20 Kasım 2019 Çarşamba

Pochettino'yu kovduran hayat bize neler yapmaz ki


Pochettino'yu "kovduran" hayat bize neler yapmaz ki. Yıllarca Pochettino'nun Tottenham'a duyduğu aidiyeti konuştuk durduk. Nice teklifleri reddetti ve diğer büyük takımlara oranla daha zor şartlarda yola devam etti. Geçen sezon transfer yapmadılar mesela ve o takıma Şampiyonlar Ligi finali oynattı. Premier Lig'de ilk 4'ün dışına çıkmıyordu. Şu tabloda ne bekliyorlardı ki?

Bu ayrılığı eminim ki kimse beklemiyordu. Dünya'da Pochettino'yu istemeyen bir takım pek yoktur. Ayrılık sonrası da mesajlar yağmaya başladı zaten. Real Madrid, Juventus, Bayern Münih ve Manchester United gibi takımların taraftarı yazmaya başladı zaten. Klopp'un Dortmund sonrası Liverpool'da yazdığı bir hikayeyi Pochettino da gittiği yerde yazacaktır.

Tottenham'ın beklentisini anlamadım. Orta sıralarda devam eden bir ekip, Şampiyonlar Ligi takımına dönüşmüştü. Manchester City ve Liverpool'un olduğu ortamda şampiyonluk mu bekleniyordu? Bu takım toparlardı, en kötü ihtimal yine yükselecekti. Pochettino sonrası Tottenham ne bekliyor acaba, daha iyi kimi getirebilir?

Futbolda duygusallığa yer yok, bunu da görüyoruz. Bunun en önemli kanıtlarından biri de bu hamle. Haliyle de çok büyük bir sürpriz olarak bakmamak lazım. Günümüzde istikrara oynayan takım sayısı da çok azaldı, herkes kısa vadede başarı derdinde. Özellikle de dev takımların olmazsa olmazı bu oldu diyebiliriz.

Hocanın Manchester United'e gitmesini isterim. Manchester United açısından büyük bir fırsat. Yeniden ayağa kalkmaları ve Klopp / Liverpool hikayesini tekrar yazmaları mümkün. Bayern Münih adı da yazılıyor, bu çok büyük bir meydan okuma olmaz. Real Madrid daima hedeftir, orayı da tekrar özüne döndürmek fırsat. Juventus ise sürekli yeni hocalar dener oldu, Guardiola dahi konuşuluyor.

12 yorum:

  1. aynı şey fatih hoca için de geçerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. döneminde zaten yollar ayrılmıştı. Yeni bir durum değil.

      Sil
  2. Real Madrid veya Bayern Münih'e gitmeli. Özellikle Real Madrid'de çok iyi işler çıkarabilir.
    Manchester olmaz onlar biraz daha sürünsünler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih'le anlaştığı da yazılıyor.

      Sil
  3. Bu seneki sonuçlardan sonra beni pek şaşırtmadı. Daha doğrusu gitmesi şaşırtmadı. Sezon sonu ayrılır daha doğrusu bu sezona başlamaz diyordum. Ancak şampiyonlar ligi finali ek süre kazandırmış olmalı.
    Çok başarılı bir hoca daha Southampton zamanı ligi sallayacağını belli ediyordu.Dediğin gibi takımı bir seviye yukarı çıkardı ama o noktada kaldı.
    Yani kendi kafasında bile üçüncülük başarıdır noktasına geldi. Kaçan şampiyonluklar düşünülünce yeni bir soluk denemeleri gayet normal. Spurs un Pochettino'ya , Pochettinonun da Spurs e verecek birşey kalmamıştı. Yani bu ayrılık süpriz yaşatmadı. Klopp un Dortmundan ayrılığına benzetiyorum gerçi onun gidişi daha dramatik bir efekti.
    Pochettinonun Bayern Münih e gitmesini isterim. Başarabilen bir hoca olmayı kazanması gerek. Bunun yanında BAyern e şampiyonlar ligi için bir soluk kazandırmasıda bize Alman futbolunu yeniden hatırlatacaktır. Karizması ve bilgisi ile Almanyadaki açığıda kapatabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezona başlamaz mı diyordun, Cl finalinin ardından :)

      Sil
    2. Pochettino ile Spurs yönetimi uzun zamandır bozuk. Pochettino ile bayadır bir Real Madrid ilgisi vardı kendiside bayadır yönetime bozuk atıyordu. Geçen sene şampiyonluk yarışında daha ligin başında kopmaları ve City-Pool ikilisine uzak kalmaları nedeni ile yönetimde eskisi kadar arkasında değildi. Şampiyonlar ligi bir küçük uzatma oldu.
      Ayrıca bilirsin premier lig takımları için kupayı almadıkça Şampiyonlar ligi bir performans kıstası olmuyor. Avraham Grant meşhur finali oynattı Chelseaye ama yeni sezonu göremedi. Roberto Di Matteo büyük kupayı aldı iki ay dayanabildi.
      Yani sezon başıda gidebilirdi işlemeyen bir şey varsa uzatmak hiç bir zaman birşey kazandırmaz.

      Sil
    3. Pochettino'yu olmadık isimlerle kıyaslıyorsun :) Tottenham'ı orta sıralardan şu an getirdiği nokta ortada hocanın. Sen günü birlik isimlerle kıyas halindesin.

      Sil
    4. Pochettino'yu başarı kıstası ile kıyaslıyorum. Şampiyonlar ligi finali oynatmanın bir koltuğu sağlamlaştırmaya sağlamadığını söylüyorum. Peki Klopp un Dortmundan ayrılması, Capellonun Real Madrid den ayrılması, Claudio Ranieri nin Leicester dan ayrılması hatta Manuel Pellegrini nin Cİty den ayrılması örneğini vereyim. Evet getirdiği nokta ortada ama orada sıkışıp kaldılar. Leicester city e şampiyonluğu kaptırdığından beri zaten yönetim ile araları açık. Orası premier lig oyun olarak umut vermediklerinde göndermekten sakınmazlar. Türkiye ligi ile kıyaslayamayız. Bizde Avrupa ligine gitti vaay ne başarılı hoca deriz. Ama orada bu oyun zevk vermedi ne başarısız hoca derler.
      Pochettino başarılı mıydı? Başarılı diyemeyiz. Başarısız mıydı? Başarısızda diyemeyiz. Bu durum gitmesini açıklar.

      Sil
    5. Çok başarılıydı. Orta sınıf takımını, doğru dürüst transfer dahi yapmadan Şampiyonlar Ligi takımı yaptı. Daha ötesi zor, daha ötesi Pochettino'yla da olurdu. Adama bütçe vermediler ki. Mourinho'ya verdiklerinde ne değişecek? Çok büyük ayıp oldu bu hareket.

      Sil
  4. Bence Pochettino açısından iyi hamle oldu.Adama transfer için para vermiyorlardı şimdi gider daha büyük bir takımda daha iyi bütçeyle başarıdan başarıya koşan ve Tottenham'ın cimri başkanı da öylece izler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih'le anlaştı deniliyor. Oradaki yapılanmayı en iyi şekilde yapar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir