6 Kasım 2019 Çarşamba

Ozan Kabak'ın da şans geldiğinde en iyisini yapacağından şüphemiz yoktu


Ozan Kabak'ın da şans geldiğinde en iyisini yapacağından şüphemiz yoktu. Lejyonerlerimizin ortak özelliği oldu, zamanı gelen formayı aldığında yükselerek devam ediyor. Ozan Kabak adına şans, geçtiğimiz sezon Stuttgart'da geçirdiği 6 ay. Bu sayede Almanya'ya uyum gibi bir derdi olmadı. Şanssızlığı ise yaz dönemini boş geçirmesi, bir süredir şanssız sakatlıklar yaşıyordu.

Henüz Milli Takım'da süre alamasa da geleceğin takımının en önemli parçalarından biri olacak. Şu sıra Çağlar Söyüncü / Merih Demiral ikilisi geçmek güç. Kaan Ayhan ve Mert Çetin gibi isimler de var. Ozan Kabak da bu havuza dahil olunca büyük bir gelecek karşımıza çıkıyor. Ozan Kabak'ın Galatasaray çıkışlı oluşu da biz Galatasaray taraftarının bakış açısını tamamen değiştiriyor.

Fırsat bulmaya başladı ve son maçlarda ilk 11'de yer aldığını görüyoruz. Son Augsburg maçında golünü de attı. Stuttgart'da da duran toplarda attığı kafa gollerini izliyorduk. Galatasaray'da da bir Beşiktaş deplasmanını hatırlarsınız, forvet vuruşu yapsa da top direkten dönmüştü. İyi biliyor bu işleri ve oldukça başarılı. İyi bir duran top organizasyonu olan takımda bu tip gollerini izlemeye devam ederiz.

Nastasic, Stambouli ve Salif Sane gibi isimler sakat. Nastasic kısa sürede dönecektir ama diğer isimlerin sakatlığı çok uzun. Ozan Kabak'ın böylelikle önü açılmış oluyor, şu an en sağlam stoperleri gibi. Sakatlık konusu elbette üzücü ama maçlar oynanmaya devam ediyor. Bu sakatlıklar olmasa da Ozan Kabak o formayı mutlaka alacaktı.

6 aylık bir profesyonel kariyerden 11 milyon avro'luk bonservis kazandık. Sözleşme durumu olmasa daha fazlasını da kazanmak mümkündü ama bedavaya kaçanları da hatırlıyoruz. 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeline rağmen 11 milyon avro getirdi, bu unutulmasın. Umarım Ozan Kabak gibi isimlerin sayısı Galatasaray adına artar ve onları gururla takip ederiz.

3 yorum:

  1. herşeyden önce akıllı bi oyuncu. futbolu biliyor. yerli stoperlerimiz genelde kalas ve topu bilmeyen oyuncular olurdu ama yeni nesil farklı. böyle oyuncuların ülke altyapisindan çıkmasına da şaşıriyorum. hatta bence altyapidaki eğitimlerden ziyade oyuncuların doğal yetenekleri onları çıkartmış olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla ilişkisi, oyun aklı onu özel kılıyor tabii ki.

      Sil
  2. Sağlıklı olduğunda Merih ve Çağlar'a özellikle Merih'e göre defansif meziyetleri daha üst düzey diyebilirim. Almanya'da oyunu çok daha iyi öğrenecektir. Orayı bir okul gibi düşünmeli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir