25 Kasım 2019 Pazartesi

Olay biraz da günü kurtarmak değil mi?


Hürriyet'te yazan Galatasaray'la alakalı transfer haberinin üzerine konuşalım. Mantıklı bir haber çünkü, herkes de katılacaktır. Galatasaray'ın Ocak ayında Maicon, Onyekuru ve Diagne'yi geri getirmeyi planladığı yazılmış. Linnes de geri döneceği için onu da transfer gözüyle görelim. Bir de bu isimlere Arda Turan'ı ekleyelim. Arda Turan'ın dönüşü de beni şaşırtmaz.

Sattığın kadar al durumu var. Ocak ayında kim, ne kadara satılacak ki transfer yapabileceğiz. O paranın sol bek hamlesine aktarılacağını düşünüyorum. Farklı sürpriz hamleler de olabilir. Baksanıza, Fatih Hoca'nın Seri ve Nzonzi'den çıkma gibi bir düşüncesi de var. Böyle lükslerimiz yok ama iş 2002 / 2003 sezonuna bağlanıyor gibi.

O sezonda da yazın gelen Felipe, Almaguer, Sarr ve Christian gibi isimler sadece 6 ay içinde silinmişti. Ocak ayında da Revivo, Xavier, Suat Usta ve Ali Lukunku gibi transferler gerçekleşti. Ertesi yaz da bu isimlerin çoğu gitti, başkaları geldi. Bunun sonu yok yani. Bir oyun düşüncesiyle yola çıkıyorsun, sonra ondan vazgeçip başka bir oyuna geçiyorsun. İlk düşündüğün oyun adına aldığın isimler ise taca çıkıyor. Önemli maliyetler bunlar.

Çok büyük hamlelere karşıyım. Bir şey değişmeyecek çünkü. Yine şampiyon olabilirsin ama artık bunun da yetmediği ortamdayız. Amaç günü kurtarmaksa da eldeki isimleri kullanalım. Luyindama'nın yerini Maicon doldursun, Andone yerini Diagne, Mariano yerini de Linnes. Onyekuru gibi kiralık hamleler de işin fırsat boyutu olur.

Diagne'yi Ocak ayında 3. bir takıma satamayacaksın çünkü. Kadro dışı bırakacağına da al kullan, yapacak bir şey yok. Stoper için de Ocak ayında bonservis ödemek güç, haliyle de gelsin Maicon oynasın. Linnes zaten senin futbolcun. Onyekuru da fırsat olur ve bu tarz başka isimleri de kovalarsın. Para harcayacaksan da daha büyük ihtiyaç olan başka pozisyonlara odaklanılır.

13 yorum:

  1. Maicon'un geri dønmesini istedigimi Eylul ayinda galiba yazmistim bir yazinin altinda. Stoper yetersizligi yuzunden. Ben mantikli buluyorum. Maicon'un uyum sorunu yok. Iyi de profesyonel. Fatih hoca'nin saha disinda en sevdigi isimlerden biriydi. Caliskan ve uyumluydu cunku. Linnes, Diagne, Onyekuru ve Maicon. Bu kadar. Bu 4 isimden 3 zaten bizim oyuncumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese bonservis veremeyeceğimiz için geri dönüşü sürpriz olmayacaktır.

      Sil
  2. Eğer 3lü savunmadan vazgeçmeyeceksek Maicon ciddi manada iş görür. Daha öncesinde savunmayı geride kuran takımlar için biçilmiş kaftan olduğunu söylemiştim. Tudor, Maicon'un defolarını N'diaye'nin hızı ve hırsıyla çözmüştü. Fatih hoca ise bu taktikle devam ederek çözecektir. Tutmasa bile altyapıda en hazır pozisyonumuz yine stoperlerimiz olduğundan onlar oynayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lüde Maicon bence de katılı olur ama 3lü de devam etmeyecek gibiyiz, özellikle Ocak sonrası.

      Sil
    2. Dönmemesi daha iyi olur o takdirde. Marcao ve Maicon ikilisi çok yavaş olur. Çok efor istemeyen bir ligde maaşı da hazır ödeniyorken değerini düşürmenin manası yok bence. Ara transferde kiralık bir stoper bulsak daha isabetli olur.

      Sil
    3. Para yoksa, yapacak da bir şey yoksa Maicon dönsün. Orayı boş bırakmaktan iyidir.

      Sil
  3. saçmalık derecesinde terim düşmanları hariç kimsenin terim gitsin dediği yok. problem hocanın sürekli hata yapması, sürekli çelişmesi, sürekli mesaj vermesi ama hiçbir şeyin değişmemesi. insanların öfkesi buna. bunu tudor mudor yapsa tamam da sen nasıl yaparsın hocam diyorlar. isyan buna.

    mis gibi kadromuz var hala ocak ayından bahsediyoruz. bahsedilen adamlar ise zaten elimizde olan ve beğenilmemiş ya da tercih edilmemiş adamlar. komediye bakın :) (onyekuru hariç)

    geleceğe yatırım diyor, arda turan adı geçiyor. gs her sene şampiyon olmak zorunda değil. ama olaylar komedi filmine döndü. brugge maçından da en ufak umudum yok açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray her sezon şampiyon olmak zorunda değil, tamam. Ama şampiyonluk için oynamalı.

      Sil
    2. Görüntü iyi değil, doğal olarak eleştiriliyor. Maalesef her dönem "değişim" söylemi de sağlıklı olmuyor.

      Sil
  4. Ali Lukunku kısmına katılmam, Lukunku gibi forveti her teknik adam kadrosunda görmek ister ☺️

    YanıtlaSil
  5. Hocanın en büyük hatası oyunu değiştirme fantezisi oldu.2 sezon şampiyon olmuşsun ve rakiplerin batık durumda.Bu sezonu da şampiyon tamamlarsan (ki en iyi kadro sende ve gelirlerin de fazla olduğu için en iyi imkanlara da sen sahipsin) hegemonya kuracaksın belki de.Bazı oyuncuları takımda tutamadın ama onların yerine yine o tarzda futbolcular al ve işleyen bir oyunla devam et işte.Ama sen ne yaptın gittin pas oyunu diyerek her şeyi baştan batırdın.Bugün pas oyunu oynayan takımların sayısı belli ki o takımlarda da kadrodaki nerdeyse tüm oyuncular teknik ve o oyuna uygun.Senin başında ffp gibi bir sıkıntı varken neden durduk yere pas oyunu oynatmak isteyerek bir çuval inciri berbat ettin ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi bildiği oyunu oynamaması bu sorunu beraberinde getirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir