7 Kasım 2019 Perşembe

Ligde yine şampiyon olursun ama senin marka değerini yaratan şey Avrupa'dır


Real Madrid'den ilk kez 6 gol yemiyoruz. Yarın yine böyle bir skorla da karşı karşıya kalabiliriz. Fark yemek değil konu, reaksiyon vermek, mücadele edebilmek. Real Madrid karşısında 6 gol yerken, rakibin "bize acıdığını" hissetmek beni üzdü. Hep söylerim, imkan varsa atabildiğin kadar at. Real Madrid ise 3. golün ardından durdu, durağan halleriyle dahi 6 gol attılar. Daha fazlasını hak ediyordu yoksa bu maç.



Ceza sahası içinde bir tek Lemina'nın kafası var, başka pozisyon söyleyemeyiz. Hepsi uzaktan ve anlamsız şutlar. Zaten biri kaleyi tuttu, o da Lemina sayesinde. 11 tane isabetli şutları var ve farkın açılmaması da hem tempoyu düşürmeleri, hem de Muslera sayesinde. Bu kadar etkili bir Real Madrid içinde Hazard hala kendini arıyor mesela. Rakibin durumu da iyi değil ama seni rahatlıkla yenebilecek seviyede.


Daha önce de 6 gol yedik, üstelik kendi sahamızda. Yine de taraftarın isyanı yoktu, alkışlarla uğurladı bu takımı. Mücadele vardı çünkü, reaksiyon gösterdik, risk aldık. 1-0 geriye düşene kadar tek kale oynayan, Real Madrid'i yarı sahası dışına çıkarmayan bir Galatasaray vardı. 1-0 geriye düştükten sonra çözülme oldu ve durduramadık. Her geldiklerinde gol attılar, böyle bir maç. Biz ise geçemedik Diego Lopez'i.

Mevzu kaybetmek değil yani, isyan etmek. Real Madrid karşısında yokları oynadık ve rakibin 10-0 yapabileceği bir oyun oynandı. Kötüyüz, iyiye gitme tarafında da ışık vermiyoruz. Avrupa'daki kimliğimizi kaybetmek üzereyiz. Kazanamaz, diş gösteremez olduk. Daha bunun PSG deplasmanı var, favori olmadığın Club Brugge maçı var. Ligde yine şampiyon olursun ama senin marka değerini yaratan şey Avrupa'dır.

14 yorum:

  1. Galatasaray artık Avrupa'daki o korkutucu kimliğini kaybetti desek yalan olmaz. Sadece ligde başarılı olabilen sıradan bir takım haline geldik. Bunda liseci zihniyetin de etkisi var tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır kaybetti ve geri kazanabilecek mi emin değilim. Bu da kulübün en büyük sorunudur.

      Sil
  2. Geçen sene şampiyon olduğumuz günün ertesinde buraya yorum yazarken ligde şampiyonluk tamam ama bizim asıl isteğimiz şampiyonlar liginde güzel sonuclar diye yazmıştık. Taraftarın vizyonu bu, oyuncular da bu vizyona ulaşmak zorunda... Burda her sene şampiyon olup Avrupa'da böyle rezil sonuçlar alacaksak bu şampiyonluklarin değerini de kuculturuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Avrupa önemliydi. Orada da görüntü felaket.

      Sil
  3. o maçta tek kale oynuyorduk. real madrid ilk atağında golü bulmuştu, bide drogbanin sakatlığı olmuştu. ikinci yarıya yine iyi başlayan taraf bizdik ama real madrid bireysel hatamizla golü atmıştı. oyunun hakkını alamadıktan oyuncular psikolojik olarak maçı bırakmışlardi. ayrica o zamanki real madrid daha güçlü bi takımdi. dün ise orta sahayi bile birkaç kez geçtik. koskoca galatasaray nerden nereye. en çok üzüldüğüm şeylerden biri de hoca kendini kaybetmiş. teknik taktik mental hiçbir açıdan hoca reaksiyon veremiyor. bide oyuncuların dip yapmasi eklenince takım tepetaklak oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda çözüldük ve yapacak bir şey olmadı.

      Sil
  4. terim e çok ağır sallayan biriyim. hatta yorumlarımın çoğu yayınlanmıyor bile. ama terim in ayrılmasına kesinlikle karşıyım. e derdin ne diyeceksiniz?

    derdim terim in inatlarından vazgeçmesi artık yeter. yüz kere deniyor olmuyor hala bi tane daha deniyor

    reçetemiz çok basit. görmemek imkansız. ama göremiyor. çünkü saha içine bakmıyor ki. artık sahaya bakmalı. ona mesaj buna mesaj yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çelişmesi kötü, söylemler ve icraat arasında farklılıklar var. Haliyle de inanç düşüyor.

      Sil
  5. Ben lig ve cl yi cok da ayiramiyorum acikcasi. Birinde sampiyonluga yururken digerinde bu performansin cikabilecegini sanmam, Bu performansla ligde sampiyonluk gelecegine olan inancim zayif o nedenle. Avrupa nin asil mesele oldugu asikar ancak en azindan ligde bir isik gorebilmek cok daha iyi hissettirirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi bir arada çokça kez götürüldü, götürülemeyecekse de Avrupa'ya neden takım gönderiyoruz.

      Sil
  6. Türk takımlarının Avrupa'daki durumunu gördükçe, şampiyonun UCL'e direk katılım hakkını kaybedeceği kesin gibi. Bu sebepten şampiyonluğun maddi açıdan yarattığı avantaj neredeyse kaybolacak. FFP'yi ve bonservis getirecek çok oyuncumuz olmadığını göz önünde bulundurursak, altyapıya yönelim zoraki hale gelecek. Şu aşamada bile altyapıdaki oyunculara fiziksel yükleme yapmak fazla yatırım gerektiren birşey değil. Taraftarın da doymuş oyuncudan bıktığı bir dönemdeyken bunu yapıp en azından geleceği kurtarırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dip yapmak üzereyiz ve bu işten çıkış yollarını aramamız gerekiyor.

      Sil
  7. Skor 3 0 ve ilk yarı oynanırken Kroos topu aldı yarı sahamızın ortalarına kadar geldi ama baskı yapan tek bir futbolcu bile yoktu ve Kroos 2 3 saniye öylece bekledi. Sürekli Almanlar futbol konusunda acımasızdır deriz ki öyleler ama düşün artık Kroos bile bu rezilliğimize acıdı o anda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir