamak imkansız. Nagatamo bugün iyiydi gibi yorumlar gelebilir ama hücumda ne kadar vardı diye sorarim bu yorumları yapanlara...
    Fatih Hoca bir seylerden vazgeçmek zorunda yoksa takım hiç umut vadetmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun yok, gelişeceğini de hiç düşünmüyorum.

      Sil
  2. hakkaten artık ne demeliyiz, ne düşünmeliyiz bilemiyorum. neden böyle, bu inat niye, gibi bir sürü soru var aklımızda. Demiş ki biz dahil oyuncuların geçmişine para ödüyoruz. Ödeme kardeşim, neden ödüyorsun silah mı dayadılar başımıza? Şampiyonlar liginde başarı hemen gelir mi? sen ki bir takım inşa etmenin bugünden yarına olamayacak bir şey olduğunu bilmez misin? Milletin oynatmadığı, ıskartaya çıkardığı adamlara, üstelik böylesi bir ekonomik ortamda, FFP kıskacında neden bu paralar ödendi? Transfer stratejisi marcao, lyundama tarzı adamlar almak olmuşken, neden yine yüksek maaşlı yaşlı oyunculara dönüldü? bu işin transfer tarafı. Bir de sahadaki inat var. 4-3-3 inadı, manasız bitmeyen paslar vs. ben artık takımın herhangi bir idman yapmadığını, idmanlarda herhangi bir taktik set şablon çalışmadığına eminim. Garip bir boşvermişlik veya kabullenmişlik var. Allah kitap aşkına neler döndüğünü biri bize anlatacak mı yoksa bize deli muamelesi yapılmaya devam mı edilecek?
    şeffaflık bir ülkede kaybolunca işte böyle her yerde kayboluyor. Sebep: Hoca formsuz. Bu mudur yani? Fatih hoca çok formsuz. Bu kadar mı? sezon başından beri yaşadığımız bu anlamsız, absürd saçmalıkların sebebi bu mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca orada kendi öz eleştirisini yaptı ama maalesef giden Galatasaray'ın yaz ayı oldu.

      Sil
  3. Andone ne yapar bilmiyorum ama ne yapamaz onu biliyorum ; gol atamaz...
    ikinci yarı galiba sol kornerden gelen topu kalecinin üzerine bıraktı. halbuki iyi kafa vuruşu yapabilen bi oyuncu olsa arka direğe doğru çok rahat bırakır o topu. net gol olması gereken bi pozisyon. zaten zor pozisyona giriyoruz, bare bulduğumuzu atalım. yoksa maçı koparamiyoruz işte rakip maça hep ortak kalıyor. falcao'nun yokluğundan çok andone'nin varlığı bana endişe ettiriyor. r.madrid maçı %100 net iki fırsat harcadı. bjk maçı iyi pozisyonda topu tribüne vurdu. bugün o basit kafa vuruşunu yapamadi. şu pozisyonlarin gol olduğunu düşünsenize, hele ki r.madrid maçı... boşuna dememişler atanin ve tutanın iyi olacak. andone iyi mücadele koşma pres vs var eyvallah da santrafor önce gol atacak abi. bence babel oraya çekilmeli. kayseri deplasmani ikinci yarı orada çok iyiydi babel. ya da adem olabilir oraya. yoksa böyle kısır bi şekilde devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler diyorum ben de :) Andone'ye takılmışsın, bu yorumu 1-2 kez daha yaptın ama net bir kaliteden bahsediyoruz.

      Sil
    2. Rakip takımdan fanatik birine Andone yi anlat desen böyle anlatır sanırım. Gören de 4 5 gollük pozisyonu harcadı boş kaleyi dışarıya vurdu falan sanır. Hücum dan bu kadar uzaksan kim gelirse gelsin bişi değişmez.

      Sil
    3. Andone de bu uzak oyunda iş yapabilen bir isim, hareketliliği ile.

      Sil
  4. hoca oyuncu inadından 10 haftada vazgeçti. formasyon değişikliği için de bi 10 hafta daha bekleriz heralde. treni kaçirmasak bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine aynı oyunculara dönebilir, bekliyorum ben bunu. O konuda da bir şey değişmedi bence.

      Sil
    2. Cl öncesi bu rotasyona giriyordu zaten haftaya eski düzeni görmek beni de şaşırtmaz.

      Sil
  5. belki ilk defa topu muslera ya atarak oynamadık. iyimi oynadık hayır,trübünde bir tedirginlik varmıydı hayır çünkü rize takımı oyunun hiçbir yanını oynayabilecek durumda degil sevindirici olan hızlı oynamamız gerektigini artık anlamış olmamız bu akşam bu konuda ciddi sayılacak gelişme vardı ama yeterli olması ve sonuç alabilme için biraz daha önde çogalmak gerekecek benim trübünden gördügüm lemina çok çok iyi oynadı iki yönüde neredeyse hatasız bitirdi özellikle piyango ikramiyesi ömer bayram ve seri de katkı verdiler maç boyunca orta saha hep ellerinde idi evet rakip gerçekten kötüydü ama bu üç oyuncununda bunda katkısı büyüktü , sorun ön bölgede aşikar iki kanat ve iki bek ne zaman istenileni yapabilecek o zaman andone hele birde yanında hep ümit ettigimiz ikinci bir adam olursa o zaman daha degerli olacak bu çabalar ancak burda çözüm bulamaz ve gelişemezsek o zaman beyhude olur..hoca inatlaşmadan sadece adaletle hakedene formayı verip kendi ve ekibide forma girerse tüm olumsuzlukları aşma ocakta bir kaç dokunuşla özledigimiz bekledigimiz oyuna takıma kavuşabiliriz diye hep birlikte umut edelim inanalım. herşeye ragmen tutunma maçları bunlar gaziantep ve ara dönüşü başakşehir maçlarını kazanırsak öz güven tazeler sonuna kadar varız diyebiliriz dosta düşmana ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka değişen bir şeyler var ama hücumda organizasyon ve çoğalma gibi sorunlara hala çare bulunabilmiş değil.

      Sil
  6. Oyun anlayışı ve pozisyon kıtlığı bir yana, ilk yarida gollerin geldiği dakikalar da dahil, Jimmy Adem ikilisi(özellikle Adem) oyuna girene kadar yine aynı aciz futbola rağmen, maçtan sonra yapılan aciklamalar çok enteresan. Şu maçın, Ligdeki diğer oynadigimiz 9 maçtan tek farkı, Ömer Şener ve leminanin bir nebze olsun takıma kattığı tempodur. Onun dışında ne baskı ne pozisyon ne akıcılık ne organizasyon yine hiç biri yoktu ki. Bu neyin kafasidir. Florya da ne yiyip içiyorlar ben anlamadım arkadaş anlayan varsa beri gelsin. Hoca ya cok yaşlandı ya da çok yanlış yönlendiriliyor. Analiz ekibinin bu yönlendirme de ciddi payı oldugunu dusunuyorum. Futbolu kağıt üzerindeki gibi oynamaya çalışıyoruz sanki ve bazı ezberleri bozamiyoruz. Çok ilginç bir durum ya. Biz Galatasaray'ız ya evimde rizeyle oynuyorum nedir bu sacma sapan formasyonlar pas pas pas pas utanir insan ya ben utaniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuna biraz hız ve mücadele katınca görüntü değişiyor. Bu yüzden de kalite olarak düşük gördüğümüz isimler dahi fark yaratıyor.

      Sil
  7. Hücum yine yok, sıfır organizasyon. Yerleşim iyi, savunma fena değil ama iç sahada istenen görüntü de bu değil.

    YanıtlaSil
  8. bi rüzgar esti 2 gol attık ve kazandık. sadece 3 puan. bunun dışında rezil kepaze futbol aynen devam etti. 4-4-2'ye dönmediğimiz sürece de devam edecek.

    lemina seri nzonzi ömer olmalı 4lü orta saha. ileri ikiliyi falcao babel adem andone arasında o hafta hangi ikisi formdaysa onlar oynasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün ben de bunu düşündüm. Solda Ömer Bayram, sağda da Lemina orta saha özelliği gösterir, tempoyu oluştururlar.

      Sil
  9. şener'in sakatlığı üzdü. mariano izlemek kabus gibi.
    luyindama ocak ayında mutlaka iyi bir teklif alacak.
    marcao'nun kesik yemesi büyük mutluluk verdi.
    emre mor futbolu bilmiyor. + lise öğrencisi gibi fiziği.

    falcao demeci ile gündem yine değişti. kötü futbolu konuşan yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama konusunda keşke CL'de iyi iş yapıyor olsaydık, o zaman piyasası x2 denilecekti.

      Sil
  10. Mariano, Belhanda, Feghouli ve Nzonzi demek sıkıntı, Marcao cezalı idi çünkü. Mükemmel rotasyon ya gerçekten.

    Babel sahada. Ayağına gelen ilk 7 topun 5'i ya isabetsiz ya da rakibe kaptırdı.

    Pas futbolu demişsin ama benim anlamadığım şu; sabaha kadar yan pas yap dur kendi sahanda ya da ikinci bölgede, rakip iki pas ile kalene geliyor ya. Bunun nesi pas futbolu? Olsa olsa futbolu pas geçelim oyunu olur bizim oynadığımız oyunun adı.


    35inci dakikadan sonra gözlerim kapandı, uykum yokken içim geçmiş, devre arası reklamlarında uyandım.


    Ben Fatih Terim'in bizi bu durumdan çıkaracağını filan düşünmüyorum, koskoca Galatasaray'ı da "başkası gelse ne yapacak ki?" mantığı ile ve geçmişindeki başarıların hatırına göz göre göre şu oyuna mahkum etmek gerçekten bana artık zavallıca geliyor. Fatih Terim ölünce futbol şubesini kapatalım oldu olacak. Kimse koca bir kulüpten büyük değil.


    Bir de bir şey sormak istiyorum, sence ligin ilk yarısını kaç puan ile kapatacağız? :)


    selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonun ilk yarısında olacak gibi duruyoruz ama bu sefer rakip dişli, Fenerbahçe'nin durumu Başakşehir'e benzemez.

      Sil
  11. bence terim "ligi bir şekilde yakalarım" diyor ama bu kadar kötü oyunun bahanesi bu olamaz. denemeleri bırakıp 4-4-2'ye geçme vaktidir.

    ayrıca fener, başakşehir'e benzemez.

    YanıtlaSil
  12. Skoru erken bulunca pek kasmadılar bence ama daha iyisi olmalıydı.Yakaladın mı at işte daha geçen gün Leicester'ı konuştuk adamlar takır takır attı veya bu hafta Leipzig.2 0 sonrası kimse sana full atak yap demiyor da oyunu bu kadar rölantiye almak da maçı sahada ve tv başında takip edenlere karşı yapılmış büyük bir ayıp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durma işini çözemiyoruz, maalesef durduğumuzda da durduramıyoruz. Bu maç farklıydı tabii..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir