30 Kasım 2019 Cumartesi

Galatasaray'a dönme ve hikayeyi tamamlama izlenimi yaratıyor


Asya Şampiyonlar Ligi'nin gol kralı ve en değerli futbolcusu. Suudi Arabistan'da da buradaki çizgisi devam etmekte. Kariyer sezonu Galatasaray olsa da Suudi Arabistan'da "parayı aldım, yatayım" düşüncesi hiç oluşmadı. 2 sezonda müthiş istatistikleri var ve görünen o ki Suudi Arabistan'daki misyonunu tamamladı.

Gomis'in mesajlarına bakarak bunu yazıyorum. Geri dönme ve hikayeyi tamamlama izlenimi yaratıyor. Döner mi, düşünülür mü bilmem de olmaz olmaz diye de bir şey yok. Doğaçlama hareket etmeyi ve anı yaşamayı seven Galatasaray'dan beklerim. Forvet arayışı olacak çünkü. Ben o işi Diagne'ye yorsam da Gomis gibi garanti isme de yönelebilirler.

Bu noktada da "futbolcuların geçmişine yatırım yapmayacağız" düşüncesi taca çıkar. Ffp şartlarında bonservissiz her ismi değersiz görüyorlar. Satış gerekir, o satışlarla da geleceği olan, potansiyelli isimler alınmalıdır. Satış olmaması halinde de yine kiralık ve bonservisi olmayan isimler konuşulur. Gomis eğer Al Hilal'den bonservissiz çıkarsa da gündeme girer.

Sözleşmesinin bitmesine 6 ay görünüyor ama kulüp taraflı 1 yıl opsiyon olduğu da yazılmış. Gomis'in insafına bakar burada iş, ayrılmak isterse 0 bonservise ayrılır. Bana da ayrılmak istiyor gibi geliyor. Avrupa'ya dönecektir ve ilk tercihi Galatasaray olur. Bugün dahi İstanbul'dan çıkmayan, ülkesinden çok burada yaşayan bir futbolcu.

Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'ta yaptıkları akıllarda. Geçen sezonun Ocak ayında geldiğinde neredeyse tek başına şampiyonluk yarışı verdi. Bu sezon da takımın olmazsa olmazı ve seyir değiştiren bir isim. Gomis'i de bu şekilde garanti bir isim gibi görünüyorum. Geri dönmüş olsa şampiyonluk yarışında kartlar yeniden dağıtılabilir.

Falcao durumu var tabii. Onun da Ocak ayında dönmesini bekliyoruz, en azından umuyoruz. Gomis de dönse, Falcao'yla birlikte nasıl oynanabilir bilmiyorum. Onyekuru da dönmüşken 4-3-3'e dönüş var gibi, yani tek forvete yer var. 4-4-2 oynanması halinde ise Falcao / Gomis ikilisini taşımak için çok çalışkan ve mücadele edecek bir orta saha gerekir.

Fatih Hoca'nın da Gomis'e bakış açısı mühim. Galatasaray'da o kadar da çok tuttuğunu sanmıyorum. 29 gole rağmen bunu yazıyorum. Zam olayı da var ki orada kulüp ve hocanın düşüncesi haklıydı. Performans noktasında ise Gomis'in hakkı ödenmez. Son dönemde böyle bir garanti forvetimiz hiç olmamıştı.

8 yorum:

  1. o dönem zam istediği doğru ise, hayatta almam böyle birini.

    YanıtlaSil
  2. Müthiş sempatik taraftarı kendine aşık eden bir adamdı nasıl kaçtı elden halen daha anlayamıyorum... Kazandırdığı bonservisten çok daha fazlasını kaybettik gidişi yüzünden

    YanıtlaSil
  3. Abi hem Falcao hem Gomis hicte hareketsiz pivot oyunu oynamiyor. Gomis hareketliydi. Falcao da øyle. Bircogumuz hep yanlis dusunceye kapiliyoruz. Negredo bile hareketliydi. Bu beni cok sasirtmisti. Hizli demiyorum. Ama harektli isimler. Diagne hic ama hic harektli degildi. Babel de hic harektli degil. Gomis ve Falcao ayni anda oynar. Ikisininde TOP kapmaya calistiklarina Bircok kez sahit oldum. Diagne ve Babel'de nerdeyse hic. Premier Leaugede saha disinda gørusuyorlardi. Uyum sorunu yasamazlar. Onyekuru sol tarafa gecer. Onyekuru defansa gelip yardim ediyordu. Bircok kisi elestrirken bencil oynuyor diye ben burda savunuyordum nagatomo'ya hep yardim ediyor diye. 3-5-2 illaki sol tarafa sol bek oynayacak diye bir sart yok. Onyekuru orda oynar. Zaten Ømer Bayram gibi sol ic orta saha var. Onyekuru'nun cok ileride oldugu anlarda arkasini kapatir. Eger Gomis 6 ay+ 1 yil opisyonlu ve bonservisiz gelirse tamam derim. Diagne'ye tercih ederim. Diagne sezonu Brugge'de tamamlar gibi geliyor. Adamin zaten maasini biz veriyoruz cunku. Andone yerine Gomis olur. Andone de zaten kiralik. Ve alacak paramiz da yok en az øbur yaza kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketsiz diye eleştiriliyorlar ama mücadele içerisinde varlar. Özellikle Gomis'in hakkı bu anlamda çok yendi.

      Sil
  4. O istiyor da eğer hoca da gelsin derse bu sefer de biz "Madem bu adam gittikten sonra geri gelecekti o zaman neden satıldığı zaman uzlaşma yoluna gitmediniz" deriz haklı olarak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir