21 Kasım 2019 Perşembe

Mert Hakan Yandaş & Galatasaray, günümüz futbolunun istediği özellikleri karşılıyor


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan bazı yerliler adına genel bir yorum yapmıştım. Şimdi işin biraz daha derinine inelim derim, transferlerle alakalı haberler de gelmeye başlamışken. Sivasspor forması giyen Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç da listenin üst sıralarında yer alıyor. Bu hamleler adına yaz ayları da beklenmeyebilir.

Bugünden bir anlaşma yapmak imkansız. Ayrıca Türkiye'de de sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış bir futbolcuyla sözleşme imzalayamıyorsunuz. Neredeyse tüm Dünya'da geçerli olan bu kural ülkemizde uygulanmıyor. Tabii yine anlaşan anlaşıyor, sezon sonu adına bu iş bağlanıyor. Şu an Ocak ayında hamle yapacağız gibi düşünüyorum.

Bu 2 futbolcu için de çok ciddi teklifler var ve Sivasspor'da devam edeceklerini düşünmüyorum. Sivasspor'un sözleşme yenileme isteği olsa da futbolcular kendi kararlarını vermek isteyebilir ki bu da doğaldır. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor da bu hamleler adına çabalayacak. Galatasaray'ın bu anlamda işi kolay değil.

Yabancı kuralının bu şekilde ilerlemeyeceği net. Bu yüzden de yerli kalitesini mümkün olduğunca güçlendirmek gerekiyor. Yaz aylarında da bu anlamda hamleler gelmişti ve bugüne bakınca bazı yerlilerin 11'i ciddi anlamda zorladığını görüyoruz. Ocak ayında yapılabilecek bu tarzda hamlelerle de o kaliteyi yükseltmek düşünülüyor gibi.

Mert Hakan Yandaş da orta saha adına atabileceğiniz en doğru adımlardan. Son 1.5 sezonda müthiş bir çıkış gösterdi ve bugünün lideri Sivasspor'un da en önemli parçalarından. Tempolu ve çok hareketli bir futbolcu. Forvet arkasında oynasa da o pozisyon için mücadeleci bir yapısı da var. Günümüz futbolunun istediği çoğu özelliği karşılıyor.

Galatasaray'ın da bu tarz tempoyu yükseltecek ihtiyacı olacak. Hareketsizlik büyük problem çünkü. Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası içine koşuları, topu dikine taşıyabilmesi ve yapacağı tabela çok önemli. Orta sahada kalabalık bir rotasyon var gibi görünse de bazı isimlerden hiç katkı alamadık. Haliyle de o bölgeye bu tarz bir adım gerekiyor.

4 yorum:

  1. Yabancı sayısının düşeceği düşünüldüğünde, yabancı oyuncu ve kiralık sayısının da fazla olduğu göz önünde bulundurulduğunda... Kaliteli yerli futbolcu transferinde en agresif kulübün Galatasaray olması lazım. Tıpkı Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Engin Baytar vs. transferlerde olduğu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon sonu da sözleşmesi bitecek kıymetli yerliler var, kaçırmamak gerekiyor.

      Sil
  2. Mert Hakan, Donny van de Beek'e çok benzetiyorum. Gole yakın, doğru pozisyon alan, mücadeleci ama bitiriciligi biraz zayıf kalan, 8-10 karışımı bir oyuncu. 352'de ciddi manada büyüyeyeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip ceza sahası koşuları kıymetli, çok hareketli ve pozisyonu adına da mücadelesi hoşuma gidiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir