12 Kasım 2019 Salı

Şimdiden üzerine konuşmamız gerekiyor, aralarında iddialı isimler var


FCN Blog'da sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı yerli futbolcular paylaşılmış. Şimdiden üzerine konuşmamız gerekiyor, aralarında iddialı isimler var. Türkiye sınırları içerisinde Ocak ayından sözleşme yapamasan da, transferi sözlü olarak bitirebilir ve yazın resmiyete dökersin. Birçok takım bu isimlere teklif yapacak.

Ozan Tufan ve Hasan Ali Kaldırım'ı listeye dahil etmiyorum. Her ikisi de Fenerbahçe'yle yola devam eder. Yoksa Ozan Tufan'ı Fatih Hoca çok sever ve ülke futboluna kazandıran isimlerden. Şu sıralar Fenerbahçe'de iyi gidiyor ve böyle bir yerliden vazgeçilmez. Hasan Ali Kaldırım da ülkenin yerli sol bek kıtlığının öne çıkabilen yegane isimlerden biri.

Emre Kılınç, en parlayan isim. Boluspor günlerinde de potansiyelinden söz ettiriyordu ama son 2 senedir Milli Takım seviyesinde oynuyor. Lider Sivasspor'un da belki de en büyük kozu. Henüz 25 yaşında ve önünde büyük bir gelecek var. Haliyle de bütün büyük takımlarımız sıraya girer, hatta Avrupa'dan da teklif alır. Yerli kalitesini yükseltmek adına alınabilecek en iyi isimlerden.

Mert Hakan Yandaş da Sivasspor'un parlayan 2. ismi. O da son 2 senedir Milli Takım seviyesinde futbol oynuyor. Orta sahada tabela özelliği olan bir futbolcu ki bu tarz yerliler çok kıymetli. Onun da adı bütün büyük takımlarımızla anılır. O da 25 yaşında, önünde büyük bir gelecek var. Olası yerli sayısının artma ihtimaline karşı alınabilecek en iyi isimlerden.

Nazım Sangare'yi de 3. sıraya yazıyorum. Bülent Korkmaz'ın Antalyaspor'unda Milli Takım seviyesine yükselen ve istikrarlı sağ beklerinden biri. İstikrarı önemli, bütün büyük takımlarımız adına alternatif olabilir. Galatasaray açısından şöyle bir durum var, sağ bekte ona yer kalmayabilir. Linnes / Şener Özbayraklı rotasyonu olacak ki oraya 3. bir yerli yazılmasa kimse neden demez.

Gökhan Töre ismini ise yazın da konuşmuştuk. Ciddi ciddi Galatasaray'a gelmesini de bekliyordum. Fatih Hoca'nın Milli Takım'daki prenslerinden biriydi. Uzun sakatlıklar yaşadı tabii, büyük risk. O riski de Yeni Malatyaspor göze aldı ve kendisinden müthiş katkı alıyor. Forma girmiş bir Gökhan Töre de yetenek patlamasıdır. Haliyle, olası yerli sayısının artma ihtimaline karşı alternatif olarak düşünülebilir.

13 yorum:

  1. Fatih hoca bu adamlardan bir iki tanesini alsa da asla oynatmaz yüzlerine de bakmaz. Ben olsam gelmem Galatasaray'a...
    İyidir veya kötüdür bilmem ama Fatih Hoca bir oyuncu idare edecek gibi duruyorsa asla tutmuyor onu özellikle de yerliyse bu oyuncu. Onun yerine yabancı transferi yaptırıyor mutlaka...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük, Şener Özbayraklı oynuyor, neden bakmasın ki.

      Sil
    2. İlk fırsatta yerlerine oyuncular getirip onları yedeğe çekeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz

      Sil
  2. ömer bayram ve adem büyük sürekli 11oynamalı ligde.hoca sıkıntılı çünkü oyun tıkandığında şapkadan tavşan çıkaracak teknik bir 10numarası,bir hacisi yok.malatyadaki guillerme şu anda bu profile en yakın isim ülkemizde.feghouli de oynamaya başladı,bu çok rahatlatıcak takımı.ikisini babelle çift forvet yaparak kurulcak bir 3-5-2 bizi şampiyonluğa götürecek falcao hiç dönmese bile..ki ben döneceğini ve çok güçlü bir katkı vereceğini düşünüyorum.mert hakan-emre kılınç(sivas),guilherme(malatya),emircan(umraniye),anıl(balıkesir) kesinlikle benim devre arası transfer listem olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynamalı, en azından Andone yokken Adem Büyük'ü asla kesmem.

      Sil
  3. Mert hakan-ı tuttum,kaleyi gordugu anda vuran,gol arayan,sut özelliği iyi olan bir isim,erdogan yesilyirt da fena degil,kaleyi gordugu anda sut atabilen bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Taylan Antalyalı da bu tarzda bir isim gerçi :)

      Sil
  4. taylan, jimmy, adem vs bu yerlileri aldık da noldu ? yüzlerine bile bakılmadi. önce eldekileri bi oynatalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy ve Taylan için haklısın ama diğer isimler gayet oynuyor.

      Sil
  5. eldeki yabancıların büyük kısmının kiralık olduğunu ve diğerlerinin de önemli bir kısmının gideceğini düşünürsek ocak ve yaz'da elimizde en fazla 6 -7yabancı kalacağını düşünüyorum. Hem mert ve emre kılıç hem de gurbetçi genç türk oyuncular kesinlikle alınmalı. Örneğin kaan aysal, ahmet kutucu gibi. artı kendi altyapı oyuncularımızla birlikte ilave 6-7 kişik daha yerli havuzu yaratabilirsek 1-2 yabancı takviyesi ile gerçekten gelecek vadeden bir takım omurgasu kurarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ağırlığına devam edilmeli, bir kısıtlama da gelecek çünkü.

      Sil
  6. gs bu konularda sıfır beceriklidir. hiç ümitlenmeyin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir