19 Kasım 2019 Salı

Luyindama için ekstra üzülürüm, son haftaların yükselen ismiydi


Trabzonspor'da futbolcuların yaşadığı sakatlıklar kaynaklı "şanssızlar" tanımını yapıyorduk. Şimdi aynı durum Galatasaray'a da sıçradı gibi. Özellikle de bu Milli Takım döneminde Muslera da dahil olmak üzere futbolcularımız sakatlanıyor. Son halka da Luyindama oldu. Sakatlandı ve sedyeyle oyundan alındı. Sonrasında dizine buz bağlamış şekilde kenara gelse de işin içine "diz" girince korkuyoruz. Andone'nin yaşadığı sakatlık malum.

Luyindama'nın son durumu da İstanbul'da yapılacak kontrollerin ardından belli olacaktır. Şu an üstünkörü konuşuyorum. Dayanıklı bir futbolcu, x ismin yaşayacağı uzun sakatlık onun adına daha kısa dönemde geçebilir. İçine girdiğimiz maç trafiği sorun yaratıyor, Şu an 2 haftalık sakatlık bile bizi kırıp atabilir. Başakşehir - Club Brugge - Trabzonspor hattı sezon adına kaderimizi belirleyecek.

3'lü savunmadan ne olursa olsun ödün verilmemeli dedikçe bunlar oluyor. Forvetlerin yaşadığı sakatlıklar üzerinden bu konuyu yorumlasak da sorun savunmaya da yansıdı. Kadro geniş olsa da stoper hattı için bunu söyleyemeyiz. Donk'un varlığı, Ahmet Çalık'ın çıkışı gibi ekstralar olmasa Luyindama / Marcao'nun arkası bomboş.

Luyindama için ekstra üzülürüm, son haftaların yükselen ismiydi. Şampiyonlar Ligi'nde felaket halde olsak da elle tutulur 2-3 isimden biriydi. Ligde de her geçen zaman üzerine koyuyordu. Marcao, o ilk geldiği günlerdeki gibi değil mesela. Hatta Marcao'nun olmadığı hafta "Luyindama rahatladı" yorumu dahi gelmişti. 3'lü savunmaya döndüğümüzde ise her şey rayına oturmuştu.

Luyindama olmasa da 3'lüden ödün vermememiz gerekiyor. Hatta Luyindama olmayacaksa bu 3'lü savunma daha da olmazsa olmaz. En büyük silahınız devre dışı oluyor ki orayı telafi etmenin başka yolu yok. Nzonzi'yi zaten savunmanın ortasına bekliyorduk, sağına Ahmet Çalık geçer, solunda da Marcao oynar. Donk da alternatifleri olur. Başka da bir formül yok zaten.

4'lü savunmaya dönersek, Luyindama'nın olası yokluğunda kim oynarsa oynasın sorun yaşar. Fizik olarak en yakını Donk olsa da onun başka problemleri var. Ahmet Çalık'ı yazsak iyice savrulacağız, Nzonzi'yi yazınca da ağırlaşıyoruz. Luyindama'nın umarım ciddi bir durumu yoktur ve Başakşehir karşısında sahada olur. Yokluğunun handikabı çok büyük olur.

9 yorum:

  1. Rize maçı dörtlü oynamistik iyiydik,bu isin üçlü ile falan ilgisi yok,mesele kanatsiz bir oyun oynamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi değildik, skoru erken aldık, sonrasında tempo yoktu. O gün de kanatlı oynuyorduk :)

      Sil
  2. Takım zaten iyi oynamıyordu bir de takımın içinde birazcık on plana çıkan oyuncuların hepsi de sakatlandı. Başakşehir maçı çok zor geçecek bizim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle. Hücum ve savunma direnci çok düşecek.

      Sil
  3. Babel ve Muslera'ya nazaran Luyindama'nin sakatlığı daha ciddi duruyor. ben 1 aylık yokluğuna razıyım çünkü daha uzun süreli bir sakatlık gibi duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o kadar ciddi değildir, yoksa geri dönüşü olmayan yola gireceğiz.

      Sil
  4. Bu sefer sakatlıklar Milli Takım kaynaklı. Şanssızlık çok büyük.

    YanıtlaSil
  5. Takımı ayakta tutan adam sakatlandı, büyük sıkıntı yaşamayız umarım. Hatta formasyon değişikliğine neden bile olabilir. Keşke Işık Kaan için fırsat olsa, altyapıdaki nadir hazır oyunculardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunmadan asla ödün vermemek gerekiyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir