26 Kasım 2019 Salı

İşin 3-5-2'si falan da kalmadı, 11'i bulmak dahi zor


Club Brugge karşısında ilk 11 çıkarmakta oldukça zorlanacak bir Galatasaray olacak. Sakatlıklar, cezalar ve Uefa listesine bildirilmeyen futbolcularıyla birlikte çok büyük bir kadro sıkıntısı var. Falcao, Andone, Luyindama, Şener Özbayraklı, Babel sakat, Nzonzi, Yunus Akgün cezalı, Emre Taşdemir ve Ahmet Çalık da Uefa listesinde yok.

Fatih Hoca, Babel'le birlikte 14 kişi sayıyoruz diyordu, şu an 13 kişi saymaktayız. 13. adamlar da Selçuk İnan ve Emre Mor işte. İşin 3-5-2'si falan da kalmadı, sahaya çıkabilecek futbolculara en uygun formasyon bulunmak zorunda. O da 4-3-3'e dönüş gibi görünüyor. Sizi bilmem de Club Brugge karşısında hiç umudum yok. Özellikle de rakibin kontraya yatkınlığını düşününce.

Fatih Hoca bir de "Galatasaray reaksiyonu" bekliyorum demiş. Ben ise "Fatih Terim" reaksiyonu bekliyorum, üstelik uzun süredir. Hoca da pek inanmıyor gibi, en azından yüzünden yansıttığı bu. Heyecanı arıyoruz, sahaya odağı. Başakşehir maçı beni adıma hayal kırıklığıydı. Umarım Club Brugge maçı öyle olmaz ve kazanırız. Telafisi olmayacak çünkü.

Muslera
Mariano Donk Marcao Nagatomo
Lemina Seri Belhanda
Feghouli Adem Ö.Bayram

Bu 11 dışında bir kadro görmemiz imkansıza yakın. Emre Mor ve Selçuk İnan kenarda kalıyor ki onların da 11 şansı olduğunu düşünmüyorum. Kağıt üzerinde çok de dengesiz bir kadro değil aslında. Lemina 6 numarada iyi zaten, Seri ve Belhanda da 3'lü orta sahayı iyi tamamlayacak isimler. Seri 6, Lemina 8 de olabilir.

Ömer Bayram da sol önde mücadele unsuru, sizi orada hareketli kılacak isim olabilir. Orta sahayı da tamamlar, Nagatomo'ya da destek verir. Ama işin teknik tarafında zayıf kalacak ki buna da yapacak bir şey yok. Adem Büyük de tek kaldı, o da mücadele tarafında olacaktır ama 11 başladığında hücum katkısı soru işareti olmaya başladı. Orada iş olduğu gibi Feghouli'nin yeteneğine bakıyor.

Savunmada elde kalan 4'lü bu. Donk / Marcao fena bir ikili olmayabilir, özellikle de topla çıkış, geriden oyun kurmak adına. Bekler sorun ve üzerine konuşmaya bile gerek yok. Erencan Yardımcı, Işık Kaan Arslan ve Emin Bayram gibi gençler de kulübede olacak. Bu isimlere bir isim daha eklenecektir. Hamle şansı da pek yok gibi. Eğer sürpriz bir genç katkısı almayacaksak.

9 yorum:

  1. Rakipteki kontracı oyuncuları düşünüyorum. beklerde Mariano ve Nagatomo'ya bakıyorum. Özellik sağ kanatta Mariano'ya destek verilmezse olabilecekler gerçekten çok kötü.
    Belhanda ve Seri'nin ne halde olduğunu da biliyoruz. İkisi de aşırı formsuzlar. Bruj çok koşan, genç ve diri bir takım. Önde yapacakları baskı ve presle bizi hataya zorlayıp kaptıkları toplarla aniden baskın hücum yapmak isteyecekler.
    Belhanda'yı ben orta sahanın bir parçası yerine sol açıkta oynatırdım. çünkü orada yine yapacağı bir pas hatası ile kontra yedirme şansı çok fazla.
    Onun haricinde söyleyecek fazla da bir şey yok. Oynayan herkesin olayın ciddiyetinde olup, yüksek konsantrasyonlar oynamasını istiyoruz. Bruj yenilmeyecek bir takım değil. Bence eğer çok koşup arzulu oynarsak pozisyona da gireriz. Umarım şans yanımızda olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bu maç, gerçekten de çok umutlu değilim. Bizim kadromuz ofansif görünüyor, şansımız olacaksa böyle olacak.

      Sil
  2. Fatih Terim yerinde olsam kalede Okan Kocuk ile başlarım. Orta sahada Lemina Ömer ikilisini bozmam. Emre Mor adam eksiltmede önemli. Belhanda ve Feghouli mutlaka oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Mor'dan da o katkıyı bir türlü alamadık.

      Sil
  3. bu akşam gol atamadan maçı tamamlayacağımızı bilmeyen yok galiba :) bu sefer totem yapiyorum :) artık atarız heralde. yoksa 6 maçta 0 gol ile kulüp tarihinin en büyük skandallarından biri olur...

    YanıtlaSil
  4. Stoperlerden Işık Kaan, Emin ve Ercan, forvetlerden Erencan ve Yunus bugün Youth League kadrosunda yoktu. Acaba hoca sonunda şans mı verecek diye düşünmüyor değilim. Bu maç özelinde 3-5-2 oynamamak intihar olur. 4 yavaş defans oyuncusuyla fark bile olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün cezalı, bu yüzden yok. Diğer isimler kadroda olacaktır, sanmıyorum ama şans gelsin.

      Sil
    2. Doğru, unutmuşum. Ercan'ın da yaşı tutmadığı için oynamıyormuş. Umarım fark yemeyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir