20 Kasım 2019 Çarşamba

Leicester City forması giyen Kelechi Iheanacho da bu örneğe uygun bir isim


Transferde gündem maddeleri her gün değişiyor. Sezon başlarken, Ocak ayı için forvet transferi konuşacağımızı hiç tahmin etmezdik. Falcao vardı, üstüne beklemediğimiz bir hamle olan Andone geldi ve Babel'i de bu pozisyonda düşünmek mümkündü. Adem Büyük'ü dahi beklentinin üzerinde katkı veriyorken de forvet konuşmayız diye düşünüyordum. 

Önce Falcao sakatlandı, sonra da Andone. 3-5-2'ye döndük derken, elimizde forvet kalmadı. Andone'nin dönüşü Mart gibi olacak ki Ocak ayında onunla yollar ayrılır. Falcao'nun dönüşü elbette önemli ve onu da çalışkan bir isimle desteklemek gerekecek. Onyekuru da ciddi ihtimal, onu sadece sol kanatta düşünmeyin. Forvette de görmemiz sürpriz olmayacak.

Onyekuru'ya rağmen de bir hamle daha gelebilir. Bonservis durumunu bilmiyoruz tabii, bu konuda tercihim yine bonservisli, genç ve potansiyel bir isim. Kiralık transferlerle günü kurtarıyoruz, özellikle de yaşı belli bir noktaya gelmiş isimle. Genç ve potansiyel dediğimiz isimleri kiraladığımızda da onları yükseltiyoruz. Bunun örnekleri var.

İlla kiralık olacaksa da yine bu tarz yükseltebileceğimiz, buraya futbol oynamaya gelecek isimlere ihtiyaç olacak. Denayer ve Onyekuru iyi örnekler, bence kendimizi kanıtladık. Haliyle de bu tarz bir ismi kiralamak istediğimizde kapılar açılıyor. Bu da iyi bir şey aslında. Kısa vadeli olması tadı damakta bıraksa da o sezonu iyi geçebiliyoruz.

Leicester City forması giyen Kelechi Iheanacho da bu örneğe uygun bir isim. Leicester City onu 27.7 milyon avro karşılığında transfer etse de gün itibarıyla Premier Lig'de süre alamıyor. Efl Cup'da 2 maçı var ve orada da oyuna sonradan dahil olmuş. Gözden çıktığı kesin, ilk amaç da onu yeniden parlatmak olacak.

X takımın bu bonservisi şu an karşılaması imkansız. Kimse vermez, futbolcu çok büyük bir düşüşte. Zarar etmemek adına da futbolcuyu parlayacağı bir takıma kiralamak ve sonrasında pazarlamak daha mantıklı. Ya da parladıktan sonra kendileri de kullanabilir. Iheanacho adına da 1.5 yıllık Galatasaray kariyeri yeniden uyanış olabilir. Andone dahi 3-4 maçta kendine gelmiş ve adından söz ettirmişti.

Iheanacho da ön alanda çalışkan bir isim. Oldukça hareketli, atlet ve bence iyi de bir bitirici. Falcao'yu tamamlama noktasında doğru tercihlerden biri olacaktır. Forvetteki tercih "çalışkan ve genç" isimler üzerine olacaktır. Yaşlanan bir takımız ve tempoya ihtiyacımız olacak. Onyekuru ve Iheanacho da hücum adına doğru hamleler olur.

2 yorum:

  1. Onyekuru hem 433 hem de 352 esnekliği sağlayacak bir oyuncu. Iheanacho'dan ziyade pivot santrfor ihtiyacımız var bence. En büyük sıkıntı önde top tutamıyor olmamız. Daha önce bizle adı geçen Cornelius ve Sobolev tipi çalışkan ama bitirici forvet bulabilsek keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cornelius'un direkten dönmesi çok yazık olmuştu :) Alternatifler üretilir mutlaka, bu tarz isimler ortaya çıkar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir