27 Kasım 2019 Çarşamba

Ocak ayında da futbol anlamında bir değişim yaşanmaz


Club Brugge karşısında kimsenin iyi futbol beklentisi yoktur. Kazanmak gerekiyordu, şartlar ne olursa olsun. Ayrıca sonuca göre de bir futbol yorumu yapmayacaktım. Kazanamamış olmamız da bu kararımı değiştirmedi. Geleceğe yönelik yorum yapılabilir ancak, hocanın söylemlerinden bir şeyler çıkarılabilir. Gerçi orada da sürekli aynı yorumlar var.

"Bizim önemli bir handikapımız var. Bu da sattığımız kadar almak. Devre arasında böyle bir imkan çıkarsa mutlu oluruz ama çıkmazsa da birtakım değişimler yaşayacağımızı her basın toplantısında söylüyorum. Beraberce bir devre arası geçirmemiz tabii bizi mutlu edecektir."

Hocanın ağzında sürekli bir "değişim" söylemi var. Biz de bu söylemi sıklıkla konuşuyoruz. Geçen sezonun yaz ayında da aynı şeyi yaşadık, Ocak ayında da. Sonra bu yaz aylarında da. Ocak ayına gelirken de yine değişim diyoruz. Sonrası yok bu işin, sürekli bir değişim halindeyiz. Transferler yapılıyor, üstelik önemli maliyetlere. Bu isimleri taca çıkarmak da bu kadar kolay olmamalı.

Futbol anlamında bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Fatih Hoca, iyi oynadığımıza inanıyor ve her geçen hafta üzerine koyduğumuzu söylüyor. Son dakikada yenen golleri de mazeret olarak öne sürüyor. Oysa o son dakikalara neden anlamsızca kapanarak girdiğimizi konuşmuyor bile. Galatasaray iyi oynamıyor, her geçen hafta da üzerine koymuyor. Kimse mutlu değil.

Ocak ayında da futbol anlamında bir değişim yaşanmaz. İdman tarafına girmiyorum, ne yaşandığını bilmiyorum çünkü. Hocanın değişkenleri var, pas takımı kuruyor ama pres oyununa dönüyor. Pas takımı kurarken de büyük maliyetler, iddialı isimler konuşuluyor. Pres oyununa döndüğünde ise, pas takımı kurduğu için elinde yeterli alternatif kalmıyor. Haliyle de Ocak ayında değişim diyor, pres oyununa yatkın futbolcular istiyor.

Satabileceğin pek bir isim de yok. Hadi 1-2 isim gitti diyelim, Ocak ayında büyük değişim yaşamak adına transfer yapmak da kolay değil. 1 lira değeri olan futbolcu 2 lira oluyor. İş biraz da "kuruyan dalları budayacağız" noktasına gidiyor gibi. Fırsat mı kovalayacağız, plan yok mu? Ya da eldeki bazı isimleri kazanmak, Seri ve Nzonzi gibi isimleri taca çıkarmamak daha doğru değil mi?

10 yorum:

  1. Sattığın kadar al varsa ve satamiyorsan kendi içine döneceksin biz bunu yapmayıp kiralik hamlelere yöneliyoruz o da nispeten çok az başarılı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönmüyoruz işte. Altyapı, hatta Diagne / Maicon gibi mevcut isimler.

      Sil
  2. Muslera
    Linnes, Donk, Marcao, Sol bek
    Feghouli, Lemina, Ndiaye, Jimmy
    Falcao, Forvet
    çözüm 4-4-2'de, tempolu iki bek, önlerinde içe doğru oynayan açık oyunculari...
    ndiaye'yi kolay kiralayabiliriz bence. tanzor ama bi tane iyi sol bek bulduk mu tamamdır. belhanda vs satıştan gelen parayı direk oraya gömmeliyiz. santrafor almasak da olur. adem, babel vs oynar artık. seri'yi gönder gitsin. adam kafa olarak burada değil zaten. kiralık olduğu için de olabilir, hocanın tavrindan da olabilir, adam da aidiyet sıfır. seri fayda veremez. nzonzi alternatif olarak tutulabilir, hem stoper, hem orta sahada. belhanda, seri, selçuk bunların biletini kes, donk'u stopere çek ve taylan'i alternatif yap. zaman zaman jimmy'de göbekte oynayabilir. ömer bayramda merkezde alternatif. emre mor'a postayi koy gitsin, ona verilen şansa yunus, atalay vs oynasin. şu tabloda sadece sol bek transferi gerekli. eldeki boşlari gönder ve sadece 1 transfer yap. stoper bile alma. fatih terim geniş kadroda bocaliyor ve afalliyor. dar rotasyon daha iyi. zaten haftada 1 maç oynayacağız artık. kadro olarak şunlar yapılsın artı hoca kendi özüne dönsün tamamdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3'e dönecek gibi hoca yine. Badou Ndiaye geçen sezon ne verdi ki bu sezon ne verecek. Şu sevda bitmedi gitti.

      Sil
    2. geçen sezon sonu olsa bende istemezdim ama şu an ki halimiz malum. temposu yüksek olan ömer bayram bile takımın kahramanı olduysa ndiaye'de oynar yani

      Sil
    3. Ömer Bayram bile diyerek kendisini küçümseyemezsin. Badou Ndiaye ne yaptı geçen sezon, hatta ilk sezonu. 1.5 yılda yapamadığı tabelayı 3-4 ayda yaptı Ömer Bayram.

      Sil
  3. kadromuz gayet iyi. transfer işinin de sonu yok. hocanın dengesi bozulmaya başladı. en basit doğruları bile yapamıyor. 442 devam et hocam yeter artık. emre mor a falan da süre verme asla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tabii, her dönem al al al işinin sonu yok.

      Sil
  4. Sürekli değişim değişim demek futbolculara da zarar veriyor.Sen planını yine yap ama bunu her mikrofona söyleme işte.Sen her zaman Ocak Ocak dersen futbolcular nasıl konsantre olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu biliyor futbolcu, tüm mod düşüyor doğal olarak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir