24 Kasım 2019 Pazar

Ömer Bayram / Emre Taşdemir gibi isimlerin gösterdiği efora da üzülüyorum


Katılmadığım bir eleştiri var. Ömer Bayram temelinde konuşulsa da birçok isim bu kapsama alınıyor ve "aslında kötü futbolcular" oldukları üzerinden yorum yapılıyor. Ömer Bayram, ön planda olan isim olduğu için de onun üzerinden konuşuluyor. Atlanılan nokta ise "mevcut" üzerinden yorum yapmamak. Kapasite dahilinde konuşuyor ve beğeniyi dile getiriyoruz. Daha hareketli oyun adına mecbursun çünkü, 2. bir isimle ikame edemiyorsun.

Başakşehir karşısında da sahada adım atmadık yer bırakmadı ve hareketliliğini koruduğu dönemde de Lemina'yla birlikte yine en iyi oydu. Saha içerisinde birçok ismi taşımak durumunda kalıyorlar. Haliyle de 65 - 70. dakikalar gibi düşüyor, yoruluyorlar. Sonrasında pas hatalarını konuşuyoruz, mücadele düştü diyoruz. Sadece 2 kişi koşuyor ve şu tabloda ne yapabilirler ki?

Ömer Bayram'ın sınırlarını zorladığını düşünüyorum, beklenmedik bir performans bu. Kapasitesi dahilinde de elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sınırları var elbette. Müthiş bir pasör değil, çok teknik bir futbolcu değil, hücumda verecekleri elbette sınırlı. İmkan ve o pozisyonda daha iyisi olsa elbette oynar. 2. bir Lemina gibi diyebilirim. 

Yok işte. Pas oyunu diye girdiğin sezonda "pas oyunundan" vazgeçtin ve "pres oyununa" dönmeye çalışıyorsun. Maalesef ki pres oyunu adına yeterince alternatifin yok. Ömer Bayram da bu alternatifsizlik içerisinde olmazsa olmazın. Övülecek doğal olarak, göklere çıkarılacak. Bazı hataları da görmezden gelinecek.

Ömer Bayram / Emre Taşdemir gibi isimlerin gösterdiği efora da üzülüyorum. 3-5-2 içerisinde sol tarafta bir temel oluşturdular mesela. Emre Taşdemir de tüm maç boyunca o kanadı kullanmaya çalışıyor, sürekli hücumda ve pres halinde. Ömer Bayram desek sahanın her yerinde. Ayrıca bu ikilinin gösterdiği bir uyum da var ve sol kanatta da oyunu oynayabilmeye başladık. Şu kötü tablo içerisindeki nadir pozitif durumlar işte.

5 yorum:

  1. Ömer Bayram ve Emre Taşdemir takımı sırtlayip götürecek isimler zaten değiller. Diğer bütün çarklar çok iyi işlerken bunlar da mücadelesi ile o çarkların dönüşünü hızlandıracak oyuncular. Bütün yükü onlara yüklersen adamlar koşup koşup yorulunca hatalar da başlıyor doğal olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu kadro öyle mücadele ve hareketlilikten uzak ki bu tarz oyuncular fark yaratıyorlar.

      Sil
  2. Klasik bir yorum olacak ama Ömer zaten dört dörtlük bir futbolcu olsa burda işi olmazdı.Kariyerinin yavaş yavaş sonlarına gelen bir futbolcu ve daha önce hiç oynamadığı bir bölgede oynuyor ve iyi de oynuyor.Bunu doğal olarak öveceğiz.Eleştiri yorumlarında katılacağım tek nokta şu olur ama Ömer Bayram, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Adem Büyük gibi futbolcularla şampiyonluğa gidilmez ama mevcut durumda da onlardan iyileri yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir