11 Kasım 2019 Pazartesi

Nzonzi'den çıkıp mı 6 aylığına Melo gelecek?


Felipe Melo'yu çoğu Galatasaraylı gibi ben de severim. Galatasaray'da forma giydiği dönemde kazanılan tüm başarılarda büyük pay sahibi. Maç içinde de takımı iten, motive eden, kalitesiyle de farkını ortaya koyan bir orta sahaydı. Bugünlerde Luis Gustavo üzerinden "o pozisyonda böylesini Türkiye görmedi" deniliyor ya, bence 1 numarası Felipe Melo'ydu. Üzerine konuşmam bile.

Galatasaray sonrası Brezilya kariyeri de iyi gidiyor. Palmeiras formasıyla önemli işlere imza attı ve 36 yaşına geldiği bugünlerde hala vazgeçilemiyor. Fiziği iyi, kendine bakan bir futbolcu. Haliyle de kolay düşmeyecek, bana sorarsanız Brezilya'da 40'lı yaşları da görmeyi başaracak. Biz de Melo'yu keyifle takip etmeye devam ederiz.

Son dönemde bir haber var. Melo'nun Galatasaray'a döneceği ve 6 aylığına kiralanacağı yazılıyor. Bu haber geçen sezon da vardı gerçi. Takım içindeki ateş ne zaman düşse Felipe Melo adı anılıyor. Özellikle de bu sezon Emre Belözoğlu'nun 39 yaşında Fenerbahçe'de göstermiş olduğu performans düşünülünce daha da konuşulur oldu.

Melo'yu Inter'e zamanında satmıştık. Bu satışı da Melo istemişti, tekrar altını çizelim. 2015 - 2016 sezonu yaz kamp döneminde takıma dönmemek adına elinden geleni yaptı. Devamında çok ciddi bir kontrat aldı ama transferin son günü dahi gitmek istedi. Kazanılan 4.2 milyon avro'luk bonservis de iyi paraydı. Melo'nun Inter performansı istenildiği gibi gitmedi tabii. Galatasaray'da kalsa en kötü ihtimalle 2 sezonu daha olabilirdi.

Geri dönmesine gerek duyduğumuz bir durum yok. Zaten yabancı sınırı nedeniyle öyle bir yer de yok. Nzonzi'den çıkıp mı 6 aylığına Melo gelecek? Brezilya'dan neden dönsün ya da? Bu tarz geri dönüşlere ve çareyi eskilerde aramaya da çok sıcak bakmam. Oldum olası böyle düşünürüm. Takımın ateşi de bir şekilde yükselir, Melo'nun geri dönüşüne gerek olmadığını düşünüyorum.

8 yorum:

  1. Bazi seyleri mazide birakmak en iyisi. Takimin yarisi orta saha oyuncusu zaten, bizim eksik yerleri gelecek vaad eden isimlerle doldurmamiz gerekiyor. O bakimdan bu Ocak ayi transfer sezonu çok önemli. Dogru hamlelerle hem sezonu hem de yakin gelecegimizi daha iyi hale getirebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. nzonzi gibi biri beğenilmiyor şimdi. yavaşmış. :)
    bunu diyenler sergio busquets de yavaş diyordur muhtemelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi'nin beğenilmemesi değil de konu, bambaşka bir oyun oynuyoruz ve o oyun içinde Nzonzi taca çıktı sanki. Futbolcunun kalitesinden bağımsız.

      Sil

  3. Melo geldi 6 ay oynadı çok da güzel oynadı takımı şampiyon yaptı diyelim sonrası ne olacak? Onun yerine 6 ay Taylan, Abdussamed veya genç bir yabancı oyuncu standart bir performans sergilesin sene sonunda ikinci olalım ama yaz döneminde diyelim ki "Orta sahaya transfer yapmaya gerek yok. Şu oyuncu zaten orda oynuyor."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gerek görmüyorum bu tarz hamleleri. Kısa vadeli işler.

      Sil
  4. Seviyesi Avrupa'yı kaldırmaz asla. Biz satmamış olsak en iyi ihtimalle bir yıl daha net katkı verirdi.Inter'e gitti döküldü sonra ülkesine döndü.Ülkesnde iyi oynaması da çok normal çünkü bahsettiğimiz lig Brezilya ligi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya gelir, kısa vadeli katkı verir o ayrı da ihtiyaç yok bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir