3 Kasım 2019 Pazar

Lemina'dan bu performansı beklersiniz de, Ömer Bayram işi çok büyük bir sürpriz


Adem Büyük'ün kötü maçı yok diyoruz da, Ömer Bayram'ın (orta sahada oynadığında) ve Lemina'nın da Galatasaray formasıyla kötü maçı yok. Hareketsiz Galatasaray'ın fark yaratan futbolcuları bunlar. Lemina ne kadar hazır olmasa da, oynayabilecek duruma geldiği an kendisini 11'de bulmak zorunda. Mevcut tabloda Ömer Bayram'ı da kesmek güç.

Rizespor maçının kulübesi "yıldızlar topluluğu" gibi görünse de Nzonzi haricinde hepsi formsuzdu. Nzonzi'yi dinlendirmek doğal, maç sayısı üst üste bindi ve hepsinde 90 dakika sahada. Keşke Babel'i de bu şekilde kenara alsak. Dün sakatlandı mesela, 10 dakika bu sakatlığa rağmen sahadaydı. Oyundan çıkmak istediğini de söylemesine rağmen.

Lemina ve Ömer Bayram ikilisi takımın temposu açısından olmazsa olmaz. Orta sahada öyle bir baskı oluşturdular ki Rizespor'ın organize olmaya imkanı bulmadı. Rakibe pozisyon vermemek, yer yer ön alanda ciddi baskı kurmak ve pres gücü anlamında önemliler. Pas tarafını Seri iyi götürdü, bunun da nedeni önündeki ikilinin tabir-i caizse onun "hamallığını" yapmaları.

4-4-2 oynasak keşke. Ömer Bayram sol, Lemina da sağ kanatta orta saha özelliği gösterirlerdi. Seri / Nzonzi pas, Ömer Bayram / Lemina da tempo tarafında birbirini tamamlar. Kanat özelliği de gösterirler ki bu da Falcao / Andone ve Babel gibi forvetler adına bulunmaz fırsat. Hücumcuları rakip ceza sahası içinde buluşturmakta zorlanıyoruz. En azından kenar ortaları kalite kazanırdı.

Ömer Bayram'ın Rizespor karşısındaki performansı şu şekilde;

Topla buluşma: 83 
İkili mücadele: 10/14 
Sahipsiz top kazanma: 7 
Başarılı çalım: 4

Lemina ise yüzde 92,6 pas isabetiyle oynadı, 5 ikili mücadele kazandı ve 3 tane de top çaldı. Lemina'dan bu performansı beklersiniz de, Ömer Bayram işi çok büyük bir sürpriz. Hocayı eleştirirken, bu dokunuşun da altını çizmek gerekir. Kimsenin tahmin edemeyeceği bir işti. Bu ikiliyi mümkün olduğunca birlikte oynatmalı, özellikle de bahsettiğim 4-4-2'de.

4 yorum:

  1. Ömer şampiyonlar ligi seviyesinin adamı olmadığı için o arenada sırıtıyor ama ligde vazgeçilmez gibi bir şey oldu. Bana göre devre arasına kadar ilk 11'de yer almalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en azından ligde mümkün olduğunca vazgeçmem.

      Sil
  2. terim'in iki inadından vazgeçmesi gerekiyor.
    1- ısrarla 4-4-2 oynatmama inadı.. aklın yolu bir.
    2- ısrarla falcao transferine laf etme inadı.

    bu adam artık geldi mi? geldi. maliyeti yüksek mi? yüksek. belli bir kalitesi var mı? var. o zaman faydalanma vaktidir.

    "keşke gelmeseydi, ben çok istemedim, gelmese de olurdu" şeklinde imalar kimseye bir şey vermez. sadece kulübe zarar verir.

    not: terim'e rağmen alındığına asla inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao transferine laf etmiyor, sadece durumdan sıkıldı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir