3 Kasım 2019 Pazar

Seri'yi sezon başında da 6 numara gibi kullanmaya çalışıyorduk


Topsuz Oyun'un yeni pas haritası istatistiği çok daha güzel. Hem isabetli pas sayısını, hem pas ağırlığını, hem de futbolcu yerleşimlerini görüyoruz. İlk 11 üzerinden gidiyoruz tabii, oyuna sonradan giren futbolcular bu fotoğrafın dışında. Özet olarak, merkezinde Seri'nin olduğu ve onun yönlendirdiği bir futboldu.

Seri'yi sezon başında da 6 numara gibi kullanmaya çalışıyorduk. Tabii o gün Lemina ve Ömer Bayram gibi tempoda onu taşıyabilecek partlerleri yoktu. İşin savunma tarafına biraz daha fazla odaklanmak zorundaydı ki bu yüzden de fizik olarak eziliyordu. Haliyle de "bu adam 8, 6 değil" yorumları yapıldı.

O gün de 6 numara gibi oynayabileceğini düşünüyordum. Pas temelli bir takım olacağımız belliydi, haliyle de 6 numarayı da pasör bir isimle geçebilirdik. Burada önemli olan onu taşıyacak isimlerdi. Lemina ihtimalini bilmesek de bu tarz tempolu, atlet isimler gerekiyordu. Biz ise bundan vazgeçtik ve 6 numaraya Nzonzi gelerek Seri'yi 8'e çektik.

Nzonzi de pas temeliyle öne çıkan bir isim. Müthiş bir pasör ve fizik özelliğiyle de ön plandadır. Geçen haftalarda da takımın en iyi ve istikrarlı 2-3 isminden biri. Seri ise henüz toparlayamadı, mevcut oyunda 8'de de tutunmakta zorlandığını görüyoruz. Seri'yi kazanmak gerekiyor, kolay vazgeçilecek kalitede değil.

Ömer Bayram / Lemina gibi isimler partlerleri olduğunda Seri'yi 6 gibi de kullanabilirsiniz. Rizespor karşısında beğendiğim isimlerdendi. Geriden oyunu iyi kurdu ve pas trafiğini iyi yönetti. Ömer Bayram ve Lemina da bu sayede işin pas tarafında o kadar da öne çıkma gereği duymadılar. Tempo kısmında var oldular, topu öne taşıdılar.

Pas sayısı aslında geçen haftalara göre düşük. Formasyondan ödün vermesek de oynamaya çalıştığımız oyun değişecek gibi. Amansız pas ve topa sahip olma durumundan vazgeçilebilir. Bu biraz da sahadaki isimlerle alakalı tabii. Şener Özbayraklı, Emre Mor, Ahmet Çalık ve Ömer Bayram gibi sahada olduğunda görüntü bu.

Emre Mor oyun düzeninden kopuk, oysa düzene biraz daha ayak uydursa potansiyelini yansıtacak. Andone'nin pas hatası yok, bekler ve Babel de pas trafiğinde işin içine o kadar da girmemiş. Yetersiz olsa da öne oynamaya çalıştık. Şu görüntüye keşke hücum organizasyonu da eklesek. İyi yerleşim ve rakibe pozisyon vermemek güzel ama bu futbol yetmez.

10 yorum:

  1. Luyindama donk marcao
    Seri nzonzi
    Adem lemina omer
    Andone babel


    Hoca keske su duzene donse.seri ve nzonzi defanstaki 1 kisi eksikligi telafi eder.adem de ilk 11i sonuna kadar hakediyor.babeli de pek sevmiyorum su ana kadarki performansindan oturu. Sener sakatlaninca ademi oraya yazdim.yoksa ademi ileri ucta dusunuyordum normalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ tarafın kanadını tek başına Adem Büyük götüremez, zor bence.

      Sil
    2. Adem 90dk verimli olmaz zaten. Jimmy ve feghouli var ikinci yari icin.
      Hatta feghouli kanatta ice kattetigi icin forvet arkasi daha verimli olabilir.
      feghouli gecen yil 1.yarinin son macinda form tutmaya baslamisti.bu sene de 2.yaridaki maclara anca tam hazir olur.

      Sil
    3. O pozisyonda katkılı olamaz, o da rakip ceza sahasına yakın oynamalı.

      Sil
  2. feghouli nzonzi lemina ömer
    andone babel

    diyorum ben de.

    YanıtlaSil
  3. Seri arkada regista, Lemina ve Ömer Bayram'da sağ sol mezzela gibi oynadılar... Düşünce guzeldi. Ama hücum gücümüz yine çok düşüktü. Kanatlar yine pek çalışmadı maçta.
    Seri o rolü güzel üstlendi mücadelenin içine girmek zorunda kalmayinca iyi göründü diyelim ya da... Çünkü pas kalitesi zaten üst düzey bu adamın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle de olmalı. Belhanda biraz fabrika ayarına dönse tam mezzela olacak aslında, o zaman hücum da büyüyecek.

      Sil
  4. Seri geride kesinlikle olmaz bence.Fizikten kaybediyor çünkü.Kendine gelse dahi onu Nzonzi önünde kullanmak gerektiğini düşünüyorum çünkü çok basit top kaptırıyor ve eğer geride olursa kaptırdığı toplar çok daha net tehlikeye dönüşüyor.Rize maçında da aşırı geride kaldı sürekli stoperlerin arasında duruyordu bi ara hatta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da önünde tempolu isimlerle olur. Lemina / Ömer onun tempo ve defansif açığını kapatır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir