26 Kasım 2019 Salı

Xherdan Shaqiri & Galatasaray, 2012 yılına mı döndük bir anda?


2012 yılına mı döndük bir anda. O dönem kadromuzda olan ya da olması düşünülen birçok ismin adı transferde geçiyor. Shaqiri de son halka olmuş sanırım, dış basında konuşulan bir iddia. Bu sezon Liverpool'da sadece 25 dakikası var ve ayrılığı kesin gibi görünüyor. Bu tarz hamleler adına bonservis ihtimalimiz yok tabii, yine kiralamayı konuşacağız.

Önemli bir değişim yaşanacak gibi. Birçok isim gelecek ve açılan yerlere göre de hamleler yapılacak. O hamleler içerisinde de Onyekuru'yu kesin gibi görünüyoruz. Kanatlar adına açılabilecek kontenjan sayısı bence 1 olacak ve onu da Onyekuru doldurur. Shaqiri gibi bir ihtimal ise ancak Feghouli'nin vedası sonrası konuşulur.

Ya da Feghouli'nin merkezde oynaması kesinleşmiştir ve sağ kanattaki açılacak yere Shaqiri yazılacak. Feghouli'nin merkeze geçişi de oradan Belhanda'nın elenmesi anlamını taşır. 3-5-2 devam etmez bu durumda, 4-3-3 / 4-2-3-1 tarzı bir oyun görürüz. Solda Onyekuru, merkezde Feghouli, sağda da Shaqiri elbette göze hoş gelir.

Shaqiri'yi hepimiz biliyoruz. Teknik özelliği yüksek, pozisyonuna göre fizik olarak da güçlü, çok hareketli ve bir kanat adına arayacağınız bütün özellikleri karşılayabilecek bir futbolcu. Seviyeyi mutlaka yukarı çeker ve hücum kalitenizi yükseltir. Onyekuru / Shaqiri gibi isimler de sizi hızlandıracaktır. Merkeze de Feghouli geçince hücum organizasyonları oturabilir diye düşünüyorum.

Shaqiri'ye hayır diyecek bir isim olacağını düşünmüyorum. 2011 / 2012 sezonunun Ocak ayında gelmesini de çok istemiştim. O gün adına büyük bir yatırım olacaktı ama transferi gerçekleşmedi. Bugün ise 28 yaşında ve çok daha tecrübeli. Geçtiğimiz sezon Liverpool'un rotasyonunda çok daha önemli bir yer tutuyordu. Bugün ise yüzüne dahi bakılmıyor.

Talipleri olacaktır tabii, Premier Lig'de kendisini kanıtlamış ve Liverpool'a transferini gerçekleştirmiş bir futbolcu. Shaqiri burayı isteyecek mi, konu bu. Kiralanması ihtimal olur, bonservis vermemiz imkansız. Yine de böyle bir isim bonservis verecek takımlar da olacaktır. Bu sezon yüzüne bakılmasa da değerli bir futbolcu.

12 yorum:

  1. Zlatan neden olmasın? Bonservisi elinde. Çok büyük bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde Falcao var ve oynatamıyorsun, bir de Zlatan mı :)

      Sil
  2. Shaqiri'yi neden bu sene oynatmiyorlar anlamiyorum. Kendisini Henderson'dan ve Chamberlain'den daha cok begeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutulmuyor demek ki. Takım da iyi durumda olduğuna göre Klopp haklı :)

      Sil
  3. Gelir mi gelmez mi bilemem ama neden bu duruma düştüğünü bende anlamış değilim. Klopp un tuttuğu 11 de şans verdiği bi isimdi. Nasıl bu kadar unutuldu, garip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın durumuna bakınca hoca haksız değil gibi.

      Sil
  4. Klopp'u tercih etmesi kadar mantıklı bir şey yoktu ama o kadroda sans bulamadı. Salah'in yedeği olsa bile önemli bir iş başarırdi

    YanıtlaSil
  5. Çoğu kişi Feghouli ortada olur diyor da ben buna katılmıyorum çünkü maç başlamadan Feghouli ne zaman ortada oynayacak gözükse de maçlarda hep sağa kayarak oynadı.Umarım Feghouli satılıp da orda açılacak boşluğa Shaqiri gelir ve orta sahaya da yeni bir merkez orta saha veya ofansif orta saha oyuncusu alınır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli 4-2-3-1 gibi bir düzende bence de merkezde olur. Milli Takımında öyle oynuyor mesela.

      Sil
    2. Milli takımda oynadığını ben de biliyorum ama bizde hoca onu merkeze yazsa dahi o ısrarla sağa atıyor kendini ve bu sefer de sağda oynayan kişinin etkisi düşüyor.Feghouli 3 4 1 2 veya baklava 4 4 2 dışında merkezde oynayamaz bizde

      Sil
    3. Sneijder de sola atıyordu kendini. Bu yetenekte isimlere o özgürlüğü verirsiniz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir