9 Kasım 2019 Cumartesi

Gaziantep FK 0-2 Galatasaray, 3-5-2 ve doğru yerleşim


3-5-2 doğru yerleşim, sahada mücadele eden futbolcular ve doğal olarak futbola benzeyen bir oyun oynadık. Sezonun açık ara en iyi futbolu diyebiliriz. 2. yarıda her ne kadar yavaşladıysak da kontrol vardı, rakibe pozisyon vermedik ve açık alanı kovaladık. Amansız şekilde pas yapayım ya da topa sahip olayım düşüncesinden sıyrılıp daha dikine oynamayı hedefleyince sonuç aldık.

Fatih Hoca'nın "değişim" mesajı nihayetinde gerçekleşti. Acı olan da herkesin gördüğü bu durumu hocanın ısrarla görmemesi ya da hatasında ısrar etmesi diyelim. Olmayacak ve gelişim göstermeyecek bir futbol diyorduk. En azından 3-5-2 ile doğru yerleşmiş oldun ve PSG / Real Madrid iç saha maçlarında bu formasyonla oynamana rağmen ligde yüzüne bakmadın.

Gaziantep FK her ne kadar son haftalarda sallansa da ligin iyi takımlarından. Büyük takımlara da sorun çıkartabilen bir takım. Çok hızlı hücumcuları var ve açık alanı iyi kullanıyorlar. 3-5-2 dizilimi bu maç özelinde sürpriz oldu. Topu da rakibe verdik, amansız bir pas yapma düşüncesine girmedik ve rahatlıkla pozisyona girebilen bir Galatasaray izledik.

Formasyon değişiminin bazı futbolcuları da yükseltebileceğini söylemiştik. Mariano bu maçta da iyi değildi ama en azından arkası toparlanınca hatalar çok ön plana çıkmadı. Solda Emre Taşdemir'in etkisi ve ısrarla çizgiyi kullanması hücuma ne denli artı sağladı gördük. Orta sahada Lemina / Ömer Bayram ikilisinden zaten ödün veremezsin, önde de Adem Büyük'ü kullanınca hareket sağlıyorsun. Babel'i de direkt önde kullanmak önemli, en azından oyun aklı sana artı sağlıyor.

Emre Taşdemir'in asistinde Feghouli'nin attığı gol organizasyon dahilinde geldi. Şu olay bile bu sezon için bizim adımıza ilk olabilir. 4-3-3 içinde çok hareketsiz kalıyorduk, 3-5-2 ise daha doğru yerleşmemizi sağlıyor. 4-3-3 içinde orta saha oyuncuları da üst üste biniyordu, 3-5-2'de ise oyunu geniş alana yaymayı başarıyoruz. Israr edelim bu düzende, gelişim sağlayabilir.

Ahmet Çalık'ı da ayrı olarak konuşuruz. Ligde oynadığı 2 maçta da hatasızdı. Özellikle de bu maçta, stoperlerin arasındaki farklığı Luyindama / Marcao ikilisini yükseltti. Luyindama'nın öne çıkışı da göze batmıyor böylelikle, Marcao da zaten özelliği itibarıyla hücumu destekleyebilecek bir isim. Beklerin de arkasını rahatlıkla topluyoruz böylelikle.

33 yorum:

  1. lemina sağlıklı olursa bu ligin çok üstünde. ndiaye ile kıyaslanmaz bile.
    nagatomo en son ne zaman böyle asist yaptı hatırlamıyorum. bravo emre taşdemir.
    feghouli hücumda üstüne düşeni yaptı. ama savunmada en yalancı koşuyu bile yapmıyor :)
    babel önü bomboşken bile el freni olmayı başarıyor. gerçekten tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'yı kimseyle kıyaslamam. Hem 6 hem 8, inanılmaz etkili. Tempo, teknik, yaratıcılık, dikine oyun, hepsi var.

      Sil
  2. yaşı genç. kaybedilmiş bir şey yok. tek yapması gereken savunmada sağlam durmak. top gelince de basitçe takım arkadaşına vermek. şahsen ahmet çalık'a güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenilir bir alternatif olabilmesi dahi kendisi adına büyük artı sağlar.

      Sil
  3. üçlü savunma oynuyorsanız bekleriniz bol git gel yapabilecek,dayanıklı oyuncular olmalı,eğer şener veya linnes olsaydı bu 3-5-2 çok çok daha iyi oynanabilirdi, yeri gelir nzonzi üçlünün ortasına geçer veya yuto üçlüde oynayabilir hepsi ideal yani yeter ki tutmayan sistemlerde ısrar etmesin,feg döndü gibi birşey artık,babel ikili forvet de çok çok daha iyi,adem iyi mücadele etti,ömer,lemina emre taşdemir ahmet hepsi oldukça iyiydi,real maçında şu kadroyla çıksaydık 3 bile yemezdik bence neyse artık inşallah bu sistemde devam ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an idare edeceğiz orada, sonra transfer konuşacağız. Sağda iyi rotasyon var, sola ise mutlaka bir isim lazım derim.

      Sil
  4. Ben FT yerinde olsam Soso,Mariano,Nagatomo,Belhanda'yı budarım devre arası hatta bunlara Babel'i de eklerim olmadı sezon sonu yollarım Babel'i hepsi kaliteli topçu buna laf yok ama fiziksel güç olmadan da olmuyor ŞL'de ayrıca sene sonu Nzonzi(?),Lemina ve Seri'yi de kiralarım üçü de kalite topçu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi yaza kadar tutarım, merkezdeki yaratıcılığı mühim olacak bence.

      Sil
    2. bence de yaza kadar kalmalı. ocak ayında gitmesi gerekenler

      - mutlaka belhanda. umarım oynamıyor diye piyasası düşmez
      - mariano. alacaklarına karşılık serbest kalacaktır
      - nagatomo. alacaklarına karşılık serbest kalacaktır
      - luyindama. mutlaka 15-16 milyon euro teklif alacaktır. bana göre teklif geldi mi satacaksın. allah korusun sakatlanabilir.

      Sil
    3. Ben hepsini yollarım Soso 30 oldu temposu da yetmiyor artık gitmesinin vakti geldi.

      Sil
    4. Feghouli geç form tutuyor. Merkezde tabela yapacak bir isim lazım, bu açıdan yaza kadar tutarım onu.

      Sil
  5. Ilk 11'i gørdugumde mutlu oldum Babel yok diye. O mutluluk 10 dakika surdu. Ama sonra baktim, adam forvet'de iyi oynuyor. Babel artik forvet olarak gørulmeli. Taraftar tarafindan tepki gørmeside bence ise yaradi, ve yedek baslamasi. daha istekli oynadi bugun.bakti Fatih hoca ondan da vazgecebilirmis. Hic bir oyuncuyu devamli ilk 11 oynatip vazgecilmez hisettirmeyecksin. Istikrar ønemli ama formda degilse yedek kulube gørulmeli.

    Ømer Bayram ve Lemina ideal ikili olmali. Feghouli sorumluluk aldi. Adem iyi mucadele etti. Ahmet Calik'da hatasiz.
    Emre Tasdemir deki potansiyeli hepimiz biliyoruz. daha fazla oynamali. yerli sol bek kalmadi, bu adami Umut Meras ve Hasan Ali'nin ønunde gøruyorum en formda haliyle.

    Ben birde abi Marcao'nun cok kolay adam kacirdigini dusunuyorum, pozisyon hatasi da cok. Ben Nzonzi'nin onun yerine degerlendirilmeli diye dusunuyorum. Ortasahamizi kaliteli buluyorum simdiki haliyle.Bøylece stoper bølgesindede kaliteyi artirmis oluruz. Denenmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel yine forvette fena değildi. Oynaması gereken yer orası. En azından tekniğiyle ön plana çıkabiliyor.

      Sil
  6. geçmiş başarılarına degil o an hakkedene forma verildiginde, o formayı alan vermemek için mücadele ortaya koydugunda. bizler adaletli forma dagıtıldıgına inandıgımızda, sahada olanlar yeteneklerini inkar etmeyerek mücadele ettiginde, yardımlaştıgında aklını ruhunu takım oyununa verdiginde bizim adımıza her şey güzel olacak.. bu akşam neler yapabilecegimizi, nasıl yapmamız gerektigini gördük en büyük kazancımız buydu bence maçın içinde kanatlar ileri geri iyi yardımlaştı rakip bir kafa topu birde araya atılan top hariç tehlikeli olamadı sanırım sahalarında ilk kez gol atamadılar..lemina bir kez daha özel oyuncu oldugunu gösterdi adem, ömer, ahmet, taşdemir ve digerleride zinciri tamamladılar tabiki bizim için bir büyük kazanç feguli sadece gol atması degil oyun iştahı tekrar geriye dönen enerjisi ileride işimize çok yarayacak . 2 gün önceki travmayı böyle iyi sayabilecegimiz bir oyun ve skorla atlatmak çok ama çok degerliydi sagolun çoçuklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru formasyon ve mücadele edecek isimlerle görüntü ister istemez iyiye doğru yöneliyor.

      Sil
  7. Emre Taşdemir'in asisti harikaydı. Şu oyunu gördükten sonra Nagatamo daha iyi ne yaptı da bugüne kadar oynadı diye soruyor insan.
    Mariano'yu da sağ bekten çekip yerine Nagatamo'yu koyabiliriz. Mariano yine iyi değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ayaklı olması dahi artı, çizgiye inebiliyorsun.

      Sil
  8. Abi Feghouli konusunda ne düşünüyorsun sence devre arası gönderilmeli mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaza düşünüyorum, Ocak ayında göndermem. Merkezde tabela yapacak bir isim gerekiyor çünkü.

      Sil
  9. ASLINDA İLLA ÜÇLÜ OYNAMAK GEREKMİYOR ÖNEMLİ OLAN MERKEZ AĞIRLIKLI BİR OYUN OYNAMAK ÇÜNKÜ ELİNDE GARRY,ONYEKURU TARZI KANAT YOK,BABEL BİR SANTRFOR,FEG BİR 8-10 NUMARA,4-3-1-2 İLE 4-3-3 ARASINDA ÇOK FARK VAR MESELA,BABEL FEG GİBİ OYUNCULAR BİRBİRİNE YAKIN OYNAMALI,EĞER ISRAR EDERSE HOCA BU SİSTEMDE BU ADAMLARIN EZBERİ DE OLUŞUR GÖZÜ KAPALI GOL ATTIRIRLAR BİRBİRLERİNE,FALCAO DA DÖNDÜĞÜ ZAMAN BABEL-FALCAO-FEG MUAZZAM BİR ÜÇLÜ OLABİLİR AMA 1-2 ŞEKLİNDE DİZERSEN,BABEL VE FEG ARTIK KANAT DEĞİLLER, GİT GEL YAPAMAZLAR, ARTIK DAR ALANDA OYNAMALARI GEREKİYOR BU MAÇTA OLDUĞU GİBİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 iyidir şu aşamada :)

      Sil
    2. Rize maçı mesela üçlü savunma yoktu,seri Ömer lemina üçlüsü oldukça iyiydi yani mesele kanatsiz oynamak

      Sil
    3. Rize maçı kötü futbol vardı. Yani mesele 3-5-2 oynamak.

      Sil
  10. hep dediğimiz şey buydu işte. mesele transfer ve her sene sil baştan yapmak değil. mesele eldeki kadro ve ona uygun bir oyun bulabilmek. Ama hangi sistemle, hangi taktikler, hangi dizilişle oynarsan oyna sahada koşmadan, mücadele etmeden, savaşmadan hiçbir şey kazanılmayacağını da unutmamak lazım. Eğer gücün, kuvvetin, dayanıklılığın varsa doğru taktik ve dizilişle dünya üzerinde yenemeyeceğin takım da yoktur.
    Futbolda ve bence tüm takım sporlarında o sebeple teknik direktörün önemini her zaman birinci sıraya koyarım. Bir takım için teknik direktör her şeydir. Messi gibi bir ikona sahip olmasına rağmen, messi dışında da inanılmaz oyuncuları olmasına rağmen yıllardır Arjantin'in başarılı olmamasının sebebi de bir teknik adam bulamamasıdır.
    Fatih hoca geçen sene ilk yarıda da benzer bir buhrana düşmüştü. kayıplar, cezalar, kötü futbol, şampiyonlar liginde başarısız sonuölar vs. derken ikinci yarıda o buhrandan çıkmayı başardı. şimdi de yine yüzü mutsuz, mutlaka arka planda bizim bilmediğimiz bazı sıkıntılar vardır. Ama ne zaman yoktu ki? hangi takımda yoktur? içerden dışardan yapılanları hepimiz görüyoruz. biliyoruz. ama sonuçta zafere giden yolda ben hep bahanedir, zafere giden yolda hatta bu engeller bilakis kamçıdır. avrupada bir sezonu daha kaybettik ama fatih hoca bence bu yaşında önemli bir ders aldı. Belki de 20 sene öncesinde öğrenip sonra unuttuğu bir dersi hatırladı diyelim. Avrupa'da başarı bir günde olmuyor. hormonlu maaşlı, yaşlı, modası geçmiş, kendi takımlarında ıskartaya çıkmış, formsuz, sakat, bir zamanların yıldız oyuncularının toparlanması ile gelmiyor. Hoca acele etti. Hata ettiğini anladı. Sabırla takım kurması lazım. Genç, diri, aç, enerjik, tempolu oyuncuları yavaş yavaş toplaması lazım. Daha önce yaptı yine yapabilir. o sebeple içerde her zaman şampiyon olup şampiyonlar ligini forse etmeye devam etmeliyiz.
    3-5-2, 4-4-2 doğru taktiktir. Pas futbolu denen garabet deli saçmasıdır. aykut kocaman gibi teknik adamlıktan men edilmesi gereken kişilerin işidir. futbola yapılan ihanettir. seyirciyi futboldan kaçırır. kanunen yasaklanması gerekir. Futbolda gençlik, dinamizm, enerji, tempo, fizik, hız, güç yoksa helak olmaya mahkumsunuzdur. Bunlar mutlak gerçekler. kadroda 28 kişi var. bu takım her şeyi oynar. yeter ki oynatmasını bilelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde de iyi bir kadro var. Bu kadroya uygun birçok oyun oynanabilir, ısrarla altını çiziyorum ben de.

      Sil
  11. daha önceden bas bas bağırıyordum 3-5-2 diye.

    ideal kadro şu olmalı sezon sonuna dek:

    muslera

    marcao-zonzi-luyi

    seri

    ömer-lemina-feg-mariano

    adem-babel

    ömer sol kanatta denenebilir. açıkçası merkezde çok da verimli değil. onun yerine lemina çok daha iyi oynar. seri ise savunmanın önüne top çıkarma görevini üstlenebilir.

    devre arası belhanda-feg-mariano gitmeli. belhanda ve fegten gelecek paralyla yerli kuralını da düşünüp ne yapıp edip irfan canı almalıyız. mariano yerine zaten linnes kesin. nagatomo ise yedek savunma 3lüsü için sezon sonuna dek idare eder. sol kanat ömer-emre gayet iyidir. ortasahada da seri-lemina-irfancan as kadrosunun yedekleri jimmy-taylan-selçuk-atalay gayet idare eder. zonzi de zaten oraların adamı. özellikle jimmy'den o yaratıcı merkez ortasaha rolü olarak faydalanılabilir. atalayınsa zamanı gelmiştir.forvet hattı içinse andonenin gittiğini varsayarsak, imkan bulduğumuzda falcaoyu da gönderebilirksek; adem ve babel dışında adam kalmıyor. o yüzden emre mor'u da hücumda ikinci forvet gibi düşünüyorum. hatta emre akbaba da oraya yazılabilir. falcao ve andone gidişi sonrası ben para olmadığı için diagne'nin geri dönüşüne onay veririm. ben diagne'dan hala umutluyum zira.

    böyle olursa maaştan epey tasarruf edilir ve fazla da para harcamadan hem gelecek finansal sıkıntılara hem de yerli kuralına hazır olmuş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrfan Can'ı nasıl ve hangi parayla alıyorsun :) Buradan sonraki durağı Avrupa olur. İyi geldin ama orada ipi kaçırdın. Bazı hayaller gerçek olur zannediyorsunuz ama olmaz.

      Sil
    2. belhanda ve feghouliyi sat irfanı al. 15 milyon avro isteyecek halleri yoktur.

      Sil
    3. İkisini sat ve sadece İrfan'ı mı al. 10 milyondan az istemeyeceklerine emin olabilirsin, böyle bir lüksün yok :) Olmamalı daha doğru. Şimdi Diagne diyeceksin, eminim.

      Sil
    4. çok basit matematik: belhanda+feghouli=min 12 milyon irfan da velev ki 12 olsun alıyorsun işte.

      yarın yabancı sınırı kapıya dayanınca görürüz halimizi buna mecburuz.

      Sil
    5. Skandal yorum. 2 isim satıp 1 isim alıyorsun, üstelik o paraya :) Üret kardeşim, engel değil. Üreteceksin, ucuza bulacaksın. Deniz bitiyor. 12 milyona takım kurulur.

      Sil
  12. Bu futbolcularla sadece üçlü oyun oynanır bunu net olarak öğrenmiş olduk.Başlarda 4 4 2 diyordum ama mevcut beklerle dörtlü savunma yapamaz bu takım.Ayrıca ortadaki dörtlü için uygun oyunculara da sahip değiliz sadece Lemina ve Ömer var.Bunlar birleşince de üçlü oyunların bu futbolcular için en uygun düzen olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Burda önemli olan nokta hocanın bu düzene devam etmesi. Maç kaybetsek dahi bu oyuncular yalnızca bu düzende başarılı olabilir.Ha devre arası gelince dörtlü dizilimler için uygun oyunculara yöneliriz onu zamanı gelince konuşuruz ama dediğim gibi kalan maçlarda bu sistem asla değişmememeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 de oynanır ama 3-5-2'de de gayet sağlam duruyoruz. Bu düzende ısrar etmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir